هاست پرسرعت
فناوری

باکتری شایع معده که علائمی ندارد و می‌تواند عامل بروز ۱۲ میلیون مورد سرطان باشد

باکتری شایع معده که علائمی ندارد و می‌تواند عامل بروز ۱۲ میلیون مورد سرطان باشد

طبق این پژوهش انتظار می‌رود که از میان ۱۵٫۶ میلیون نفر متولد سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷، حدود ۷۶ درصد موارد ابتلا به سرطان معده ناشی از عفونت با باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» (H. pylori) باشد.

سرطان معده یکی از سرطان‌هایی است که قابلیت پیشگیری بالایی دارد، اما در صورت تشخیص دیرهنگام، پیش‌آگهی (پیش‌بینی سیر بیماری) آن ضعیف است.

این سرطان، پنجمین سرطان شایع در جهان است و سالانه حدود ۷۷۰ هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

عفونت مزمن با هلیکوباکتر پیلوری عامل اصلی بروز این بیماری معرفی شده و به‌ویژه افزایش موارد سرطان معده در میان جوانان در سال‌های اخیر را تا حدی توضیح می‌دهد.

اغلب افراد در دوران کودکی به این باکتری مبتلا می‌شوند و سال‌ها بدون هیچ علامتی در بدن آن‌ها باقی می‌ماند. با این حال این باکتری می‌تواند باعث زخم معده یا التهاب در دیواره معده شود.

راه‌های انتقال این باکتری شامل تماس دهانی (مثلا بوسیدن) یا تماس با استفراغ یا مدفوع آلوده است.

پژوهشگران وابسته به آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، وابسته به سازمان جهانی بهداشت، داده‌های سرطان معده در ۱۸۵ کشور را تحلیل کرده‌اند.

پیش‌بینی آن‌ها نشان می‌دهد که با روند کنونی، تا سال ۲۱۰۱ (یعنی زمانی که فردی متولد سال ۲۰۱۷ به ۸۴ سالگی می‌رسد)، حدود ۱۱٫۹ میلیون نفر به سرطان معده ناشی از این باکتری مبتلا خواهند شد.

در همین حال ۸ میلیون مورد از این تعداد در آسیا رخ خواهد داد. حدود ۴۷۱ هزار مورد در اتحادیه اروپا، بریتانیا، سوئیس، نروژ و ایسلند پیش‌بینی شده است.

در حالی‌که در آفریقا اکنون موارد کمتری گزارش می‌شود، انتظار می‌رود تا سال ۲۱۰۱ موارد ناشی از این باکتری به ۱٫۴ میلیون نفر برسد؛ رقمی که شش برابر نرخ فعلی است.

دکتر جین یونگ پارک، نویسنده همکار این پژوهش و رئیس تیم پیشگیری از سرطان معده در موسسه ای‌آی‌آرسی، می‌گوید: «با تغییرات جمعیتی که موجب افزایش بار سرطان معده در بسیاری از مناطق جهان می‌شود، نیاز فوری به تدوین استراتژی‌های پیشگیری هماهنگ و آماده‌سازی سیستم‌های سلامت منطقه‌ای وجود دارد.»

با وجود اینکه برخی کشورها به دلیل ضعف داده‌ها در پیش‌بینی دقیق با مشکل مواجه‌اند، محققان معتقدند داده‌های موجود به اندازه‌ای روشن هستند که مقامات بهداشتی باید فورا وارد عمل شوند.

آن‌ها خواستار سرمایه‌گذاری کشورها در برنامه‌های غربالگری و درمان سریع عفونت ناشی از این باکتری شده‌اند. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این برنامه‌ها می‌توانند تا ۷۵ درصد از موارد پیش‌بینی‌شده سرطان معده را کاهش دهند.

خانم پارک اضافه کرد:‌«ضروری است که پیشگیری از سرطان معده به اولویت نظام‌های بهداشتی تبدیل شود و اقدامات مقابله با آن با شتاب بیشتری پیگیری شود.»

نتایج تحقیق تازه در نشریه پزشکی «نیچر» منتشر شده است.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا