هاست پرسرعت
خودرو

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

در حاشیه نشست هیأت دولت ۷ مدل خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران رونمایی شدند. طبق اعلام وزیر صمت قرار است بخشی این خودروها تا پایان امسال وارد ناوگان حمل و نقل برقی کشور شوند. در گام نخست این محصولات به عنوان تاکسی و خودروی اشتراکی در سطح شهر تهران مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

به گزارش gsxr، رئیس‌جمهور و برخی از مسئولان در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت از تعدادی از خودروهای هیبریدی و تمام برقی تولید خودروسازان و مونتاژکاران داخلی بازدید کردند. قرار است با همکاری وزارت صمت و شهرداری تهران در جهت اصلاح الگوی مصرف و کاهش آلایندگی موجود در سطح پایتخت، خودروهای متنوع برقی در شهر تهران عرضه شوند.

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

در نمایشگاه دستاوردهای برقی صنعت خودرو ۷ خودرو شامل لاماری هیبریدی، تارا برقی، جک J4 برقی (کی ام سی ایگل)، اسکای ول مپنا، داچیا اسپرینگ برقی (سایپا پاژ)، کی ام سی جی سون برقی (جک EJ7) و جک EJS1 در معرض بازدید مسئولین قرار گرفتند. این خودروها نمونه‌های نهایی و یا پروژه‌های در حال انجام از ۶ شرکت کرمان موتور، سایپا، ایران خودرو، مپنا، نوین ماهان نبکا و آرین پارس موتور هستند.

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

بر اساس توافقات صورت گرفته میان وزارت صمت و دستگاه‌های مربوط از جمله شهرداری تهران، نصب جایگاه‌های شارژ خودروهای برقی در تهران آغاز شده و تا هفته دولت حداقل ۷۰ ایستگاه افتتاح خواهد شد و تا پایان سال علاوه بر گسترش زیرساخت‌های استفاده از خودروهای برقی در تهران، ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی در مسیر بین‌راهی میان استان تهران و استان‌های همجوار و برخی دیگر از استان‌های پرتردد نظیر خراسان رضوی نیز نصب خواهند شد.

بخوانید: امضای قرارداد احداث ایستگاه‌های شارژ مپنا در سطح شهر تهران

در حال حاضر روند اجرایی تولید خودروهای برقی عمومی نظیر تاکسی، خودروهای اشتراکی و خودروهای شخصی در حال انجام بوده و علاوه بر عرضه خودروهای برقی مونتاژی موجود، خط تولید تجاری خودروهای هیبریدی و تمام برقی داخلی نیز از سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

معرفی ۷ خودروی برقی و هیبریدی جدید بازار ایران

جک جی ۴ برقی یا کی ام سی ایگل EV؛ سدان برقی کرمان موتور و مپنا

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

این خودرو در واقع یک نسخه الکتریکی از جک J4 است که در چین با نام iEV7 عرضه شده است. سدان برقی کرمان موتور با همکاری شرکت مپنا در زمستان ۱۴۰۲ به تولید خواهد رسید. باتری لیتیوم یون با ظرفیت ۵۰ کیلووات ساعت و برد حدود ۳۰۰ کیلومتر، موتور الکتریکی با قدرت ۱۱۶ اسب بخار و گشتاور ۲۷۰ نیوتن متر، شتاب صفر تا صد کیلومتر در ۱۱ ثانیه و سرعت نهایی ۱۳۰ کیلومتر در ساعت از مشخصات فنی این پروژه هستند.

بخوانید: معرفی جک J4 برقی

لازم به یادآوری است با توجه به اینکه کرمان موتور امتیاز پلت فرم جک جی فور را خریداری کرده، تا انتهای سال جاری این خودرو از خط تولید کرمان موتور کنار رفته و به جای آن نمونه ایرانی جک جی فور با ظاهری به مراتب بروزتر و امکانات بیشتر با نام کی ام سی ایگل (KMC Eagle) به معنی عقاب به بازار عرضه خواهد شد. نسخه برقی ایگل نیز برمبنای نمونه الکتریکی جک جی فور توسعه پیدا کرده است.

بخوانید: پروژه جک جی فور ایرانی یا کی ام سی ایگل

جک EJS1 هاچ بک برقی کرمان موتور

کرمان موتور جک برقی سیهول

جک e-JS1 یا سیهول E10X یک خودروی برقی شهری چهار نفره است که در بازار چین تحت برند جدید SEHOL عرضه میشود. این خودرو دارای طول ۳,۶۵۰ میلیمتر، عرض ۱,۶۷۰ میلیمتر و ارتفاع سقف ۱,۴۹۵ میلیمتر است و فاصله محورهای آن ۲,۴۰۰ میلیمتر است. جک e-JS1 با یک موتور الکتریکی با قدرت ۴۵ کیلووات و گشتاور ۱۳۰ نیوتن‌متر مجهز شده است که قادر است آن را تا سرعت حداکثر ۱۰۰ کیلومتر در ساعت شتاب دهد. باتری لیتیوم-یون خودرو با ظرفیت ۲۶.۸ کیلووات ساعت است که قادر است با شارژ کامل تا مسافت حدود ۲۰۲ کیلومتر پیمایش کند. این خودرو در نمونه فول دارای سامانه‌های مختلف از جمله صفحه نمایش لمسی ۹ اینچ، دوربین عقب، سنسور پارک، رادار فاصله، سامانه تشخیص تابلوهای راهنما، سامانه هشدار برخورد و سامانه کنترل پایداری الکترونیکی است.

بخوانید: معرفی جک e-JS1 یا سیهول E10X

بنابر شنیده‌ها این خودرو قرار است لقب نخستین خودروی اشتراکی ایران را یدک بکشد. قیمت احتمالی هاچ بک برقی کرمان موتور در محدوده ۱ میلیارد تومان پیشبینی می‌شود.

جک EJ7؛ کی ام سی جی سون برقی کرمان موتور

هفت خودروی برقی و هیبریدی آینده بازار ایران معرفی شدند

جک EJ7 محصول برقی شرکت جی ای سی موتورز چین است که در سال ۲۰۲۱ در بازار چین معرفی شده است و در سال ۲۰۲۲ به بازار برزیل و مکزیک نیز صادر شده است. موتور برقی خودرو جک EJ7 قادر به تولید حداکثر گشتاور ۳۲۹ نیوتن متر است. باتری لیتیوم یونی ۵۵ کیلووات ساعتی این خودرو در صورت شارژ کامل میتواند مسافتی حدود ۴۹۲ کیلومتر را در حالت Eco Drive طی کند.

پیش بینی می‌شود این خودرو در محدوده قیمتی ۲.۵ میلیارد تومان عرضه شود.

لاماری ایما HEV؛ محصول جدید لاماری و شرکت آرین پارس موتور

محصول جدید لاماری و آرین پارس موتور نسل جدید خودروی فورتینگ EVO T5 از شرکت دانگ فنگ است. فیس لیفت لاماری ایما با چهره‌ای مشابه به لامبورگینی چندماه قبل در چین معرفی شد. موتور برقی این خودرو به صورت هیبریدی ساده در کنار موتور بنزینی خودرو را به حرکت در می‌آورد.

بخوانید: معرفی لاماری هیبریدی فیس‌لیفت

لاماری هیبریدی دارای پیشرانه بنزینی چهار سیلندر توربوشارژر با حجم ۱.۵ لیتر است که با پیشرانه برقی همراهی میشود. حداکثر قدرت این خودرو ۱۷۴ اسب بخار و گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر است. مصرف سوخت ترکیبی لاماری هیبریدی حدود ۵.۳ لیتر در صد کیلومتر است.

داچیا اسپرینگ برقی (پروژه کراس اوور اقتصادی ملی)

پروژه کراس اوور ملی یک خودروی اقتصادی بر مبنای پلتفرم CMF-A شرکت رنو (رنو کویید) است و قرار است به صورت مشترک بین چهار خودروسار بزرگ کشور تولید و روانه بازار شود. این خودرو در بازارهای مختلف دنیا با اسامی، برندها، پیشرانه‌های متنوع و چهره‌های مختلفی عرضه می‌شود. نمونه برقی این محصول در بازار اروپا با نام اسپرینگ و تحت برند داچیا عرضه می‌شود. وزارت صمت برای تولید نمونه برقی ایرانی این خودرو، نمونه اروپایی آن را جهت تحقیقات وارد کشور کرده تا ۴ شرکت خودرویی سایپا، ایران خودرو، کرمان موتور و مپنا بر روی آن کار کنند.

بخوانید: داچیا اسپرینگ ارزانترین خودروی برقی اروپا

در فاز نخست قرار است نمونه ایرانی داچیا اسپرینگ تحت برند سایپا و با چهره اختصاصی عرضه شود. سایپا پاژ EV به عنوان ارزانترین خودروی برقی کشور خواهد بود.

تارای برقی ایران خودرو

تارا EV نخستین محصول برقی تولید انبوه تماما ایرانی خواهد بود. این خودرو در کنار کراس اوور K125 برقی و دنا هیبریدی ۴۸ ولتی در پاییز و زمستان ۱۴۰۲ به بازار عرضه خواهند شد. باتری‌های این خودرو در کف اتاق نصب شده و شرکت جتکو وظیفه تولید تجهیزات برقی آن را بر عهده دارد. طبق اعلام ایران خودرو تارای برقی معادل ۱۶۰ اسب بخار قدرت و توانایی ۳۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

بخوانید: مشخصات تارا برقی

اسکای ول ET5؛ محصول شرکت نوین ماهان نبکا (جوینت ونچر مپنا و کرمان موتور)

اسکای ول ET5 برقی

اسکای ول ET5 شاسی بلند برقی کرمان موتور و مپنا است که توسط برند مشترک این دو یعنی نوین ماهان نبکا عرضه خواهد شد. برخی از ویژگیهای این خودرو عبارتند از:

  • باتری لیتیوم یون با ظرفیت ۷۰ کیلووات ساعت و برد حدود ۴۰۰ کیلومتر
  • موتور الکتریکی با قدرت ۲۱۸ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر
  • شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت در ۷.۹ ثانیه
  • سرعت نهایی ۱۶۰ کیلومتر در ساعت
  • سانروف پانورامیک همراه با نورپردازی سقف
  • صفحه نمایش لمسی ۱۲.۳ اینچی همراه با سامانه هوشمند اسکای لینک
  • سامانه‌‎های رادار، دوربین، تشخیص خط، تطبیق سرعت، ترمز اضطراری و پارک خودکار
  • صندلیهای برقی، گرمکن و سردکن
  • شارژر بیسیم تلفن همراه
  • چراغهای لیزری ماتریکسی

قیمت این خودرو در بازار ایران هنوز اعلام نشده است اما براساس وعده مدیر عامل کرمان موتور، قیمت آن قابل رقابت با سایر خودروهای مونتاژی خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با این خودرو اینجا را بخوانید.

منبع تصاویر نشست هیأت دولت: مهر و ایسنا

میانگین امتیازات ۴ از ۵

از مجموع ۱۲ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا