سانسور یا اشکال فنی؟ ماجرای مسدود شدن ایمیلهای مرتبط با فلسطین در مایکروسافت

سانسور یا اشکال فنی؟ ماجرای مسدود شدن ایمیلهای مرتبط با فلسطین در مایکروسافت
این موضوع نگرانیهایی را در میان کارکنان مایکروسافت ایجاد کرده است، زیرا به نظر میرسد ایمیلهای حاوی این عبارات به مقصد نمیرسند، در حالی که پیامهای مشابه با واژههایی مانند «اسرائیل» بدون مشکل ارسال میشوند.
آزمایشهای کارمندان و نتایج متناقض
بر اساس گزارش CNBC و با اتکا به اسناد و اسکرینشاتهای بررسیشده، کارمندان مایکروسافت متوجه شدهاند که ایمیلهای حاوی این کلمات کلیدی در صندوقهای خروجی کاربران نمایش داده نمیشوند. برخی از کارکنان با انجام آزمایشهایی دریافتند که حتی ایمیلهای کاری معمولی نیز در صورت وجود این اصطلاحات، ارسال نمیشوند. جالب اینجاست که تغییر املای برخی واژهها(مانند «P4lestine» به جای «Palestine») باعث میشد پیامها به درستی ارسال شوند.
واکنش مایکروسافت: انکار سانسور، تأیید تأخیر در ارسال
فرانک شاو، مدیر ارشد ارتباطات مایکروسافت، در پاسخ به این انتقادات و نگرانیها با تکذیب این ادعاها اعلام کرد که هیچ برنامهای برای سانسور کردن ایمیلها وجود ندارد، و صرفا ممکن است ارسال برخی پیامها با تاخیر انجام شده باشد که تیم فنی در حال تلاش برای بررسی و رفع این مشکل است.
این در حالیست که کارمندان ادعا میکنند حتی ایمیلهای ارسالی به گروههای کوچک یا پیامهای رسمی به بخش منابع انسانی نیز در صورت وجود این کلیدواژهها ارسال نشدهاند. همچنین برخی گزارشها نشان میدهد ظاهرا بررسیهای دستی و انسانی بر روی این ایمیلها انجام میشود و تحویل آنها گاه تا چندین ساعت به تأخیر میافتد.
این اتفاق در حالی رخ داده که مایکروسافت اخیراً با موجی از اعتراضات کارکنان به همکاریهایش با ارتش اسرائیل روبرو شده است و گروههایی از کارکنان خواستار قطع همکاری مایکروسافت با نهادهای اسرائیلی شدهاند.
در جریان کنفرانس سالانه توسعهدهندگان «مایکروسافت بیلد» در سیاتل نیز معترضان چندین بار سخنرانی مدیران را قطع کردند و به همکاری این شرکت با اسرائیل اعتراض کردند. در یکی از این موارد، یک کارمند فلسطینیتبار شرکت خطاب به جی پاریخ، رئیس بخش CoreAI مایکروسافت، گفت: «تو در نسلکشی غزه همدست هستی. مردم من به خاطر تو رنج میکشند.»
همچنین جو لوپز، مهندس نرمافزار مایکروسافت که در مراسم اصلی سخنرانی ساتیا نادلا (مدیرعامل شرکت) اعتراض کرده بود، به دلیل «نقض سیاستهای شرکت» اخراج شد.
ابهام در سیاست مایکروسافت
علیرغم انکار و توضیحات رسمی مایکروسافت، بسیاری از کارمندان این شرکت همچنان معتقدند که این شرکت بهصورت هدفمند محتوای مرتبط با فلسطین را سانسور میکند.
اما همچنان این سوال وجود دارد که آیا اقدام اخیر مایکروسافت، بخشی از یک سیاست کلان در این شرکت برای ایجاد محدودیت و اختلال در بحثهای مرتبط با فلسطین است یا صرفاً یک اشکال فنی موقت است.
با توجه به افزایش تنشها در داخل مایکروسافت و اعتراضات گسترده به همکاریهای این شرکت با اسرائیل، به نظر میرسد این بحثها در هفتههای آینده نیز ادامه خواهد داشت.