شرکت Nvidia صاحب 88 درصد بازار کارت گرافیک در سهماههی اخیر بوده است
شرکت Nvidia صاحب 88 درصد بازار کارت گرافیک در سهماههی اخیر بوده است
در سهماههی سوم سال 2022، شرکت Nvidia بر بازار کارت گرافیک حکمرانی کرده است. این شرکت 88 درصد بازار را در اختیار دارد. این در حالی است که AMD با 8 درصد و Intel با 4 درصد در رتبههای دوم و سوم هستند.
شرکت JPR گزارش کامل خود از بازار کارت گرافیکهای اختصاصی در سهماههی سوم سال 2022 را منتشر کرده است. این گزارش به بررسی عملکرد کارت گرافیکهای Nvidia ،AMD و Intel در سه ماه جولای، آگوست و سپتامبر میپرازد. در طول سهماههی سوم سال 2022 شاهد افت 25.1 درصدی فروش کارت گرافیک PC نسبت به سال گذشته بودیم که این بزرگترین افت بازار کارت گرافیک از سال 2009 است. گرافیک دسکتاپ در این دوره 15.43 درصد و گرافیک لپتاپ 30 درصد افت فروش داشتهاند.
به صورت دقیقتر باید گفت که در سهماههی سوم سال گذشته شاهد فروش 24 میلیون کارت گرافیک اختصاصی یا dGPU بودیم و این رقم در طول سال جاری به 14 میلیون رسیده است. این افت 41.6 درصدی با توجه به این که سهماههی سوم معمولا دوران رشد PC به شمار میرود قابل توجه است. در طول این سهماهه Nvidia توانست سهم خود از بازار را به 88 درصد برساند. این عدد رکوردی برای Nvidia به شمار میرود که توانسته رقیب خود یعنی AMD را به سهم تکرقمی از بازار کاهش دهد. AMD در طول سهماههی سوم 2022 تنها 8 درصد بازار را در اختیار داشته است.
با توجه به رشد محبوبیت رمزارزها در دو سال گذشته شاهد رشد فروش کارتهای گرافیک بودیم، اما این رشد در حال حاضر در حال کاهش یافتن است. بازار کارت گرافیکهای اختصاصی برای دسکتاپ و لپتاپ بیشترین افت را داشته است. این در حالی است که بازار کارت گرافیکهای جامع یا iGPU تغییر چندانی نداشته است.
اگر بازار کارت گرافیکهای دسکتاپ و لپتاپ را به صورت جدا بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که بازار کارت گرافیکهای دسکتاپ نسبت به سهماههی دوم سال 2022 کمی رشد داشته و از 26 میلیون واحد به 28 میلیون رسیده است. با این حال بازار لپتاپ شاهد بزرگترین افت نسبت به سهماههی قبلی بوده و از 58 میلیون واحد به 48 میلیون واحد رسیده است.
هر دو شرکت AMD و Nvidia به دنبال خلاص شدن از کارتهای گرافیک نسل قبلی خود در جهت راه باز کردن برای کارتهای گرافیک جدید خود هستند. Nvidia در حال حاضر دو کارت گرافیک جدید را منتشر کرده، اما RTX 4090 و RTX 4080 هر دو قیمتی بالاتر از 1200 دلار داشته و بیشتر برای دستهای خاص از افراد طراحی شدهاند. در حال حاضر میدانیم که Nvidia در مجموع 150 هزار واحد کارت گرافیک RTX 40 را در بازار عرضه کرده و RTX 4080 هم چندان در جذب مشتری موفق نبوده است.
این شرکت در حال حاضر به دنبال خلاص شدن از کارتهای گرافیک سری RTX 30 خود است. کارتهای گرافیک RTX 3060 و 3070 که جزو محبوبترین کارتهای سری 30 به شمار میروند فعلا با قیمت کمتر و مشخصات کمی بهتر به فروش خواهند رسید.
AMD هم به دنبال انجام همین کار است، اما مشتری برای کارتهای گرافیک GeForce در حال حاضر بسیار بیشتر از Radeon است. این در حالی است که این شرکت به عرضهی کارتهای گرافیک سری 7000 خود نزدیک میشود. کارتهای سری 7000 به گفتهی AMD قرار است ارزش بیشتری نسبت به کارتهای Nvidia داشته باشند، اما باید منتظر ماند و صحبت این ادعاها را بررسی کرد.
در طرف دیگر Intel را داریم که به تازگی کارتهای گرافیک ردهبالای Arc خود را برای دسکتاپ منتشر کرده و به زودی کار مشابهای را برای لپتاپها انجام خواهد داد. آقای Raja Koduri، طراح و معاون ارشد رئیس Intel، گفته که هر ساله به دنبال قرار دادن کارتهای گرافیک Arc در میلیونها PC است. با این حال سال اول حضور Arc در بازار چندان خوب پیش نرفته و این شرکت فعلا 4 الی 5 درصد بازار را در اختیار دارد.