هاست پرسرعت
خودرو

چرا ظهور خودروهای برقی به معنی تعطیلی کارخانه‌های سنتی است؟

چرا ظهور خودروهای برقی به معنی تعطیلی کارخانه‌های سنتی است؟

با ظهور خودروهای برقی به نظر می‌رسد نفس تولید خودروهای درون‌سوز به شماره افتاده است. ظاهراً کارخانه‌های سنتی تولید خودرو نیز جایگاهی در آینده جدید صنعت خودرو نخواهند شد.

نگرانی‌های روزافزونی درباره ظرفیت بیش از حد تولید خودرو در جهان وجود دارد. چندین دهه است که چنین امری در صنعت خودرو وجود داشته است زیرا هر خودروسازی به دنبال پیشی گرفتن از رقباست. با تمرکز شدید روی تأسیس کارخانه‌های زیاد، خودروسازان اروپایی، آمریکایی و ژاپنی با حفظ توازن مناسب تولید و فروش به دنبال دست‌یابی به حاشیه سود بالا بودند. رقبای جدید از کره جنوبی و چین باعث شدند ظرفیت تولید خودروی جهانی افزایش یابد و فشار زیادی روی سوددهی صنعت خودرو در کشورهای گوناگون به وجود آید. ظهور خودروهای برقی نیز موجب افزایش حداکثری ظرفیت تولید خودرو خواهد شد.

هیوندای و کیا در این زمینه بسیار پیشرفت کرده‌اند و به حدی رسیده‌اند که تولید آن‌ها در سطح سودده باقی مانده است؛ اما مشکل بزرگ به چین مربوط می‌شود یعنی جایی که خودروسازان زیادی به دنبال سهم خواهی از بازار محلی هستند. با اشباع شدن بازار داخلی، چینی‌ها به دنبال افزایش صادرات بوده‌اند. از یک طرف خودروسازان بزرگ‌تر سریعاً رشد کرده‌اند و کارخانه‌های بزرگی را نیز بکار گرفته‌اند و هم‌اکنون به دنبال صادرات هستند. از طرف دیگر بسیاری از خودروسازان کوچک و تولید محدود نیز ناپدید شده‌اند. به‌طور سنتی هدف‌گذاری استفاده از ظرفیت ۸۰ درصدی و بالاتر تولید برای سوددهی یک کسب‌وکار نرمال خواهد بود. کارخانه‌های تأسیس شده در بازارهای بزرگ معمولاً در همان ظرفیت ۸۰ درصدی کار می‌کنند مگر اینکه مشکلاتی در زمینه دستمزد یا برخی تغییرات دیگر وجود داشته باشد. وجود ظرفیت تولید ۷۰ درصدی در کارخانه‌های فورد یا فولکس‌واگن به ندرت دیده خواهد شد اما چنین وضعیتی در سال‌های اخیر تغییر کرده‌اند و کارخانه‌های جدید استارت آپ های برقی و ظهور موفق خودروسازان چینی چشم‌انداز جدیدی را ایجاد کرده‌اند.

هم‌اکنون بازار در حال رویگردانی به سمت خودروهای برقی است و خودروسازان راه‌های کاراتری را برای تأسیس کارخانه‌های ویژه خودروهای برقی پیدا کرده‌اند. تبدیل یک کارخانه تولید خودروهای درون‌سوز به تولید خودروهای برقی راندمان بالایی نخواهد داشت و با در نظر گرفتن این موضوع خودروسازان در حال تأسیس کارخانه‌های جدید برای تولید خودروهای برقی هستند. این کارخانه‌های جدید در اکثر موارد جایگزین کارخانه‌های کنونی نیستند و شامل گسترش برنامه ریزی شده کارخانه‌های کنونی همچون کارخانه کنیترا استلانتیس در مراکش و یا کارخانه‌های تسلا در سراسر دنیا نخواهد بود.

تنها با در نظر گرفتن همین گروه ساده از کارخانه‌های جدید می‌توان گفت ظرفیت برنامه‌ریزی شده به منظور تولید خودروهای سبک حدود سه میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت. کارخانه‌های کنونی تا سال ۲۰۱۷ حدود ۹۶ میلیون دستگاه خودرو تولید می‌کردند و انتظار نمی‌رود تا پیش از سال ۲۰۲۸ بتوان از چنین ظرفیت تولیدی عبور کرد. با این تفاسیر، تکلیف ظرفیت تولید اضافی چه خواهد شد؟ واضح است که برخی کارخانه‌ها باید بسته شوند. در خلال گذر از خودروهای درون‌سوز و رسیدن به خودروهای برقی، خودروسازان محصولات جدیدی را تولید می‌کنند. بسیاری از افراد در سال‌های ابتدایی تولید خودروهای برقی فقط به دنبال نمایش آن بوده‌اند که اولین هستند اما در آینده چنین وضعیتی تغییر خواهد کرد. از آنجایی که خودروهای برقی جدید با تیراژ بالاتری تولید و فروخته می‌شوند، دیگر خبری از خودروهای سنتی نخواهد بود و در نهایت تقاضا برای چنین محصولاتی کاهش خواهد یافت و نهایتاً نیاز به کارخانه‌های سنتی تولید خودرو نیز کمتر خواهد شد.

در آمریکای شمالی بیش از ۲ میلیون دستگاه خودرو در کارخانه‌های جدید مخصوص خودروهای برقی تولید خواهند شد. جنرال موتورز در حال تبدیل کارخانه‌های سنتی خود به تأسیسات تولید محصولات برقی است و انتظار می‌رود دیگر برندها نیز در کوتاه‌مدت تولید خودروهای برقی در کارخانه‌های فعلی را کلید بزنند. این کار موجب کاهش تولید خودروهای درون‌سوز خواهد شد. اگر استارت آپ هایی همچون لوسید، فارادی فیوچر، ریویان و… موفق عمل کنند، خودروسازان بزرگ نیازمند تعطیلی کارخانه‌های قدیمی خود در ۵ تا ۱۰ سال آینده خواهند بود. این امر می‌تواند تعدیل نیروی هزاران نفری را در پی داشته باشد. ماهیت ساده‌تر مونتاژ خودروهای برقی باعث کاهش تکیه به نیروی کاری نیز خواهد شد اما دلیل اصلی تعدیل نیروها به تعطیلی کارخانه‌های فعلی مربوط می‌شود. ظهور خودروهای برقی و همه گیری آنها پیشرفت کندتری نسبت به انتظارات خواهد داشت اما در هر صورت رخ خواهد داد. این امر نیازمند تعطیلی کارخانه‌های سنتی و تعدیل نیرو خواهد بود. بله نگرانی‌های زیادی درباره تولید بیشتر از تقاضا وجود دارد و رفع این مشکل نیز به تدریج صورت خواهد گرفت. همه این موارد در نهایت باعث بزرگ‌ترین دگرگونی صنعت خودرو از زمان رکورد اقتصادی بزرگ خواهد شد و تنها بهترین و خوش‌شانس‌ترین برندها زنده خواهند ماند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱۶ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا