رتبهبندی بازیهای Resident Evil از دید داستان
رتبهبندی بازیهای Resident Evil از دید داستان
فرنچایز Resident Evil در طول سالها، نسخههای متعددی را به خود دیده است. در این مقاله به رتبهبندی بهترین بازیهای این مجموعه از نظر داستان خواهیم پرداخت.
برای بیش از ۲۵ سال، فرنچایز Resident Evil، درخشانترین نام در ژانر ترسناک در دنیای بازیهای رایانهای بوده است؛ مجموعه بازیهایی که لحظات هیجانانگیز، ترسناک و دلهرهآور بسیاری را برای بازیکنان رقم زدهاند. این در حالیست که اسطورهشناسی این عنوان نیز به دلیل پیچیده و مرموز بودن آن، همواره مورد توجه اهالی صنعت گیمینگ قرار داشته است. با اینکه این مجموعه بازیها، گاهی عناوین معمولی و فراموششونده را به خود دیدهاند، اما تجربه ثابت کرده است که هر نسخه از سری بازیهای Resident Evil، پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی انقلابی در ژانر وحشت را دارد. این جمله به معنای عدم وجود عناوین بسیار بد در این مجموعه نیست. از سوی دیگر، داستان Resident Evil و نحوهی ارتباط نسخههای مختلف این مجموعه، به گونهای بوده است که شما برای درک همهی ابعاد آن، احتمالا به سادگی دچار آشفتگی ذهنی میشوید. اگر از ترتیب وقایع زمانی داستان این فرنچایز آگاه نباشید، ممکن است درک داستان آن برای شما عملا به یک موضوع غیر ممکن تبدیل شود. در این مقاله تلاش میشود تا به گونهی ساده و سرراست، به داستان این فرنچایز محبوب پرداخته شود. پیش از پرداختن به موضوع اصلی، بهتر است این نکات را مد نظر داشته باشید:
- این فهرست، فقط به مجموعه بازیهای Resident Evil میپردازد. این جمله بدان معناست که سریالها، فیلمها و دیگر عناوینی که خارج از مدیوم گیمینگ در ارتباط با این فرنچایز ساخته شدهاند، جایی در این لیست ندارند
- از آنجایی که ترتیب بازیهای رسمی و شمارهدار Resident Evil میتواند گیجکننده باشد، در این مقاله از ذکر نام برخی نسخههای این فرنچایز مانند Resident Evil Survivor 2 و Umbrella Corps چشمپوشی شده است
- در این مقاله به داستان هر نسخه از فرنچایز Resident Evil به صورت جداگانه پرداخته شده و ویژگیهای مثبت و منفی آن فارغ از تاثیری که بر نسخههای دیگر داشته، در نظر گرفته شده؛ لذا مسائل جانبی تاثیری روی رنکینگ نهایی نداشته و کیفیت داستان هر بازی به صورت مستقل مورد بررسی قرار گرفته است
- نسخههایی که بعدها ریمستر و بازسازی شدهاند، در مجموع یک بازی در نظر گرفته شدهاند. با اینکه برخی از این بازسازیها و ریمسترها، داستان نسخهی اورجینال را تغییر داده و یا آن را بسط دادهاند، اما حقیقت این است که وسعت این تغییرات به اندازه ای نبوده که روی رتبهبندی نهایی تاثیرگذار باشد
با در نظر گرفتن این موارد، در ادامه به رتبهبندی بهترین بازیهای فرنچایز Resident Evil از نقطهنظر داستان خواهیم پرداخت.
۱۸. Resident Evil: The Umbrella Chronicles
این بازی، یکی از آن جمله عناوینی است که میتوانست در این لیست جایی نداشته باشد. حقیقت این است که از چهار سناریوی اصلی این بازی شوتر، سه تای آنها به شرح مجدد نسخههای قبلی فرنچایز Resident Evil میپردازند. در تنها سناریوی اورجینال این بازی، کریس ردفیلد (Chris Redfield)، جیل ولنتاین (Jill Valentine) و آلبرت وسکر (Albert Wesker)، اقدام به براندازی یکی از شعبههای مخفی سازمان Umbrella مینمایند. شاید همین سناریو باعث شده باشد تا این بازی بتواند به این فهرست وارد شود. با اینکه داستان این بازی از طریق نشان دادن نحوهی افشای اسرار سازمان Umbrella، کمک میکند تا به برخی از سوالات مطرح شده توسط نسخههای پیشین جواب داده شود، اما حقیقت این است که این بازی یکی از نسخههای ضعیف فرنچایز RE محسوب میشود. از داستان این بازی، به عنوان یک روایت درجه دو در قیاس با دیگر نسخههای مجموعه RE یاد میشود. حقیقت امر این است که حتی کسانی که از استایل علمی تخیلی و اغراقشدهی Resident Evil لذت میبرند نیز به سختی میتوانند The Umbrella Chronicles را تحمل نمایند.
۱۷. Resident Evil: The Darkside Chronicles
مانند The Umbrella Chronicles، ایننسخه از فرنچایز RE نیز یک شوتر است که به بیان مجدد حوادث نسخههای پیشین میپردازد. این در حالیست که در قیاس با The Umbrella Chronicles، نحوهی روایت و سناریوی کلی این بازی احتمالا برای بازیکنان سرگرمکنندهتر است. داستان ساده و تا حدودی پیش پا افتادهی این بازی، به ماجراجوییهای جک کراسر (Jack Krauser) و لئون کندی (Leon Kennedy) که قصد دارند تا اقدام به براندازی تاسیسات خاویر هیدالگو (Javier Hidalgo) کنند، مربوط میشود. این بازی در بسط دادن شخصیت کراسر و گسترش نقش او در دنیای RE، خوب عمل کرده و از این نظر یک بازی مهم در فرنچایز RE محسوب میشود. باید خاطر نشان کرد که The Darkside Chronicles، به هیچ وجه یک بازی عالی محسوب نمیشود؛ با این وجود، اگر قرار به رتبهبندی بازیهای RE از نقطهنظر کیفیت داستانی باشد، رتبهی هفدهم احتمالا بهترین مقام برای این بازی محسوب میشود.
۱۶. Resident Evil Outbreak
حقیقت این است که به این نسخه از مجموعهی RE، آنطور که باید و شاید توجه نشده است. با وجود اینکه این عنوان از وجود برخی مشکلات رنج میبرد، اما از یک بازی RE چندنفرهی آنلاین با توجه به کمبودهای کنسول پلی استیشن ۲ در زمینهی اجرای بازیهای شبکهمحور، توقع بیشتری نمیتوان داشت. این بازی داستان خاصی برای روایت نمودن ندارد. سناریوی بازی، به تلاش گروهی از افراد برای فرار از Raccoon City مربوط میشود. با وجود اینکه داستان سادهی این بازی میتواند در قیاس با سناریوهای پیچیدهی عناوینی که متعاقبا از فرنچایز RE منتشر شدند جذاب باشد، اما حقیقت این است که طرح روایی اصلی بازی بیشتر از اینکه به یک داستان کامل شباهت داشته باشد، به شرح مجموعهای از وقایع مربوط شده و هرگز توانایی درگیر کردن شما را ندارد.
۱۵. Resident Evil Outbreak File #2
مانند نسخهی قبلی، تمرکز این بازی نیز به تلاش گروهی از بازماندگان برای فرار از سرنوشت شومی که در انتظارشان است مربوط میشود. با اینحال، این بازی از نظر عرضهی یک داستان یکپارچه و قابل قبول ، بهتر از نسخهی قبلی عمل مینماید. با وجود اینکه نحوهی روایت داستان این بازی نیز دارای اشکالات متعددی است، اما این کیفیت بازی بود که باعث شد RE Outbreak File #2 به یک عنوان جذاب تبدیل شود. هر بخش از بازی، در روایت مجموعهای از وقایع که بازماندگان برای نجات جان خود انجام میدهند، لحظات دلهرهآور و هیجانانگیزی را برای بازیکنان رقم میزند. برای مثال باغ وحشی که مورد هجوم زامبیهای متعدد قرار گرفته و شما باید از آنجا فرار کنید، یکی از بخشهای خاطرهانگیز این بازی محسوب میشود. این عنوان قطعا کمبودهایی در نحوهی روایت دارد؛ اما به هر صورت نمیتوان پتانسیل بالای RE Outbreak File #2 را انکار نمود.
۱٤. Resident Evil: Dead Aim
داستان این بازی شوتر به تلاش گروهی از نیروهای ویژه برای از بین بردن کسانی که مبتلا به ویروس T شدهاند، مربوط میشود. با وجود اینکه داستان این عنوان به بازیهای اصلی و شمارهدار فرنچایز RE مربوط میشود، اما در نهایت داستان مجزا و مستقل Dead Aim، باعث میشود تا به یکی از عناوین مهم فرنچایز RE تبدیل شود. برخی اعتقاد دارند که Dead Aim با وجود ظرفیت بالایش، آنطور که باید و شاید مورد تحسین گیمرها و منتقدین قرار نگرفت. اما حقیقت این است که داستان این بازی، نقطهی قوت آن محسوب نمیشود. برخی از بخشهای بازی مثلا سکانسهایی که در کشتی جریان دارند، از جذابیت بالایی برخوردار هستند؛ از سوی دیگر شخصیتهای جدیدی که در این بازی معرفی میشوند، بازیکنان را با خود همراه میسازند؛ اما این بازی در نهایت از همهی پتانسیل خود استفاده نکرده و داستان آن پیش از اینکه به ثمر برسد، پایان مییابد.
۱۳. Resident Evil Revelations
داستان این بازی به تلاش ماموران BSAA، یعنی جیل ولنتاین و پارکر لوچیانی (Parker Luciani) که در حال بررسی ویرانههای شهری که مورد تهاجم سازمان تروریستی Veltro قرار گرفته است، مربوط میشود. این دو نفر در طول مسیر خود با برخی از دوستان و نیز دشمنان قدیمی خود مواجه میشوند؛ این در حالیست که پیچش داستانی جذابی در اواسط داستان این بازی رخ میدهد. تلاش بازی برای خلق یک عنوان ماجراجویی و جاسوسی تحسینبرانگیز است، اما حقیقت این است که داستان بازی آنقدر شاخ و برگ پیدا کرده و گسترش مییابد که در نهایت به معجونی ناخوشایند از همهی آنچه که از فرنچایز RE نمیپسندیم، تبدیل میشود. حتی اگر موفق شوید تا از برخی ایرادات واضح طرح داستانی RE Revelations چشمپوشی کنید، در نهایت با سناریویی مواجه خواهید شد که بیشتر از آنکه روی عقلانی بودن تمرکز کند، سعی دارد تا با پیچشهای متعدد، شما را به ادامهی بازی ترغیب نماید. این عنوان، یک بازی جاهطلبانه و در عین حال پر از مشکل محسوب میشود.
۱۲. Resident Evil 6
با اینکه RE 6 طرفداران خاص خود را دارد، اما حقیقت این است که داستان این بازی در یک کلمه، افسارگسیخته است؛ RE 6 در واقع تلاش کپکام برای خلق یک نسخهی حماسی در فرنچایز RE محسوب میشود. این بازی علاوه بر اینکه سعی میکند تا از ویژگیهای گیمپلی نسخههای مختلف RE در خود استفاده کند، شخصیتهای متعددی از بازیهای قبلی را نیز در خود جای داده و به هرکدام طرح داستانی مخصوص به خود را داده است. اگر از تلاش سازندهها برای خلق یک بازی جاهطلبانه بگذریم، حقیقت این است که داستان Resident Evil 6 عاری از لطف و در عین حال گیجکننده است. طرفداران با عرضهی این نسخه انتظار داشتند تا داستان بازی به یک جمعبندی کلی رسیده و به سوالات مطرح شده توسط نسخههای قبلی پاسخ داده شود؛ اما بازی به صورت عجولانه و در لحظات پایانی، سعی میکند تا گرههای کور داستان را بگشاید؛ کاری که در انجام موفق آن کاملا با شکست مواجه میشود. RE 6 قطعا با وجود خلق لحظات متحیرکنندهی متعدد خود، یک بازی ارزشمند محسوب میشود اما حقیقت این است که داستان این نسخه از فرنچایز RE، بزرگترین ویژگی مثبت آن محسوب نمیشود.
۱۱. Resident Evil: Revelations 2
داستان این بازی در دو خط زمانی مختلف روایت میشود. خط روایی مربوط به گذشته، به ماجراجوییهای کلر ردفیلد و مویرا برتون (Moira Burton) پس از یک واقعهی گروگانگیری میپردازد. خط داستانی دیگر به تلاش بری برتون (Barry Burton) در حالی که قصد دارد تا از سرنوشت دختر خود اطلاع حاصل کند، مربوط میشود. با اینکه شخصیت مویرا از جذابیت کافی برخوردار نیست و کلر زمان کافی برای درخشش پیدا نمیکند، داستان Revelations 2، کماکان در خلق لحظات درگیرکننده بسیار خوب عمل میکند. به وضوح مشخص است که نویسندگان بازی، به مانند برخی طرفداران، علاقهی زیادی به شخصیت بری داشتهاند و زمان زیادی را صرف نمایش تلاش او برای نجات جان دخترش نمودهاند؛ تلاشی که باعث خلق لحظات احساسی و انسانی بسیاری میشود؛ موضوعی که جایش در دیگر نسخههای فرنچایز RE خالی بود. با اینکه ایرادات همیشگی مجموعه بازیهای RE یعنی دیالوگهای ضعیف و پیچشهای داستانی ناخوشایند در این نسخه نیز وجود دارند، اما این بازی با وجود کمبودهایش، یک عنوان شایسته محسوب میشود.
۱۰. Resident Evil Zero
این بازی در واقع پیشدرامد نسخهی اورجینال Resident Evil محسوب میشود. داستان RE Zero، به ربکا چیمبرز (Rebecca Chambers) و محکومی به نام بیلی کوئن (Billy Coen) که قصد دارند از قطاری متعلق به سازمان Umbrella بگریزند، مربوط میشود. با پیشروی در داستان، این دو نفر موفق به برملا نمودن حقایقی تکاندهنده میشوند که پایه و اساس رویدادهای فرنچایز Resident Evil را تشکیل میدهند. ایرادی که همواره به RE Zero وارد بوده، این است که مثل تمامی دنبالههای دیگر، ما از اینکه داستان به چه شکلی خاتمه پیدا میکند اطلاع داریم؛ با اینحال بازی تلاشی نمیکند تا از نظر روایت، مستقل از نسخهی اورجینال عمل کرده و بازیکنان را غافلگیر نماید. شخصیت بیلی از جذابیت خاصی برخوردار نیست و شرورهای داستان نیز به سرعت از ذهن بازیکنان فراموش خواهند شد. این در حالیست که داستان ربکا از کشش زیادی برخوردار بوده و برخی از رازهایی که راجع به سازمان Umbrella در این بازی افشا میشوند، از جذابیت بالایی برخوردارند. داستان این بازی آنطور که باید و شاید پرداحت مناسبی ندارد؛ اما RE Zero یک بازی خوب با داستانی قابل قبول محسوب میشود.
۹. Resident Evil 5
وقایع این بازی که ۵ سال بعد از اتفاقات Resident Evil 4 روی میدهند، به ماجراجویی مامور جدید BSAA یعنی کریس ردفیلد (Chris Redfield) در روستای Kijuju در افریقا، در حالی که قصد دارد تا یکی از فروشندگان خطرناک سلاحهای بیولوژیکی را دستگیر نماید، مربوط میشود. این در حالیست که با پیشرفت در بازی، کریس در مییابد که او درگیر یک توطئهی بزرگ شده است. RE 5 دارای مشکلات متعددی بوده اما حقیقت این است که داستان آن از جذابیت بالایی برخوردار است. به باور نویسنده، RE 5 تنها نسخه از فرنچایز Resident Evil است که موفق میشود تا به گونهی شایسته، طرح داستانی اولیه بازی را به توطئههای جهانی و رقابتهای سیاسی که در ابعاد بزرگتر جریان دارند، متصل نماید. مشکل بزرگ داستان RE 5، این است که بازی از ریشههای Resident Evil که در ژانر وحشت قرار دارد، دور شده است؛ در واقع این بازی آنطور که باید و شاید ترسناک نبوده و بیشتر یک عنوان اکشن با داستانی شایسته محسوب میشود. شاید این موضوع، بزرگترین نقطه ضعف RE 5 باشد. عاملی که باعث شده تا این اثر نتواند از ظرفیت بالای خود به گونهی کامل استفاده نماید.
۸. Resident Evil Survivor
مدتی پس از نابودی Raccoon City، یک خلبان هلیکوپتر در حوالی جزیرهای مرموز که مالکیتش به سازمان Umbrella تعلق دارد، دچار سانحه میشود. این خلبان به زودی متوجه میشود که حافظهاش را از دست داده و هیچ اطلاعی راجع به مکانی که در آن سقوط نموده ندارد. داستان بازی به تلاش این شخص برای فرار از جزیره و زامبیهای موجود در آن مربوط میشود. این بازی پس از انتشار در سال ۲۰۰۰، موفق نشد تا طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کند اما حقیقت این است که داستان این بازی از گیرایی و جذابیت بالایی برخوردار است. پس از این که شخصیت اول داستان حافظهی خود را بازیابی میکند، وی موفق به برملا کردن رازهایی میشود که به طور حیرتآوری به وقایع رخ داده شده در خط داستانی اصلی Resident Evil مربوط میشوند. از سوی دیگر، این بازی موفق میشود تا داستان فرنچایز RE را به گونهی شایسته بسط دهد؛ موضوعی که تعدادی از نسخههای اصلی این مجموعه نیز موفق به عملی کردن آن نشده بودند.
۷. Resident Evil Village
وقایع آخرین نسخه از فرنچایز RE، هفت سال پس از Resident Evil 7 به وقوع میپیوندند. میا (Mia) و ایثن (Ethan) در حال گذراندن زندگی خود هستند؛ در همین زمان کریس ردفیلد و تیم او، به خانهی آنها هجوم آورده، میا را به قتل رسانده و ایثن و دخترش را گروگان میگیرند. به زودی ایثن خود را در وسط روستایی میبیند که مورد هجوم زامبیها قرار گرفته است. آیا او موفق به نجات جان دخترش و پرده گشودن از رازهای موجود در این روستا میشود؟ نحوهی شروع داستان بازی RE Village، احتمالا در تاریخ این فرنچایز بیهمتاست. با اینکه اتفاقاتی که برای میا و دخترش رزمری (Rosemary) روی میدهند، شوکهکننده هستند اما یک ساعت اول حضور شما در روستا، با وقایعی همراه است که به سادگی نمیتوانید آنها را فراموش کنید. طرفداران وحشت گوتیک (Gothic Horror) قطعا از سبک طراحی و تم خاص موجود در روستا لذت خواهند برد؛ این در حالیست که لحظات شوکهکننده و ترسناک اولیهی بازی، شما را مجذوب RE Village خواهند نمود. ایراد Village این است که در ادامه، بازی در حفظ ضرباهنگ اولیهی خود ناکام میماند. با وجود اینکه گشت و گذار در قلعهی Lady Dimitrescu میتواند جذاب باشد، اما حقیقت این است که خط داستانی اصلی RE Village در نهایت به ثمر نمیرسد. برای کسانی که قصد دارند تا برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون Lore مجموعهی RE در محیط بازی جستوجو نمایند، نکات جذابی قابل دریافت است؛ اما بازی در نهایت موفق نمیشود تا شروع طوفانی خود را به گونهی شایسته ادامه دهد.
6. Resident Evil 3: Nemesis
وقایع عجیب و مرموز Nemesis پیش، بعد و در حین رویدادهای Resident Evil 2 رخ میدهند. داستان بازی، به تلاش جیل ولنتاین برای فرار از Raccoon City مربوط میشود. او قصد دارد تا از دست زامبی غولپیکری به نام Nemesis بگریزد؛ موجودی که توسط سازمان Umbrella برای از بین بردن اعضای تیم S.T.A.R.S ایجاد شده است. باید گفت که RE 3 در عین سادگی، داستان بسیار جذابی دارد. فرنچایز RE همواره در مرتبط ساختن داستان ابتدایی و اولیهی بازی با وقایع بزرگی که در پسزمینه در جریان بودهاند، دچار اشکال بوده است؛ با اینحال RE 3، موفق میشود تا از داستان کوچک و شخصیتها و لوکیشنهای معدودش، نهایت استفاده را بکند. تنها هدف شما در این بازی، گریختن از Raccoon City است و بازی در تبدیل این موضوع به یک سناریوی جذاب و درگیرکننده، بسیار خوب عمل میکند.
از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که ستارهی بیچون و چرای این بازی Nemesis است. احساس ترسی که تعقیب و گریز از دست Nemesis به وجود شما تزریق میکند، باعث میشود تا در حین تجربهی RE 3، بازی حال و هوای فیلمهای اسلشر به خود بگیرد. در پایان باید گفت که RE 3 از نظر روایی، یکی از بهترین عناوین ژانر وحشت محسوب میشود.
5. Resident Evil 7: Biohazard
داستان بازی از جایی شروع میشود که ایثن وینترز (Ethan Winters) نامهای از همسرش میا که برای سه سال از او بیخبر بوده، دریافت میکند. از آنجایی که ایثن احتمالا هیچکدام از نسخههای Silent Hill را تجربه نکرده، تصمیم میگیرد تا در جستوجوی عشق زندگیاش، راهی شهر لوئیزیانا شود. در طول مسیر، ایثن با خانوادهای مواجه میشود که با کمال میل، از کمک کردن به او استقبال میکند. RE 7 علاوه بر اینکه فرنچایز Resident Evil را به ریشههایش بازمیگرداند، به یکی از بهترین بازیهای ژانر وحشت تبدیل شده و به طور واضح از فیلمهایی نظیر Evil Dead و Texas Chainsaw Massacre اقتباس نموده است. با اینکه در چند ساعت ابتدایی بازی، داستان خاصی برای بازگو کردن وجود ندارد، این بازی ثابت میکند که گاهی نحوهی روایت داستان، بر میزان وسعت و مقیاس آن غلبه میکند. این بازی شما را وادار میکند تا برای اطلاع از سرنوشت ایثن، به پیشروی در داستان بپردازید؛ حتی اگر با ذرهذرهی وجود خود از وحشتی که در گوشهگوشهی محیط بازی نهفته است باخبرید. با اینکه RE 7 موفق نمیشود تا پایان شایستهای برای خود رقم بزند، حقیقت امر این است که سه چهارم ابتدایی بازی، یکی از بهترین عناوین فرنچایز Resident Evil و ژانر ترسناک محسوب میشود.
4. Resident Evil 4
شروع خاطرهانگیز RE 4، به ماجراجویی لیان کندی در روستایی در اسپانیا میپردازد؛ در حالی که او قصد دارد تا دختر رئیس جمهور را از دست یک فرقهی مرموز نجات دهد. لیان خیلی زودی درمییابد که درگیر ماجرایی به مراتب بزرگتر از آنچه که تصورش را میکرد، شده است. برخی از بازیکنان معتقدند که با RE 4، فرنچایز Resident Evil از مسیر اصلی خود خارج شد. حتی بسیاری از طرفداران سرسخت این فرنچایز باور دارند که RE 4، موفق نمیشود تا بین تُن، ریتم خود و سیر داستانی شخصیتهای جدید در طول بازی، به گونهای شایسته تعادل برقرار کند؛ اما باید خاطر نشان کرد که داستان RE 4، لحظات جذاب و دلهرهآور بسیاری را برای بازیکنان رقم میزند. اگر قصد سختگیری داشته باشید، میتوانید ایرادات متعددی را در سناریوی این بازی پیدا کنید، اما حقیقت این است که برخی از شوکهکنندهترین و هیجانانگیزترین لحظات تاریخ فرنچایز RE، به این نسخه مربوط میشوند. از سوی دیگر، باید یادآور شد که Resident Evil 4 موفق میشود تا بین درام و لحظات کمتر جدی بازی، تعادل قابل قبولی برقرار نماید.
3. Resident Evil – Code: Veronica
پس از حوادث Resident Evil 2، کلر ردفیلد به یکی از شعبههای سازمان Umbrella حمله کرده تا برادرش کریس را پیدا کند. او در نهایت دستگیر شده و به زندانی در جزیرهی Rockfort فرستاده میشود. کلر به زودی درمییابد که ویروس T، این جزیره را آلوده نموده است. او در حین تلاش برای فرار از زندان، برخی از دوستانش از قبیل استیو برنساید (Steve Burnside) را ملاقات کرده و پرده از اسرار سازمان Umbrella برمیدارد. Code: Veronica، احتمالا جنجالیترین بازی فرنچایز RE محسوب میشود. برخی از بازیکنان از کیفیت پایین صداگذاری شخصیت اول این عنوان گله دارند و برخی دیگر معتقدند که این بازی از نقطهنظر خلق صحنههای مبالغه شده، بعضا زیادهروی مینماید. اما حقیقت امر این است که Code: Veronica نقطهی وصل بین دو نسل مختلف از بازیهای مجموعهی RE محسوب شده و از این نظر، یکی از عناوین مهم این فرنچایز محسوب میشود. از سوی دیگر، باید خاطر نشان کرد که کلیهی لحظات مبالغه شدهی این بازی، با برملا شدن یک راز مهم همراه است. این بازی از نظر شخصیت پردازی و اشاره به اتفاقات نسخههای پیشین فرنچایز نیز بسیار خوب عمل میکند. اگر از برخی مشکلات جزئی این عنوان چشمپوشی کنید، درخواهید یافت که Code: Veronica از نظر روایی، یک پروژه جاهطلبانه و یکی از بهترین عناوین مجموعهی Resident Evil محسوب میشود.
2. Resident Evil 1996/2002
بعد از ناپدید شدن برخی اعضای تیم Bravo، تعدادی از افسران نخبهی تیم S.T.A.R.S برای کسب اطلاع از سرنوشت آنان راهی ماجراجویی خطرناکی میشوند. در طول مسیر، آنها با حوادثی مواجه شده که باعث پناه بردن این تیم به کاخی در شهر Raccoon City میشوند. در این کاخ، تیم S.T.A.R.S با وقایع هولناکی روبهرو میشود که نظیرش را در زندگی خود تجربه نکردهاند.
با اینکه فرنچایز RE بعضا در خلق حوادث اغراقشده خوب عمل میکند، اما حقیقت این است که بهترین نسخههای این مجموعه، آنهایی هستند که داستانی ساده و سرراست دارند. نسخهی اورجینال RE، روایتگر داستان تلاش سربازان S.T.A.R.S برای نجات جانشان از تهدیدهای موجود در یک کاخ مخوف در دل جنگل است. این بازی یکی از عناوین کلاسیک ژانر وحشت محسوب شده و به وضوح مشخص است که با عشق و علاقهی بسیار ساخته شده و در اجرا، فوقالعاده عمل میکند. نکتهی مهم راجع به بازی این است که این نسخه، از داستان ساده و اولیهی خود، به نحو احسن برای خلق لحظاتی شوکهکننده و پیچشهایی حیرتانگیز در داستان استفاده میکند. این نسخه از Resident Evil، از نقطهنظر اسطوره شناسی، برخی از مهمترین اسرار فرنچایز را شامل میشود؛ اما در عین زمان، هیچگاه با شرح مطالب و وقایع پیچیده، باعث آشفتگی ذهنی شما نمیشود. شاید به همین دلیل است که با وجود گذشت سالها از زمان انتشار، Resident Evil اورجینال کماکان از بهترین عناوین ژانر وحشت محسوب میشود.
۱. Resident Evil 2 – 1998/2019
دو ماه پس از وقایع Resident Evil اول، Raccoon City به شهری که مورد هجوم زامبیها قرار گرفته تبدیل شده است. در متن ماجرا، سرباز تازهکاری تحت نام لیان اسکات کندی و دختری به نام کلر ردفیلد پروتاگونیستها هستند و سعی دارند تا از مهلکه جان سالم به در ببرند. این در حالیست که این دو نفر، خیلی زود در مییابند که حقیقت پشت ماجرا، به مراتب هولناکتر از زامبیهای موجود در کوچه و خیابان است.
به مانند دیگر دنبالههای تحسینبرانگیز و ارزشمند، داستان RE 2 بسیار نزدیک است به بازی اورجینال. با این وجود، برگ برندهی آن، بزرگتر بودن نسبت به نسخهی قبلی نیست. با وجود اینکه داستان RE 2 بسیار جذاب و درگیرکننده محسوب میشود، این شخصیتپردازی بازی است که شما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. RE 2 یک بازی حماسی در ژانر وحشت به حساب میآید که علاوه بر معرفی شخصیتهای جدید، به بیان اطلاعات گستردهای راجع به داستان کلی فرنچایز Resident Evil میپردازد؛ موضوعی که این بازی را از نسخههای دیگر این مجموعه متمایز میکند. از سوی دیگر، این نحوهی روایت داستان است که باعث میشود تا Resident Evil 2 یک تجربهی جذاب و منحصر به فرد را برای بازیکنان رقم بزند. با اینکه نسخههای بعدی RE تلاش بسیاری کردند تا ایدههای آن را یک بار دیگر استفاده نمایند، اما هیچ کدام موفق نشدند تا از نظر روایی، به دستاوردهای اثر یاد شده نزدیک شوند.