ماهواره و فضا
دانشمندان «آجرهای زنده» از خاک مریخ تولید کردند

دانشمندان «آجرهای زنده» از خاک مریخ تولید کردند
رویای سکونت در مریخ قدمتی به درازای داستانهای علمیتخیلی دارد، اما امروز این رویا بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک شده است.
به گزارش gsxr و به نقل از سایتکدیلی، دکتر کنگروی گریس جین از دانشگاه تگزاس ایاندام به همراه تیمش در دانشگاه نبراسکا-لینکلن، راهحلی انقلابی برای بزرگترین چالش سکونت در سیاره سرخ ارائه کردهاند: آجرهای زندهای که خودشان از خاک مریخ رشد میکنند.
گفتنی است این فناوری پیشگامانه که با حمایت برنامه مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا توسعه یافته، از یک سیستم گلسنگ مصنوعی الهام گرفته است.
دکتر جین در این باره میگوید: «ما با تقلید از گلسنگهای طبیعی، جامعهای مصنوعی ایجاد کردهایم که میتواند ذرات خاک مریخ را به هم بچسباند و با کمک چاپ سهبعدی، سازههای مختلفی از خانه گرفته تا مبلمان بسازد.»
کلید حل این مشکل در تحقیقات دکتر جین نهفته است: یک جامعه میکروبی چندگونهای که با تقلید از اکوسیستمهای طبیعی، نیاز به دخالت خارجی را به حداقل میرساند. این سیستم از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
– سیانوباکترهای دیازوتروف: این میکروبهای فتوسنتزکننده، دیاکسیدکربن و نیتروژن جو مریخ را به اکسیژن و مواد مغذی آلی تبدیل میکنند.
– قارچهای رشتهای: این قارچها با ترشح مواد معدنی و بیوپلیمرها، ذرات خاک مریخ را به هم میچسبانند و همزمان با تأمین آب و دیاکسیدکربن، رشد سیانوباکترها را تقویت میکنند.
نتیجه این همزیستی مصنوعی، مادهای است که تنها با خاک مریخ، هوا، نور و یک محیط مایع معدنی رشد میکند—کاملاً خودکفا و بدون نیاز به نیروی انسانی.
حتما بخوانید : مواد اولیه حیات پیش از تولد ستارگان شکل میگیرند!