هاست پرسرعت
فناوری

حراج بزرگ‌ترین قطعه‌سنگی که از مریخ به زمین رسید

حراج بزرگ‌ترین قطعه‌سنگی که از مریخ به زمین رسید

حراجی ساتبیز در نیویورک روز چهارشنبه قطعه‌سنگی را با نام «ان‌دبلیو‌ای ۱۶۷۸۸» (NWA 16788) در مزایده‌ای با موضوع تاریخ طبیعی به حراج خواهد گذاشت. در این حراج اسکلت یک «سراتوسوروس» با دو متر ارتفاع و سه متر طول نیز برای فروش ارائه می‌شود.

به گزارش gsxr و به نقل از ایندیپندنت، مطابق گفته مسئولان این حراج، این شهاب‌سنگ احتمالا براثر برخورد نوعی سیارک عظیم به مریخ از سطح این سیاره جدا شده و در صحرای بزرگ آفریقا سقوط کرده است. مسئولان ساتبیز می‌گویند این شهاب‌سنگ در نوامبر ۲۰۲۳ در نیجر کشف شده است.

بنابر اطلاعات منتشرشده، این سنگ که رنگ‌های سرخ‌ و قهوه‌ای و خاکستری‌ در آن دیده می‌شوند از بزرگ‌ترین نمونه قبلی که روی زمین یافت شده تقریبا ۷۰ درصد بزرگ‌تر است.

کاساندرا هاتون، معاون رئیس بخش علوم و تاریخ طبیعی حراجی ساتبیز، در مصاحبه‌ای گفت: «این سنگ بزرگ‌ترین شهاب‌سنگ مریخی است که تاکنون پیدا کرده‌ایم. یعنی از آنچه پیش‌تر بزرگ‌ترین قطعه مریخ روی زمین به شمار می‌آمد بیش از دوبرابر بزرگ‌تر است.»

به گفته حراجی ساتبیز، از بین بیش از ۷۷ هزار شهاب‌سنگ یافت‌شده روی زمین تنها ۴۰۰ شهاب‌سنگ مریخی وجود دارد، و درنتیجه این قطعه جزو موارد نادر است.

کاساندارا هاتون گفت که این شهاب‌سنگ پیش‌تر به آزمایشگاه تخصصی ارسال شده و مریخی بودنش به تایید رسیده است. به گفته او، ترکیبات این سنگ با ترکیبات شیمیایی شهاب‌سنگ‌هایی مقایسه شده است که در جریان فرود کاوشگر وایکینگ در ۱۹۷۶ بر سطح مریخ کشف شده بودند.

بررسی‌ها نشان داده است که این سنگ یک «شرگوتیت الیوین‌ـ‌میکروگابرو» (olivine-microgabbroic shergottite) است؛ نوعی سنگ مریخی که از سرد شدن آهسته ماگمای مریخ شکل گرفته است.

این سنگ بافتی پرزدار دارد و حاوی پیروکسن و الیوین است، و همچنین سطح آن، احتمالا به دلیل حرارت شدید به هنگام ورود به جو زمین، ذوب شده و حالتی شیشه‌ای پیدا کرده است.

این جرم مریخی پیش‌تر در آژانس فضایی ایتالیا به نمایش درآمده بود اما ساتبیز نام مالک آن را اعلام نکرده است.

مسئولان این حراجی می‌گویند که دقیقا مشخص نیست این شهاب‌سنگ چه زمانی به زمین برخورد کرده، اما آزمایش‌ها حاکی از آن است که این برخورد احتمالا در سال‌های اخیر رخ داده است.

اسکلت «سراتوسوروس» نیز در سال ۱۹۹۶ در ایالات وایومینگ کشف شده است. متخصصان برای بازسازی این اسکلت حدود ۱۴۰ قطعه فسیل استخوانی را با استفاده از مواد مجسمه‌سازی کنار هم نشانده‌اند.

اسکلت این دایناسور متعلق به اواخر دوره ژوراسیک، یعنی حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش است و قیمت آن چهار تا شش میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

این دایناسورهای دوپا که دست‌های کوتاهی داشتند شبیه نوعی تیرانوسوروس رکس کوچک‌اند. سراتوسوروس تا ۷.۶ متر رشد می‌کرده، در حالی که قد تیرانوسوروس رکس به ۱۲ متر می‌رسیده است.

شرکت فوسیلاجیک (Fossilogic)، که متخصص آماده‌سازی فسیل‌‌های نمایشگاهی است، سال گذشته این اسکلت را خریده بود.

حراج روز چهارشنبه ساتبیز بخشی از هفته گیک ساتبیز ۲۰۲۵ است و شامل ۱۲۲ قلم کالا، ازجمله تعدادی شهاب‌سنگ‌، فسیل و کانی‌های ارزشمند است.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا