۷۲ درصد نوجوانان آمریکایی تجربه استفاده از رباتهای هوش مصنوعی همراه را دارند

۷۲ درصد نوجوانان آمریکایی تجربه استفاده از رباتهای هوش مصنوعی همراه را دارند
به گزارش gsxr و به نقل از تککرانچ، این همراهان هوش مصنوعی، رباتهایی هستند که برای تعاملات شخصی و گفتگوهای دوستانه طراحی شدهاند و با ابزارهای کمکی آموزشی، تولیدگر تصاویر یا دستیارهای صوتی ساده متفاوتند. نمونههایی از این رباتها شامل شخصیتهای دیجیتال Character.AI، Replika و چتباتهای همهکاره مانند ChatGPT و Claude میشوند که بسته به خواست کاربر برای گفتگوهای عمیقتر به کار میآیند.
این مطالعه نشان داد که تعامل با این رباتهای هوش مصنوعی برای نوجوانان جذابیت بالایی دارد؛ چرا که ۵۲ درصد آنها را کاربران منظم تشکیل میدهند، به طوری که ۱۳ درصد هر روز و ۲۱ درصد چندین بار در هفته با این رباتها گفتگو میکنند. با این حال، از میان نوجوانانی که هیچگاه از این خدمات استفاده نکردهاند، پسران با ۳۱ درصد کمی بیشتر از دختران با ۲۵ درصد هستند.
نوجوانان دلایل متعددی برای استفاده از همراهان هوش مصنوعی دارند که سرگرمی (۳۰ درصد)، کنجکاوی درباره فناوری (۲۸ درصد)، کسب راهنمایی (۱۸ درصد) و دسترسی همیشگی به رباتها (۱۷ درصد) از مهمترین آنهاست. اگرچه نیمی از نوجوانان به اطلاعات ارائهشده توسط این رباتها اعتماد ندارند و بزرگترها کمتر به هوش مصنوعی اعتماد میکنند.
برخی نگرانیها درباره تاثیرات روانی و امنیتی این فناوری وجود دارد؛ برای نمونه گزارشهایی از بروز ناراحتیهای عاطفی در ۳۴ درصد کاربران نوجوان و حتی شکایتهایی در خصوص پیامدهای جدی مانند خودکشی وجود دارد. همچنین برخی نوجوانان از این رباتها به عنوان جایگزینی برای گفتگو با انسانهای واقعی استفاده میکنند، هرچند ۸۰ درصد گفتهاند که وقت بیشتری را با دوستان واقعی میگذرانند و فقط ۶ درصد بیشتر با رباتها در ارتباطند.
این تحقیق بینش ابتدایی و مهمی درباره نحوه استفاده نسل جوان از هوش مصنوعی برای شبیهسازی تعاملات انسانی ارائه میدهد؛ موضوعی که پیامدهای گستردهای در زمینه سلامت روان، تعلیم مهارتهای اجتماعی، و آینده ارتباط انسان و ماشین خواهد داشت.