رتبه‌بندی برترین آثار لایو اکشن ساخته شده توسط دیزنی

رتبه‌بندی برترین آثار لایو اکشن ساخته شده توسط دیزنی

دیزنی طی چند اخیر دست به ساخت بازسازی آثار انیمیشنی خود تحت عنوان لایو اکشن‌های پرهزینه‌ای زده که هر یک از طرفداران خاص بهره می‌برد.

این امر نخستین‌بار در سال 1996 با ساخت فیلم 101 Dalmatians به وقوع پیوست که در دهه 2010 این موضوع شدت گرفت و امروزه شاهد اکران انواع و اقسام لایو اکشن‌های مختلف از سمت دیزنی هستیم که علی‌رغم فروش بالایی که تجربه می‌کنند، اما به هیچ عنوان نتوانسته‌اند تا حس و حال انیمیشن‌های کلاسیک خود را برای مخاطبینشان به ارمغان بیاورند.

با وجود این که اکثر این آثار بازسازی شده دچار اشتباهات تکراری از سوی دیزنی می‌شوند که نقدهای ضد و نقیضی را دریافت می‌کنند، اما به هر حال تماشای آن‌ها در بالاترین کیفیت ممکن مسئله‌ای است که می‌تواند یک نوستالژی را برای طرفداران قدیمی این کمپانی باشد.

به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا برترین ساخته‌های لایو اکشن دیزنی را رتبه‌بندی نموده و ببینیم که کدام اثر موفق شده تا در رتبه نخست این لیست قرار بگیرد. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

13 – The Lion King

  • سال پخش: 2019
  • کارگردان: جان فاورو (Jon Favreau)
  • نمره منتقدین: 55

جان فاورو که نخستین‌بار وظیفه کارگردانی The Jungle Book را بر عهده گرفت، به دلیل استقبالی که از آن اثر صورت گرفت کمپانی دیزنی را ترغیب کرد تا سکان هدایت بازسازی انیمیشن شیر شاه را به وی بسپارد.

ساخت لایو اکشن این اثر محبوب و کلاسیک صنعت انیمیشن باعث ایجاد نگرانی‌های بسیاری شده بود که کارگردانی فاورو تا حدی توانست طرفداران را آرام نگه دارد. با این حال سبک کارگردانی و جلوه‌های ویژه به کار رفته در این بازسازی باعث شد تا احساس و روح خاصی که در انیمیشن سال 1994 وجود داشت، به طور کامل نادیده گرفته شده و به مانند یک مستند حیات وحش جلوه نماید.

با وجود این که شیرشاه سال 2019 از بازیگران برجسته و جلوه‌های ویژه پرهزینه‌ای بهره برده است، اما هیچ نکته جدید یا چشم‌گیری ندارد که بر انیمیشن سال 1994 برتری پیدا نماید.

12 – Dumbo

  • سال پخش: 2019
  • کارگردان: تیم برتون (Tim Burton)
  • نمره منتقدین: 51

در سال 1941 بود که دیزنی با ساخت اثری کوچک ولی دلنشین تحت عنوان دامبو تمامی توجهات را به سمت خود جلب نمود. موفقیت آن اثر باعث شد تا چندین دهه بعد این کمپانی را وادار نماید تا دست به ساخت یک لایو اکشن از آن به کارگردانی تیم برتون بزند که جلوه جدیدی از این موجود دوست داشتنی را بر پرده سینما به نمایش دربیاورد.

با این حال علی‌رغم صحنه‌های جذابی که به واسطه کارگردانی تیم برتون رقم خورده است، اما هیچکدام از بازیگران فیلم دامبو فرصت درخشش نیافته و روایت داستان نیز به طور مرتب از کنترل خارج می‌شود. همین مسائل باعث شده تا این بازسازی گران قیمت از انیمیشن دامبو آن طور که می‌بایست، در جلب نظر طرفداران جدید و قدیمی موفق قدم برندارد.

11 – Beauty And The Beast

  • سال پخش: 2017
  • کارگردان: بیل کاندن (Bill Condon)
  • نمره منتقدین: 65

فیلم Beauty And The Beast سال 2017 از چند عامل منحصر به فرد همچون طراحی لباس و دکور زیبا، موسیقی‌های دلنشین و شیمی جذاب دو شخصیت اصلی بهره می‌برد که باعث شده تا ضعف‌های آن کمتر به چشم بیاید.

با این حال باید اعتراف کرد که صحنه‌های تماشایی و جذاب انیمیشن سال 1991 آن‌چنان که انتظار می‌رفت، در این بازسازی به تصویر کشیده نشده و یا عجولانه سرهم بندی شده است. این اثر سینمایی که در زمان اکران با استقبال کم‌نظیری مواجه شده بود، علی‌رغم زیبایی‌های که دارد اما به هیچ عنوان نمی‌تواند در سطح اثر سال 1991 قرار بگیرد.

10 – Lady and the Tramp

  • سال پخش: 2019
  • کارگردان: چارلی بین (Charlie Bean)
  • نمره منتقدین: 48

بازسازی انیمیشن بانو و سگ ولگرد نخستین لایو اکشنی بود که به صورت اختصاصی برای پخش از سرویس دیزنی‌پلاس در نظر گرفته شد و همین مسئله سبب شد تا این پروژه با استقبال کمی مواجه گردد، زیرا کمتر کسی حتی از پخش این لایو اکشن بازسازی شده خبر داشت!

با این حال برخلاف اثری همچون Togo که از همین سرویس دیزنی‌پلاس پخش شده است، در لایو اکشن Lady and the Tramp ترکیب جلوه‌های ویژه با سگ‌ها جالب از کار درنیامده و به همین دلیل صحنه‌هایی که این موجودات دوست داشتنی حضور دارند غیرواقعی و عجیب جلوه کرده است. البته که بزرگ‌ترین ضربه به این بازسازی را لحن روایی تند داستان به آن وارد کرده است؛ به گونه‌ای که اتفاقات به حدی سریع و غیرقابل فهم پیش می‌رود که مخاطب را گیج کرده و نمی‌تواند هیچ جذابیتی برای او رقم بزند.

9 – Mulan

  • سال پخش: 2020
  • کارگردان: نیکی کارو (Niki Caro)
  • نمره منتقدین: 66

بازسازی انیمیشن مولان، دومین لایو اکشن از سمت کمپانی دیزنی بود که به دلیل تاخیرهای پیاپی و گسترش شیوع همه‌گیری کرونا ناچاراً در سرویس دیزنی‌پلاس منتشر شد.

تا پیش از پخش این فیلم، لیست بازیگران، تبلیغات صورت گرفته و تریلرهای به نمایش درآمده نوید یک اثر بسیار متفاوت و حماسی را نسبت به باقی بازسازی‌های صورت گرفته می‌داد که در کمال تاسف اثر منتشر شده به هیچ عنوان نتوانست تا انتظارات را برآورده کرده و به یک ناامیدی کامل بدل گشت. می‌توان صراحتاً گفت که بازسازی مولان هیچ سنخیتی با انیمیشن سال 1998 نداشته و دیزنی مولان را به یک شخصیت کلیشه‌ای و غیرقابل تحمل بدل کرده است.

8 – Alice In Wonderland

  • سال پخش: 2010
  • کارگردان: تیم برتون
  • نمره منتقدین: 53

بازسازی انیمیشن آلیس در سرزمین عجایب علی‌رغم این که نخستین لایو اکشن دیزنی نبود، اما آن‌چنان عظیم و ساختارشکن بود که تاثیر به‌سزایی بر آثار آینده این کمپانی گذاشت. فیلمی که توسط تیم برتون خلق شد و از تیم بازیگران بزرگی برخوردار بود.

با این حال در کنار هنرنمایی‌های تماشایی و صحنه‌های پر زرق و برقی که امضای همیشگی تیم برتون است، اما این اثر از جهانی کلیشه‌ای رنج برده که پتانسیل بازگشت آلیس به این سرزمین جادویی را آن‌طور که می‌بایست، به تصویر نمی‌کشد. تیم برتون ایده‌های جذابی را برای این فرنچایز در نظر گرفته بود، اما در تحقق تمامی آن‌ها ناکام ماند.

7 – Aladdin

  • سال پخش: 2019
  • کارگردان: گای ریچی (Guy Ritchie)
  • نمره منتقدین: 53

تصور این که کارگردان آثاری همچون The Gentlemen و Snatch روزی با دیزنی همکاری کرده و اثری موفق را در ژانری کاملاً متفاوت پدید بیاورد، امری است که هیکس حتی نمی‌توانست آن را پیش‌بینی نماید.

با این حال گای ریچی در همکاری با بازیگرانی شناخته شده و توانا موفق شد تا در کمال ناباوری یک بازسازی زیبا و تماشایی را از داستان علاءالدین خلق نماید. علی‌رغم این که هنوز هم انیمیشن سال 1992 برتری کامل را در اختیار دارد، اما لایو اکشن علاءالدین یک سر و گردن از باقی بازسازی‌های دیزنی بالاتر بوده و یک سنت شکنی را رقم زده است.

6 – Maleficent

  • سال پخش: 2014
  • کارگردان: رابرت اشترمبرگ (Robert Stromberg)
  • نمره منتقدین: 56

دیزنی در اقدامی غیرمنتظره و هیجان‌انگیز، شخصیت شرور انیمیشن زیبای Sleeping Beauty در سال 1959 را وارد یک فیلم سینمایی تحت عنوان مالیفیسنت کرد تا گذشته دردناک و وجه کاملاً متفاوت این جادوگر خبیث را برای تماشاگران به تصویر بکشد.

با این حال علی‌رغم داستان زیبایی که به تصویر کشیده می‌شود، اما ارتباطش را با داستان اصلی سال 1959 قطع کرده و مخاطبین هیچ شباهتی را بین این دو اثر نمی‌توانند پیدا کنند. با وجود نقص‌هایی که در ارتباط بین زیبای خفته و مالیفیسنت وجود دارد، اما جلوه‌های ویژه چشم‌نواز و هنرنمایی تماشایی و خبیثانه آنجلینا جولی (Angelina Jolie) زیر آن گریم غیرمتعارفش باعث شده تا شاهد اثری جذاب و تماشایی باشیم که جزو بهترین بازسازی‌های صورت گرفته توسط دیزنی لقب بگیرد.

5 – Christopher Robin

  • سال پخش: 2018
  • کارگردان: مارک فورستر (Marc Forster)
  • نمره منتقدین: 60

لایو اکشن کریستوفر رابین را می‌توان جزو آن دسته از آثار خوش ساخت و زیبایی قرار داد که علی‌رغم کیفیت بالای خود اما آن‌طور که می‌بایست، دیده نشده‌اند. اثری که از داستانی ساده و در عین حال دوست داشتنی بهره برده و داستان انیمیشن اصلی خود را نادیده نمی‌گیرد؛ مسئله‌ای که در اکثر اقتباس‌های جدید دیزنی مشاهده شده و انتقاد اکثر تماشاگران را در پی داشته است.

البته که در کنار جلوه‌های ویژه تمیز و باکیفیت این فیلم، صداگذاری‌های انجام شده آن‌چنان با شخصیت‌های به تصویر کشیده شده هم‌خوانی ندارد. مسئله‌ای که نسبت به وینی پو با صداگذاری ماندگار جیمی کامینگز (Jim Cummings) صدق نکرده و او به زیبایی هرچه تمام موفق می‌شود تا تجسم زیبایی از این شخصیت را به تصویر بکشد که حتی در صامت‌ترین لحظات نیز به صحنه جان بخشیده است.

4 – Cinderella

  • سال پخش: 2015
  • کارگردان: کنت برانا (Kenneth Branagh)
  • نمره منتقدین: 67

در حقیقت هیچکس فکرش را نمی‌کرد که دیزنی در سال 2015 بتواند بازسازی درخور نامی از انیمیشن کلاسیک سیندلا را راهی پرده سینما نماید. فیلمی که توسط کنت برانا کارگردانی شد و برخلاف تمامی نگرانی‌ها نسبت به این پروژه، شاهد یکی از زیباترین آثار ساخته شده توسط دیزنی در سینمای مدرن بودیم.

سبک بصری خیره‌کننده کنت برانا و هنرنمایی تماشایی تک تک بازیگران آن‌چنان زیبا و جذاب بود که پس از گذشت سال‌ها و پخش انواع و اقسام اقتباس‌های مختلف، هنوز هم فیلم سیندرلا با قدرت نسبت به باقی لایو اکشن‌های دیزنی از درخشش خاصی برخوردار است که ارزش بارها تماشا را دارد. البته که باید به برخی از ضعف‌ها همانند پرداخت کم به خواهران ناتنی سیندرلا و تغییر برخی از ویژگی‌های داستانی او اشاره کرد که در مقابل زیبایی‌های این اثر آن‌چنان مخاطب را آزار نمی‌دهد.

3 – Cruella

  • سال پخش: 2021
  • کارگردان: کریگ گیلسپی (Craig Gillespie)
  • نمره منتقدین: 59

فیلم کروئلا تلاش دوباره دیزنی برای به تصویر کشیدن سرگذشت یکی از شخصیت‌های شرور نمادین کمپانی خود است که شاید از مشکلات داستانی رنج ببرد، اما هنرنمایی اما استون (Emma Stone) آن‌چنان تماشایی و خیره‌کننده است که مخاطب را مبهوت خود می‌کند.

این فیلم که چندین و چند ژانر و سبک مختلف را در هم می‌آمیزد، چگونگی تبدیل شدن کروئلا به شرور داستان‌های سگ‌های خالدار را به تصویر می‌کشد که وقایعی جذاب اما نامنسجم را رقم زده است. متاسفانه در پرده سوم و پایانی فیلم شاهد تمامی کلیشه‌های رایج این ژانر هستیم که باعث می‌شود تا لایو اکشن کروئلا از دست‌یابی به تمام پتانسیل خود ناکام بماند.

2 – 101 Dalmatians

  • سال پخش: 1996
  • کارگردان: استیون هرک (Stephen Herek)
  • نمره منتقدین: 49

اقتباس سینمایی 101 سگ خالدا دقیقاً همان داستانی را روایت می‌کند که انیمیشن سال 1961 تعریف کرده بود و تنها تفاوت این دو اثر، صامت بودن سگ‌ها می‌باشد. تغییری که با توجه به محدودیت‌های دهه 90 سینما، نمی‌توان خرده‌ای به آن گرفت.

البته که این مسئله سبب شد تا برخلاف انیمیشن 101 سگ خالدار، این‌بار وقایع داستانی بیشتر حول محور شخصیت‌های انسانی قرار گرفته و با توجه به هنرنمایی زیبای بازیگران این فیلم، شاهد یک اثر جذاب و تماشایی باشیم. با وجود این که وقایع داستانی از یکسری شلختگی رنج می‌برد، اما بازی گلن کلوز (Glenn Close) در نقش شخصیت شرور این فرنچایز به نام کروئلا آن‌چنان تماشایی و منحصر به فرد است که باعث شود پس از گذشت چندین دهه هنوز هم این فیلم جزو برترین آثار لایو اکشن ساخته شده به دست دیزنی خطاب گردد.

1 – The Jungle Book

  • سال پخش: 2016
  • کارگردان: جان فاورو
  • نمره منتقدین: 77

انیمیشن کتاب جنگل سال 1967 آن‌چنان زیبا و درگیر کننده بود که ساخت یک لایو اکشن جدید تبدیل به کاری بسیار سخت و دشواری برای دیزنی گشته بود. با این حال فیلمی که در سال 2016 به کارگردانی جان فاورو اکران شد، علی‌رغم وابستگی بیش از حدی که به انیمیشن داشت، اما به سبب جلوه‌های ویژه خیره‌کننده و صداگذاری‌های جذاب، به بهترین لایو اکشن دیزنی در این مقاله بدل گشته است.

دیزنی در ساخت فیلم کتاب جنگل هیچ ریسکی انجام نداده و بسیار محتاطانه این بازسازی را پدید آورده که منجر به نبود هیچ ایده جدیدی در این پروژه شده است. با این حال کارگردانی تماشایی جان فاورو با آن صحنه‌های به یاد ماندنی و حضور بازیگرانی شناخته شده در نقش شخصیت‌های دوست داشتنی این فرنچایز باعث شد تا اثری خلق شود تا نه تنها با استقبال گرمی از سوی متنتقدین روبرو شد، بلکه در سال 2016 فروشی باورنکردنی را نیز رقم زد.


نظر شما نسبت به لایو اکشن‌های ساخته شده توسط دیزنی چیست؟ به عقیده شما در بین تمامی آثار ساخته شده طی چند دهه گذشته، کدام یک می‌تواند به عنوان بهترین بازسازی انیمیشن‌های ماندگار دیزنی لقب بگیرد؟

منبع: CBR

مجله خبری gsxr

خروج از نسخه موبایل