هاست پرسرعت
خودرو

سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۲۰۲۲، بوگاتی، کونیگزگ یا تواتارا؟

سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۲۰۲۲، بوگاتی، کونیگزگ یا تواتارا؟

در این مطلب به بررسی سریع‌ترین خودروهای تولیدی حال حاضر دنیا می‌پردازیم و نگاهی هم به تاریخچه شکستن رکورد سرعت خواهیم داشت.

سریع‌ترین خودروی جهان عنوانی است که خودروسازان و رانندگان مسابقه از همان روزهای ابتدایی متداول شدن خودروها بر سر آن دعوا داشتند. امروز با پیشرفت آئرودینامیک، متریال سبک‌وزن و الکتریکی‌سازی، رکوردهای سرعت جاده‌ای به قله‌های بسیار شگفت‌انگیزی رسیده‌اند و برخی خودروها حتی از مرز ۳۰۰ مایل بر ساعت یا ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت هم فراتر رفته‌اند. در گذشته، شرکت‌هایی که ادعای ساخت سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان را داشتند، رکورد حداکثر سرعت زمینی را هم در اختیار می‌گرفتند اما از اواسط قرن بیستم این دو بخش از هم جدا شد زیرا خودروهایی که برای شکستن سرعت زمینی ساخته می‌شدند شبیه موشک‌های چرخ‌دار شدند درحالی‌که خودروهای تولیدی کاملاً متفاوت بودند و باید الزامات زیادی را رعایت می‌کردند.

سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۲۰۲۲، بوگاتی، کونیگزگ یا تواتارا؟

با پیشرفت تکنولوژی، رقابت بر سر عنوان سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان شدت گرفت. رقبای اولیه مرسدس بنز، جگوار و آستون‌مارتین  بودند ‌که بعداً پورشه، فراری و لامبورگینی هم به جمع مدعیان اضافه شدند. طی سال‌های اخیر، نام بوگاتی با عنوان سریع‌ترین خودروی جهان بیش از همه آمیخته شده است اما برخی شرکت‌های کوچک مثل هنسی و SSC که به ساخت هایپرکارهای خاص می‌پردازند نیز به دنبال شکستن این رکورد بوده‌اند و ادعاهای جسورانه‌ای داشته‌اند. در سال ۲۰۱۷، کونیگزگ آگرا RS با دستیابی به سرعت ۴۴۷ کیلومتر بر ساعت، بوگاتی ویرون سوپراسپرت را پس از هفت سال از پادشاهی سرعت به زیر کشید اما بوگاتی در سال ۲۰۱۹ با شیرون سوپراسپرت ۳۰۰ برای پس گرفتن رکورد خود بازگشت و سرعت ۴۹۰ کیلومتر بر ساعت را به ثبت رساند؛ اما چون بوگاتی فقط در یک جهت به این سرعت رسید، رکورد آن رسمی نشد.

سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۲۰۲۲، بوگاتی، کونیگزگ یا تواتارا؟

سپس در اکتبر سال ۲۰۲۰، شرکت آمریکایی SSC با هایپرکار ۱۷۵۰ اسب بخاری تواتارا ادعا کرد که با دستیابی به سرعت ۵۰۸ کیلومتر بر ساعت، رکورد سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان را شکسته است اما بعداً صحت این رکورد زنی زیر سؤال رفت و SSC ادعای خود را پس گرفت. البته این شرکت در سال ۲۰۲۱ دوباره برای شکستن رکورد تلاش کرد و این بار با ثبت سرعت ۴۵۳ کیلومتر بر ساعت موفق شد کونیگزگ را مغلوب کند. در سال ۲۰۲۲ نیز تواتارا برای بهبود رکورد خود تلاش کرد و حالا به سرعت ۴۷۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرد. این رکورد رسمی هنوز توسط هیچ خودروی تولیدی شکسته نشده است.

سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۲۰۲۲، بوگاتی، کونیگزگ یا تواتارا؟

البته خیال SSC راحت نخواهد بود زیرا رقبا به‌طورجدی برای شکستن رکورد سرعت برنامه دارند. کونیگزگ در حال آماده کرد یسکو ابسلوت ۱۶۰۰ اسب بخاری بوده و مدعی است که این خودرو می‌تواند حداقل به سرعت ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. علاوه بر این، هنسی هم مصمم است که با ونوم F5 از مرز ۳۰۰ مایل بر ساعت یا ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت عبور کند. هرکدام از این خودروها بتوانند به هدف خود برسند، تهدیدی جدی برای تواتارا خواهند بود.

تاریخچهٔ سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان

رقابت برای شکستن رکورد سرعت از حدود دههٔ ۵۰ میلادی بسیار جدی شد. در ابتدا جگوار XK120 در سال ۱۹۴۹ به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرد و چند سال بعد نبرد سختی بین مرسدس ۳۰۰SL گالوینگ و آستون‌مارتین DB4 GT درگرفت که هردو توانستند به سرعتی بیش از ۲۴۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کنند. در دههٔ ۶۰، رکورد سرعت بین برندهای ایتالیایی جابجا می‌شد که آغازگر آن ایزو گریفو بود. این خودروی ایتالیایی نه‌چندان شناخته‌شده در سال ۱۹۶۳ به سرعت ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرد.

در بین ایتالیایی‌ها، شلبی کبرای آمریکایی برای مدت کوتاهی در سال ۱۹۶۵ تاج سرعت را ربود اما خیلی زود مغلوب لامبورگینی میورا و فراری ۳۶۵ GTB دیتونا شد. در سال ۱۹۶۹ نیز میورا P400S با دستیابی به سرعت ۲۸۸ کیلومتر بر ساعت رکوردشکنی کرد. سپس سیزده سال طول کشید تا لامبورگینی توانست با کانتاش رکورد قبلی خود را بشکند و به اولین شرکتی تبدیل شود که از سرعت ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت فراتر می‌رود. سپس در سال ۱۹۸۳، تیونر آلمانی پورشه یعنی راف با مدل BTR به سرعت ۳۰۵ کیلومتر بر ساعت رسید درحالی‌که هایپرکار ۹۵۹ خود پورشه سه سال بعد رکورد ۳۱۸ کیلومتر بر ساعت را به ثبت رساند.

اولین خودروی تولیدی که از مرز ۲۰۰ مایل بر ساعت یا ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت عبور کرد، فراری F40 در سال ۱۹۸۷ بود اما زمانی که وارد دههٔ ۹۰ شدیم، مک‌لارن با F1 این رکورد را به‌طور چشمگیری ارتقاء داد و به سرعت ۳۸۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرد. F1 تا به امروز همچنان سریع‌ترین خودروی تنفس طبیعی جهان محسوب می‌شود. در فوریهٔ سال ۲۰۰۵، کونیگزگ CCR با دستیابی به سرعت ۳۸۸ کیلومتر بر ساعت در پیست ناردو رینگ ایتالیا، برای مدت کوتاهی رکورد سرعت را از آن خود کرد اما فقط دو ماه بعد، بوگاتی ویرون از مرز ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت عبور کرد و پادشاه سرعت لقب گرفت. طی چند سال گذشته نیز بوگاتی، کونیگزگ، هنسی و SSC برای تصاحب عنوان سریع‌ترین خودروی جهان رقابت سختی باهم داشته‌اند.

سال

خودرو

سرعت (کیلومتر بر ساعت)

۱۹۴۹ جگوار XK120 ۲۰۰
۱۹۵۵ مرسدس بنز ۳۰۰SL ۲۴۲
۱۹۵۹ آستون‌مارتین DB4 GT ۲۴۴
۱۹۶۳ ایزو گریفو GL 365 ۲۶۰
۱۹۶۷ شلبی کبرا MKIII ۲۶۵
۱۹۶۸ لامبورگینی میورا P400 ۲۷۵
۱۹۶۸ فراری ۳۶۵ GTB دیتونا ۲۸۰
۱۹۶۹ لامبورگینی میورا P400S ۲۸۸
۱۹۸۲ لامبورگینی کانتاش ۲۹۳
۱۹۸۳ راف BTR ۳۰۵
۱۹۸۶ پورشه ۹۵۹ ۳۱۷
۱۹۸۷ فراری F40 ۳۲۶
۱۹۹۵ راف CTR ۳۴۹
۱۹۹۳ مک‌لارن F1 ۳۸۶
۲۰۰۵ کونیگزگ CCR ۳۸۸
۲۰۰۵ بوگاتی ویرون ۴۰۸
۲۰۰۷ SSC اولتیمیت آئرو ۴۱۲
۲۰۱۰ بوگاتی ویرون سوپراسپرت ۴۳۱
۲۰۱۴ هنسی ونوم GT ۴۳۵
۲۰۱۷ کونیگزگ آگرا RS ۴۴۷
۲۰۲۲ SSC تواتارا ۴۷۵

 

منبع

AutoExpress

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا