انسانهای غارنشین گیاهخوار بودند
انسانهای غارنشین گیاهخوار بودند
بررسی استخوانها و دندانهای کشفشده در غاری در مراکش که انسانها حدود ۱۵ هزار سال پیش در آن سکونت داشتند، نشان میدهد که برنامه غذایی عصر حجر بهوضوح گیاهی بوده است.
به نوشته پژوهشگران، این الگوی غذایی مشخص تصور رایج در مورد اتکای انسان عصر پیشاکشاورزی به پروتئینهای حیوانی را به چالش میکشد.
دانشمندان موسسه انسانشناسی تکاملی مکس پلانک در آلمان میگویند بخش قابلملاحظهای از برنامه غذایی جامعه انسانهای ماقبل تاریخ متشکل از بلوط، دانه کاج و حبوبات وحشی بود.
تجزیه و تحلیل ایزوتوپی بقایا به دانشمندان امکان میدهد مشخص کنند افراد غذایشان را از کجا تهیه میکردند و در طول عمرشان در معرض چه محیطی قرار داشتند.
ترکیب انواع خاصی از روی، استرانسیم، کربن، نیتروژن و گوگرد نشان میدهد که در زندگی این مردم غذاهای گیاهی سهم بزرگی داشته است.
بررسی سطح نیتروژن نشان میدهد ۸۰ درصد غذایی که ساکنان غار تافورالت میخوردند گیاهی بود.
زینب مبتهج، نویسنده اصلی این پژوهش، به نشریه تلگراف گفت: «من نمیگویم که این گروه در اصل گیاهخوار بودند، زیرا افراد گوشت هم مصرف میکردند. اما منبع غذایی اصلی برای دریافت پروتئین نبوده است.»
او در ادامه افزود که این پژوهش تصورهای پیشین در مورد عادتهای غذایی انسانهای باستان را به چالش میکشد.
این دانشجوی دوره دکتری گفت: «تصور رایج این است که برنامه غذایی دوره پارینهسنگی گوشتمحور بوده، و شکار نقشی عمده داشته است. اما یافتهها از تافورالت شناختی دقیقتر به دست میدهد، که اتکا به میزان قابلملاحظهای روی منابع گیاهی خوراکی وحشی بوده است.»
یافتهها همچنین حاکی از آن است که غذاهای گیاهی در برنامه غذایی نوزادان نیز وجود داشته و شاید غذایی برای گرفتنشان از شیر بوده است.
این مقاله پژوهشی در نشریه بومشناسی و تکامل نیچر (Nature Ecology & Evolution) منتشر شده است.
مجله خبری gsxr