هاست پرسرعت
فناوری

چرا بوی بدن انسان در طول زندگی تغییر می‌کند؟

چرا بوی بدن انسان در طول زندگی تغییر می‌کند؟

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که والدین هم ممکن است بوی بدن نوزادان را به بوی بدن نوجوانان ترجیح ‌دهند و ممکن است این بو حتی روی رابطه آنها هم اندکی تاثیر بگذارد.

بوی بدن انسان در طول زندگی دچار تغییراتی می شود و به طور مثال بوی بدن نوزاد، افراد جوان و سالمندان کاملا متفاوت است، اما دلیل تفاوت بوی بدن انسان در طول زندگی چیست؟

بوی بدن انسان در طول زندگی تغییر می‌کند، نوزاد بوی ویژه و تازه‌ای دارد، در حالیکه اگر به نوجوانان فکر کنیم، آنها هم بوی مشخصی دارند که نسبت به نوزاد متفاوت است، جوانان هم تفاوت‌هایی دارند.

بنا بر مطالعه‌ای که به رهبری هلن لوس، محقق عطر و بو در دانشگاه فردریش الکساندر آلمان انجام شد، تغییرات در بوی عرق افراد از نوزادی تا دوران نوجوانی ممکن است به تغییرات در پوست آن‌ها مرتبط باشد یا به عواملی از جمله تغییرات هورمونی، تغییر در ترکیب چربی‌ها، تفاوت‌ها در میکروبیوم پوست و فعال شدن غده‌های عرق و چربی مرتبط باشند.

بر اساس گزارش Live Science، هلن لوس که مجذوب نقشی است که بو در روابط ایفا می‌کند، تصمیم گرفت این مطالعه را برای بررسی چگونگی تغییر بوی بدن در طول زندگی انجام دهد.

شرکت‌کنندگان در پژوهشی درباره بوی بدن انسان متوجه شدند کودکان خردسال بوی خوشایندی که برخی آن را به بوی گل تشبیه کردند، می‌دهند، اما با افزایش سن به سمت نوجوانی این بو اندکی ناخوشایند می‌شود.

علت‌های متفاوتی باعث تغییر بوی بدن می شود و با افزایش سن ساختار شیمیایی بدن تغییر می‌کند که در نهایت باعث می‌شود بوی بدن عوض شود.

تغییر در بوی بدن ممکن است به دلیل بلوغ، تعریق بیش از حد بدن یا عدم رعایت بهداشت باشد.

در این تحقیق، لوس و همکارانش به ۱۸ کودک چند روزه تا سه ساله و ۱۸ نوجوان ۱۴ تا ۱۸ ساله تی‌شرت‌هایی دادند که در قسمت زیر بغل آنها اسفنجی قابل جدا شدن دوخته شده بود. این اسفنج‌ها پس از یک شب خواب از لباس شرکت‌کنندگان جدا شد.

محققان از طریق کروماتوگرافی گازی، روشی که مواد شیمیایی با خواص مختلف را جدا می‌کند، در این اسفنج‌ها ماده بوی‌زا در عرق زیر بغل هر فرد را که بوی خاصی ایجاد می‌کرد، بررسی کردند. سپس از داوطلبان خواستند بوی هر ماده شیمیایی را استشمام و آن را توصیف کنند.

لوس به لایوساینس می‌گوید که ۴۲ ماده بوی‌زا شناسایی شد که هر دو گروه سنی بیشتر آن‌ها را تولید می‌کند. یک ماده‌ بوی‌زا به‌تنهایی می‌تواند بسیاری از حسگرهای بویایی در بینی را تحریک کند و ترکیبی از این مواد ممکن است الگویی منحصربه‌فرد و پیچیپده وجود آورند که از آنچه تنها یک ماده بوی‌زا ایجاد می‌کند، متفاوت است.

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا