علائم خرابی رادیاتور خودرو چیست؟
علائم خرابی رادیاتور خودرو چیست؟
یکی از اجزای مهم سیستم خنک کننده پیشرانه خودرو رادیاتور است و میخواهیم در جدیدترین مقاله بخش آموزش gsxr به بررسی علائم خرابی آن بپردازیم پس همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
رادیاتور خودرو چیست؟
پیش از آنکه به بررسی علائم خرابی رادیاتور خودرو بپردازیم بهتر است کمی درباره خود این قطعه و نقش مهم آن صحبت کنیم. وظیفه سیستم خنک کننده پیشرانه همانطور که نامش نشان میدهد کاهش دمای قطعات داخلی پیشرانه و جلوگیری از آسیب دیدن آنهاست. یکی از اجزای اصلی این سیستم رادیاتور نام دارد که از بخشهای گوناگونی همچون پرههای خنک کننده، مخزن آب و هواگیری، لولههای عبور آب و درپوش تشکیل میشود. فن خنک کننده نیز با رادیاتور همکاری میکند تا هوای گرم را از رادیاتور دور کرده و حرارت بالای آب را به بیرون منتقل کند.
علائم خرابی رادیاتور خودرو
حال که بهصورت خلاصه با وظیفه رادیاتور خودرو آشنا شدیم به بررسی علائم خرابی آن میپردازیم. البته در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه رادیاتور خودرو میتوانید مقالات قبلی gsxr از جمله دلایل کم شدن آب در رادیاتور خودرو و علت جوش آوردن موتور و بالا رفتن آمپر آب را مطالعه نمایید.
- داغ کردن پیشرانه
داغ کردن پیشرانه جزو علائم مهم خرابی رادیاتور خودروست. اگر آمپر آب وسیله نقلیه از حد عادی بالاتر رفت و به منطقه قرمز هشدار رسید سریعاً میبایست خودرو را متوقف کرده و به بررسی علت بپردازید. وظیفه رادیاتور جلوگیری از داغ کردن پیشرانه است و بنابراین هرگونه نقص در عملکرد این قطعه منجر به آسیب دیدن قطعات داخلی خودرو خواهد شد.
- بالا و پایین رفتن آمپر آب
آمپر آب به ندرت خراب میشود و بنابراین درصورتیکه آمپر بالا و پایین برود نشانهای از وجود ایراد در رادیاتور خواهد بود. حرکت رفت و برگشتی آمپر آب میتواند به معنی خرابی فنهای رادیاتور باشد.
- نشتی مایع خنک کننده
درصورتیکه رادیاتور سوراخ شده باشد نشتی مایع خنک کننده از آن محتمل خواهد بود. اگر در زمان کارکرد درجای خودرو مایعی به رنگ سبز را مشاهده کردید پس رادیاتور خودرو نشتی دارد. از آنجایی که این مایع در بین پرههای رادیاتور حرکت کرده و باعث دفع گرمای قطعات پیشرانه میشود بنابراین نشتی و کمبود آن باعث آسیب دیدن خودرو خواهد شد.
- حباب در مایع خنک کننده
درصورتیکه با باز کردن درپوش رادیاتور حبابهای زیادی را در مایع خنک کننده مشاهده کردید پس رادیاتور نشتی دارد. سیستم خنک کنندگی پیشرانه بسته است و بنابراین نباید هوا به آن وارد یا خارج شود. وجود حباب به معنی ورود هوا به سیستم خنک کننده است و میتواند جزو علائم خرابی رادیاتور خودرو باشد.
- کاهش میزان مایع خنک کننده
میزان مایع خنک کننده داخل رادیاتور باید مقدار ثابتی باشد هرچند کاهش اندک آن طبیعی خواهد بود. البته درصورتیکه میزان این مایع بهصورت غیرعادی کاهش مییابد قطعاً مشکلی در رادیاتور وجود دارد.
- نشتی از درپوش رادیاتور
چنانچه مایع خنک کننده از درپوش رادیاتور بیرون بزند این قطعه معیوب خواهد بود. درپوش رادیاتور باید ۱۰۰ درصد مانع ورود هوا به رادیاتور شده و از خروج مایع نیز جلوگیری کند.
- تغییر رنگ مایع خنک کننده
رنگ قهوهای مایع خنک کننده پیشرانه نشانهای از وجود مشکل در خود مایع و رادیاتور خواهد بود. رنگ این ماده باید سبز روشن باشد. تغییر رنگ این ماده میتواند نشان دهنده مشکلی در لولههای رادیاتور و بخشهای داخلی آن باشد.
- آسیب پرههای رادیاتور
یکی دیگر از علائم خرابی رادیاتور خودرو آسیب دیدن پرههای آن است. عدم توجه به این مشکل و رفع آن باعث داغ کردن پیشرانه و آسیب دیدن قطعات داخلی خواهد شد.
علائم گرفتگی رادیاتور
مهمترین علائم گرفتگی رادیاتور خودرو شامل داغ کردن پیشرانه، نشتی و تغییر رنگ مایع خنک کننده و عدم کارایی مطلوب بخاری وسیله نقلیه هستند.
رفع گرفتگی رادیاتور خودرو
استفاده از آب معمولی حاوی املاح میتواند با گذشت زمان سبب مسدود شدن لولههای رادیاتور و گرفتگی آن شود. به همین منظور باید از شویندههای مخصوص جهت رفع گرفتگی رادیاتور خودرو استفاده شود. این شویندهها با کیفیت و قیمت متنوع در بازار عرضه میشوند. برای مطالعه بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو را مطالعه نمایید.