هاست پرسرعت
بازی

استارلینک چیست؟ آشنایی با نسل جدید اینترنت

استارلینک چیست؟ آشنایی با نسل جدید اینترنت

استارلینک چیست؟ آیا امکان استفاده از خدمات اینترنت این منظومه ماهواره‌ای برای ایرانیان وجود دارد؟ هدف شرکت اسپیس ایکس در پروژه استارلینک، فراهم کردن اینترنت برای همه مناطق جهان، از جمله آب‌های آزاد و مناطق دورافتاده است. یکی از چالش‌های اساسی اینترنت ماهواره‌ای برای سرویس‌دهی به کاربران، آماده‌سازی تجهیزات و سرعت انتقال داده است. در این مقاله ضمن معرفی پروژه استارلینک، به شما خواهیم گفت که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست و چگونه کار می‌کند. همچنین اگر می‌خواهید با نحوه استفاده از اینترنت استارلینک آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با پروژه و ماهواره استارلینک؛ اینترنتی پرسرعت برای همه دنیا

نام پروژه استارلینک (Starlink) از شبکه‌ای فضایی با همین اسم گرفته شده است که به مجموعه‌ای از ماهواره‌های مبتنی بر شبکه گفته می‌شود. این پروژه در نظر دارد امکان استفاده از اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا بدون نیاز به خط تلفن را فراهم کند.

شبکه ماهواره‌ای استارلینک از ۳۰۰۰ ماهواره کوچک ساخته شده و مسیر حرکت این ماهواره‌ها در مدار پایینی کره زمین است. مجموعه ماهواره‌های شرکت اسپیس ایکس، به این دلیل در مدارهای پایینی کره زمین قرار گرفته‌اند که سیگنال‌های اینترنت را با سرعت بیشتری به زمین مخابره کنند. سرعت انتقال داده‌ها در اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، تقریبا نزدیک به سرعت نور است. با اجرای کامل این پروژه، همه افراد در هر نقطه‌ای از کره زمین به اینترنت دسترسی خواهند داشت. با تکمیل این پروژه در هر نقطه‌ای از کره زمین به اینترنت دسترسی خواهید داشت و این سرویس جایگزین مناسبی برای اینترنت adsl خواهد بود.

آشنایی با نحوه کار اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک و سرویس‌های مشابه، به تهیه سرویس ماهانه و تجهیزات سخت‌افزاری ویژه‌ای نیاز خواهید داشت. این تجهیزات شامل یک گیرنده، دیش ماهواره و پایه مخصوص است. بودجه موردنیاز برای تهیه این تجهیزات تقریبا بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار برآورد می‌شود. البته توجه داشته باشید که باتوجه‌به اینکه سرویس استارلینک در ایران مجاز نیست و برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای به مجوز نیاز دارید، امکان خرید این تجهیزات در ایران وجود ندارد.

بعد از تامین این تجهیزات، کاربر دیش خود را برای دسترسی به اینترنت، به ماهواره متصل می‌کند. سیگنال اینترنت توسط ISP به ماهواره موجود در فضا ارسال می‌شود. سپس ماهواره‌های موجود در مدار کره زمین، داده‌ها را به مرکز عملیات شبکه در زمین (NOC) مخابره می‌کنند. در واقع نحوه ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت ماهواره‌ای، شباهت بسیاری به سرویس‌های زمینی و اینترنت td lte دارد. به محض پیکربندی صحیح، فرایند ارسال و دریافت داده‌ها، آغاز خواهد شد.

تبلیغات

استارلینک چیست؟ آشنایی با نسل جدید اینترنت

آیا اینترنت ماهواره‌ای Starlink سرعت قابل قبولی دارد؟

شرکت اسپیس ایکس ادعا دارد که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، یک سرویس اینترنت پرسرعت خواهد بود. این شرکت به‌منظور بالا بردن سرعت و کاهش تاخیر برای انتقال داده‌ها، ماهواره‌های استارلینک را در مدارهای پایینی زمین، یعنی ارتفاع ۵۶۳ کیلومتری قرار داده است. این فاصله کوتاه باعث می‌شود که پینگ ماهواره‌ای کاهش یابد و به ۲۵ تا ۳۵ میلی ثانیه برسد. این یک سرعت قابل قبول برای کاربران اینترنت و گیمرها خواهد بود. همچنین تخمین زده می‌شود که سرعت دانلود در سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک حدود 1Gbps باشد. اما هنوز اطلاعاتی درباره سرعت آپلود در این سرویس اعلام نشده است. در مقایسه باید بگوییم که سرعت انتقال داده در ماهواره استارلینک، نسبت به اینترنت ماهواره‌ای هیوزنت، با پینگ ۶۰۰ میلی ثانیه‌ای، بسیار بیشتر است.

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چه زمانی در دسترس خواهد بود؟

در سال ۲۰۲۰ و در ماه اکتبر، ایمیلی برای کسانی‌که داوطلب استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بودند، ارسال شد. در این ایمیل از داوطلبان خواسته شد که برای پروژه آزمایشی «بتا بهتر از هیچی است»، ثبت‌نام کنند. در واقع از این تاریخ کار با نسخه بتا اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، به‌طور رسمی آغاز شد. ایلان ماسک اعلام کرده است که فاز آزمایشی ابتدا در عرض‌های جغرافیایی بالاتر، مثل کانادا و قسمت‌های شمالی ایالات متحده آمریکا، در دسترس خواهد بود. بسیاری از نقاط دیگر جهان هم تا سال ۲۰۲۱ تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار گرفتند.

استارلینک چیست؟ آشنایی با نسل جدید اینترنت

تهیه اینترنت پرسرعت خانگی و سازمانی از ماهان نت

در مقاله به این سوال پاسخ دادیم که استارلینک چیست؟ هدف نهایی این پروژه، دسترسی همه افراد به اینترنت در هر نقطه از کره زمین است. در حال حاضر به‌دلیل قیمت بالای تجهیزات این سرویس و سخت بودن دریافت مجوزهای لازم، در موارد معدودی سازمان‌ها و ادارات بزرگ، از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک استفاده می‌کنند. با بالا رفتن سرعت گردش اطلاعات در اینترنت ماهواره‌ای، احتمالا تا سال‌های آینده، افراد بیشتری این سرویس را جایگزین اینترنت وایرلس و adsl کنند.

در حال حاضر باتوجه‌به محدودیت‌های این سرویس و آماده نبودن بستر برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، پیشنهاد می‌کنیم از بسته‌های اینترنت پرسرعت نامحدود و پهنای باند اختصاصی استفاده کنید. ماهان نت عرضه‌کننده سرویس‌های مختلف ADSL و TD-LTE با سرعت بالا است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرویس‌های متنوع شرکت ماهان نت می‌توانید به سایت mahannet.ir مراجعه کنید یا با شماره سراسری ۱۵۱۴ برای دریافت مشاوره از کارشناسان، تماس بگیرید. شرکت ماهان نت، به‌منظور بهبود کیفیت عرضه خدمات اینترنت پرسرعت، پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته حتی در ایام تعطیل برای شما کاربران عزیز در نظر گرفته شده است. در صورت بروز هرگونه مشکل، سوالات خود را با واحد پشتیبانی ماهان نت در میان بگذارید.

NVIDIA GeForce GTXmarioAhmad_TRBehzaaadکماندوزZ2656Dota2mihawkirinosکاکا سنگیه گیمرگیمر غمگینsquallGAMER 1995Hitasepگیمری عادیHaj ClankM2Cian

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا