هاست پرسرعت
خودرو

کدام کشورها بیشترین سرانه وسیله نقلیه را دارند؟

کدام کشورها بیشترین سرانه وسیله نقلیه را دارند؟

آمارهای جدید نشان می‌دهند کشور نیوزلند بالاترین سرانه وسیله نقلیه را در بین کشورهای جهان دارد.

در سال ۲۰۲۰ تعداد ۲۸۹ میلیون دستگاه وسیله نقلیه در آمریکا مورد استفاده قرار گرفته‌اند که حدود ۱۸ درصد از کل وسایل نقلیه جهان را شامل می‌شود. این کشور یکی از بالاترین نرخ‌های مالکیت وسیله نقلیه در سراسر دنیا را دارد و نکته جالب اینکه تعداد خودروهای آمریکا از دهه ۶۰ تاکنون بیش از دو برابر شده است؛ اما جدای از آمریکا، وضعیت سرانه وسیله نقلیه در دیگر کشورها چگونه است؟ کدام کشورها سریع‌ترین رشد در مالکیت خودرو را دارند؟

اینفوگرافی ارائه شده اطلاعات جالبی درباره سرانه وسیله نقلیه کشورهای مختلف به ازای هر ۱۰۰۰ نفر را نشان می‌دهد. این داده‌ها توسط انجمن بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری OICA منتشر شده است. در جدول زیر نیز می‌توانیم لیست ۵۰ کشور اول دنیا که بیشترین سرانه مالکیت وسیله نقلیه به ازای هر ۱۰۰۰ نفر دارند را مشاهده کنیم. البته باید گفت منظور از وسایل نقلیه هم خودروهای سواری و هم مدل‌های تجاری است. همچنین آمار به سال ۲۰۲۰ تعلق دارند.

ردیف نام کشور تعداد وسیله نقلیه به ازای هر ۱۰۰۰ نفر رشد سالانه متوسط مالکیت خودرو از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ (درصد)
۱ نیوزلند ۸۶۹ ۳
۲ آمریکا ۸۶۰ ۲
۳ لهستان ۷۶۱ ۴
۴ ایتالیا ۷۵۶ ۱
۵ استرالیا ۷۳۷ ۲
۶ کانادا ۷۰۷ ۳
۷ فرانسه ۷۰۴ ۱
۸ جمهوری چک ۶۵۸ ۳
۹ پرتغال ۶۴۰ ۲
۱۰ نروژ ۶۳۵ ۱
۱۱ اتریش ۶۳۲ ۲
۱۲ بریتانیا ۶۳۲ ۲
۱۳ آلمان ۶۲۷ ۲
۱۴ اسپانیا ۶۲۷ ۲
۱۵ یونان ۶۱۷ ۱
۱۶ ژاپن ۶۱۲ ۰
۱۷ سوئیس ۶۰۴ ۱
۱۸ بلژیک ۵۹۰ ۱
۱۹ هلند ۵۸۸ ۲
۲۰ فنلاند ۵۷۷ ۱
۲۱ سوئد ۵۴۴ ۱
۲۲ دانمارک ۵۴۰ ۲
۲۳ ایرلند ۵۴۰ ۳
۲۴ مالزی ۵۳۵ ۶
۲۵ اسلواکی ۵۱۳ ۳
۲۶ لیبی ۴۹۰ ۴
۲۷ بلغارستان ۴۸۵ ۱-
۲۸ کرواسی ۴۷۴ ۳
۲۹ سوریه ۴۷۲ ۷
۳۰ مجارستان ۴۶۳ ۴
۳۱ کره جنوبی ۴۵۸ ۲
۳۲ رومانی ۴۳۸ ۷
۳۳ روسیه ۳۸۹ ۲
۳۴ بلاروس ۳۸۷ ۱
۳۵ مکزیک ۳۵۸ ۴
۳۶ تایوان ۳۴۴ ۱
۳۷ امارات متحده عربی ۳۴۳ ۸
۳۸ صربستان ۳۳۰ ۴
۳۹ آرژانتین ۳۱۱ ۰
۴۰ تایلند ۲۷۷ ۵
۴۱ شیلی ۲۴۶ ۱
۴۲ قزاقستان ۲۲۶ ۱-
۴۳ چین ۲۲۳ ۱۴
۴۴ ترکیه ۲۲۰ ۴
۴۵ برزیل ۲۱۴ ۱
۴۶ اوکراین ۱۹۲ ۱-
۴۷ ایران ۱۸۳ ۲
۴۸ آفریقای جنوبی ۱۷۶ ۱
۴۹ اکوادور ۱۵۲ ۳
۵۰ ونزوئلا ۱۴۹ ۱-

همان‌طور که در جدول دیده می‌شود بیشترین سرانه وسیله نقلیه در دنیا به کشور نیوزلند تعلق دارد، کشوری که به خاطر علاقه مردمانش به خودروها شناخته شده است. در این کشور به ازای هر ۱۰ نفر تقریباً ۹ خودرو وجود دارد که با توجه به جمعیت حدود ۲۰ درصدی کودکان نیوزلند آمار بسیار بالایی خواهد بود. بخش اعظم خودروهای نیوزلند به لطف تغییر قوانین در دهه ۸۰ میلادی از ژاپن و به‌صورت دست‌دوم وارد شده‌اند چراکه ژاپنی‌ها یکی از تولیدکنندگان بزرگ خودروهای فرمان راست هستند.

در رده دوم هم کشور آمریکا حضور دارد. آمریکایی‌ها علاقه زیادی به شاسی بلندها و وانت‌های بزرگ دارند و فورد سری F به مدت ۴۲ سال پیاپی پرفروش‌ترین خودروی این کشور به شمار می‌رود. در قاره اروپا این لهستان است که بیشترین سرانه وسیله نقلیه را به خود اختصاص داده هرچند سهم لهستان از خودروهای برقی بسیار کمتر است. برای مثال خودروهای برقی تقریباً ۱۶ درصد از کل فروش خودروهای نروژ را در دست دارند درحالی‌که این رقم در لهستان به ۰.۱ درصد می‌رسد. به‌طور متوسط، خودروهای برقی ۰.۸ درصد کل خودروهای سواری اتحادیه اروپا را تشکیل داده‌اند.

با بررسی بیشتر جدول می‌توان فهمید کشور ویتنام سریع‌ترین رشد در مالکیت وسیله نقلیه را به خود اختصاص داده است. در واقع بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، نرخ وسایل نقلیه موجود در خیابان‌های این کشور رشد سالانه ۱۷ درصد را ثبت کرده که رقمی قابل‌توجه خواهد بود. همچنین چین نیز رشد سالانه ۱۴ درصدی دارد و این رقم در هند به ازای هر ۱۰۰۰ نفر به ۱۰ درصد می‌رسد. همچنین سرانه مالکیت وسیله نقلیه در کشورمان نیز ۱۸۳ دستگاه به ازای ۱۰۰۰ نفر است و بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ رشد سالانه ۲ درصدی در مالکیت وسایل نقلیه را شاهد هستیم. با توجه به همه‌گیری خودروهای برقی در سال‌های اخیر بهتر است نگاهی هم به بزرگ‌ترین بازارهای عرضه و فروش این دسته از خودروها در جهان بیندازیم. آمار جدول زیر تعداد خودروهای برقی کشورهای گوناگون در سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد:

نام کشور تعداد خودروی برقی تخمین زده شده در سال ۲۰۲۲
چین ۱۱,۰۰۰,۰۰۰
آمریکا ۲,۱۰۰,۰۰۰
آلمان ۱,۰۰۰,۰۰۰
فرانسه ۶۲۰,۰۰۰
نروژ ۵۹۰,۰۰۰
بریتانیا ۵۵۰,۰۰۰
هلند ۳۴۰,۰۰۰
کره جنوبی ۳۰۰,۰۰۰
کانادا ۲۵۰,۰۰۰
ژاپن ۲۱۰,۰۰۰

کشور چین پذیرای بیش از نیمی از کل خودروهای برقی جهان است. یکی از دلایل پیشتازی این کشور پرجمعیت در زمینه تولید و استفاده از خودروهای بدون آلایندگی را می‌توان وفور مواد خام بکار رفته در باتری چنین محصولاتی دانست. در واقع چین حدود ۷۰ درصد فلزات کمیاب کره زمین را تولید می‌کند و ظرفیت تولید باتری آن از مجموع کل کشورهای جهان بیشتر است. به این مورد باید سیاست‌های دولتی مهمی را افزود که منجر به نوآوری‌های بیشتر در زنجیره تأمین مواد خام و همچنین تولید خودروهای برقی شده است. باید گفت خودروهای برقی در سال ۲۰۲۳ سهم ۳۱ درصدی از کل فروش خودروها در چین را به خود اختصاص داده‌اند. مشوق‌های دولتی و تقاضای زیاد مصرف‌کنندگان از جمله دلایل چنین استقبال قابل‌توجهی هستند.

نروژ هم جزو دیگر کشورهای پیشرو در زمینه استفاده از خودروهای برقی است. دولت این کشور از سال ۱۹۹۰ سیاست‌های جدیدی را بکار گرفته و هدف دولت نروژ نیز این است که تا سال ۲۰۲۵ فروش خودروهای درون‌سوز به‌طور کامل متوقف شود. حدود ۸۰ درصد کل خودروهای فروخته شده نروژ در سال ۲۰۲۲ از نوع برقی بوده‌اند که بیشترین میزان در کل جهان است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱۰ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا