قرعهکشی خودرو برای متقاضیان عادی ادامه دارد؟
قرعهکشی خودرو برای متقاضیان عادی ادامه دارد؟
درحالیکه بازار خودرو یکی از ملتهبترین دوران خود را طی میکند و قیمتها همگام با نرخ ارز افزایش پیدا میکنند اخبار ضدونقیضی از حذف قرعهکشی خودرو برای متقاضیان عادی در رسانهها منتشر میشود.
سخنگوی وزارت صمت در مورد برنامه عرضه خودرو در بازار گفت:
۲۰ درصد عرضه خودروسازان به دارندگان خودروی فرسوده و ۵۰ درصد به طرح جوانی جمعیت اختصاص مییابد و ۳۰ درصد هم در بورس عرضه میشود.
به گزارش تسنیم، امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت گفت: خودروسازان موظف هستند در عرضه خودروهای خود، طرح جوانی جمعیت و تخصیص خودروهای فرسوده را رعایت کنند و بقیه محصولات را به بورس عرضه کنند یعنی این شرط برای خودروسازان در نظر گرفته شده است و روی آن نیز نظارت میشود. او ادامه میدهد: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ خودروسازان باید ۱۰ درصد از سهم قرعهکشی خودرو را به خودروی فرسوده اختصاص میدادند، اما ازآنجایی که طی ۶ ماه اول سال خودروسازان این کار را انجام ندادند بنابراین تصمیم بر این شد که تا پایان سال خودروسازان بهجای ۱۰ درصد ۲۰ درصد از سهم قرعهکشی را به خودروهای فرسوده اختصاص دهند و اکنون نیز موظف هستند حتی در صورت عرضه در بورس این طرح را هم اجرا کنند.
سخنگوی وزارت صمت تشریح کرد:
در زمان حاضر برنامه عرضه خودرو اینگونه است که اگر خودروسازی قرار است یک هزار دستگاه خودرو عرضه کند, باید ابتدا ۲۰ درصد از آن را به دارندگان خودروی فرسوده و ۵۰ درصد به طرح جوانی جمعیت اختصاص دهد؛ باقیمانده یک هزار دستگاه یعنی ۳۰ درصد هم در بورس عرضه میشود بنابراین عرضه خودرو در بورس اختلالی در عرضه خودرو به دارندگان خودروی فرسوده و مادران دارای ۲ فرزند ایجاد نمیکند.
بهروزرسانی: پس از اشاره تلویحی سخنگوی وزارت صمت به حذف قرعهکشی خودرو برای متقاضیان عادی، حالا خبرگزاری ایرنا در مصاحبه با امید قالیباف اخبار پیشین منتشر شده را اصلاح کرد. سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت قرعهکشی خودرو همچنان طبق روال گذشته برای خودروهایی که هنوز در بورس عرضه نشدهاند انجام خواهد شد و حذف نشده است.
وی با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا تصریح کرد: اکنون برای خودرویی که در بورس کالا عرضه میشود نیز طرح دارندگان خودرو فرسوده و مشمولان طرح جوانی جمعیت اجرا میشود. سخنگوی وزارت صمت ادامه داد: قرعهکشی اکنون فقط در مورد چند مدل از محصولات ایرانخودرو انجام میشود که این خودروها در بورس عرضه نمیشود و همه متقاضیان اعم از عادی و مشمول طرح جوانی جمعیت و جایگزینی خودرو فرسوده میتوانند مثل گذشته در آن شرکت کنند. همانطور که میدانید فرایند عرضه قطرهچکانی خودرو به بازار و وجود تقاضای انباشته شده از سالهای گذشته منجر به ایجاد فاصله شدید قیمتی بین کارخانه و بازار شده و همین امر بهوضوح نشان دهنده ناکارآمدی فرایند قرعهکشی است. از طرفی عرضه محدود خودروها در بورس نیز نمیتواند دردی را دوا کند چه آنکه قیمت خودروها نسبت به بهای کارخانه بسیار بیشتر بوده و بعضاً کشف قیمتهای عجیبی نیز رخ میدهد. باید منتظر ماند و دید وزارت صمت چه برنامهای برای بهبود این وضعیت خواهد داشت.