ماهواره و فضا
برنج فضایی ۱۰ سانتیمتری؛ راهحلی انقلابی برای تغذیه ساکنان آینده ماه

برنج فضایی ۱۰ سانتیمتری؛ راهحلی انقلابی برای تغذیه ساکنان آینده ماه
به گزارش gsxr و به نقل از سایتکدیلی، بر این اساس، پروژه جاهطلبانه «برنج ماه» که حاصل همکاری نهادهای علمی برتر ایتالیا است، در حال توسعه گونهای منحصر به فرد از برنج با ارتفاع تنها ۱۰ سانتیمتر میباشد که میتواند نیازهای غذایی ساکنان آینده ماه و مریخ را تأمین کند.
دکتر مارتا دل بیانکو، زیستشناس گیاهی در آژانس فضایی ایتالیا، در این باره میگوید: «زندگی در فضا مستلزم بازیافت منابع و پایداری اکولوژیک است. ما با چالشهایی مشابه زمین مواجه هستیم».
گفتنی است این پروژه که از ۹ ماه پیش آغاز شده، حاصل همکاری سه دانشگاه میلان، رم و ناپل است که هر یک در زمینهای تخصصی مشارکت دارند.
پژوهشگران دانشگاه میلان موفق به جداسازی گونههای جهشیافته برنج با ارتفاع بسیار کم شدهاند، در حالی که همتایانشان در دانشگاه رم در حال شناسایی ژنهای مؤثر بر معماری گیاه برای بهینهسازی تولید هستند.
از سوی دیگر، با توجه به محدودیت تولید گوشت در فضا، تیم تحقیقاتی در حال افزایش نسبت پروتئین به نشاسته در این برنج فضایی هستند.
شایان ذکر است که این پژوهشها تنها به نیازهای غذایی فضانوردان محدود نمیشود. دکتر دل بیانکو تأکید میکند: «تماشای رشد گیاهان تأثیر روانی مثبتی بر فضانوردان دارد و میتواند از بروز خطاهای خطرناک در مأموریتهای طولانی مدت جلوگیری کند».
اما کاربردهای این فناوری به فضا محدود نمیشود. بر این اساس، محصولات حاصل از این پژوهش میتوانند در مناطق خشک زمین، قطبها و فضاهای محدود شهری نیز مورد استفاده قرار گیرند.
دکتر دل بیانکو خاطرنشان میکند: «اگر بتوانیم محصولی مقاوم برای فضا تولید کنیم، قطعاً برای زمین هم مفید خواهد بود».
حتما بخوانید : اقدام بزرگ سیلیکونولی بر تولید دارو در فضا