خودروهایی که بهترین نسبت قدرت به وزن را دارند، از آریل اتم تا هنسی ونوم
خودروهایی که بهترین نسبت قدرت به وزن را دارند، از آریل اتم تا هنسی ونوم
در خودروهای اسپرت، وزن حتی از قدرت هم بیشتر اهمیت دارد و نسبت قدرت به وزن بسیار مهم خواهد بود؛ اما کدام خودروها در این زمینه از همه بهتر هستند؟
در خودروهای اسپرت فقط قدرت موتور مهم نیست بلکه وزن هم بسیار اهمیت دارد و یکی از مؤلفههای کلیدی در پرفورمنس محسوب میشود. با وزن سبک، میتوان بدون نیاز به قدرتهای عظیم و پیشرانههای بزرگ به شتابی هیجانانگیز دست پیدا کرد. به همین دلیل، خودروسازان در سوپرکارها و هایپرکارهای خود علاوه بر قدرت، به کاهش وزن هم توجه دارند و بدین منظور از متریال سبکوزن استفاده میکنند. حال در ادامه قصد داریم با خودروهایی آشنا شویم که در حال حاضر بهترین نسبت قدرت به وزن را دارند. لازم به ذکر است که این مطلب فقط شامل خودروهای تولیدی جادهای میشود و مدلهای مخصوص پیست جایی در لیست زیر ندارند.
۱۱-آریل اتم ۴R
نسبت قدرت به وزن: ۰.۷۰ اسب بخار به کیلوگرم
آریل اتم خودرویی است که بهخوبی تأثیر وزن در پرفورمنس را نشان میدهد. جدیدترین نسخهٔ این خودرو که بهتازگی با نام ۴R در فستیوال گودوود رونمایی شده، تنها ۴۰۰ اسب بخار قدرت دارد که در مقایسه با خودروهای دیگر این لیست بسیار اندک است اما از سوی دیگر، اتم ۴R با تنها ۵۶۷ کیلوگرم وزن، بسیار سبک است و به همین دلیل با یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر کوچک که از هوندا سیویک تایپ R گرفته شده میتواند ظرف ۲.۷ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد. این خودرو همچنین از هایپرکارهای لیست ما بسیار ارزانتر بوده و تنها ۶۵ هزار پوند معادل ۸۵ هزار دلار قیمت دارد.
۱۰-بوگاتی شیرون سوپراسپرت
نسبت قدرت به وزن: ۰.۸۰ اسب بخار به کیلوگرم
بوگاتی شیرون سوپراسپرت نقطهٔ مقابل آریل اتم است زیرا درحالیکه این خودرو با ۱۶۰۰ اسب بخار قدرت، چهار برابر از اتم ۴R قویتر است و یکی از قویترین خودروهای لیست ما محسوب میشود اما نسبت قدرت به وزن آن تنها کمی از آریل بهتر است. دلیل این موضوع، وزن سنگین نزدیک به ۲ تنی شیرون سوپراسپرت است (بهطور دقیق ۱۹۹۵ کیلوگرم). بااینوجود، به لطف قدرت عظیم و سامانهٔ چهارچرخ محرک، این ماشین ظرف تنها ۲.۴ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد.
۹-آستونمارتین والکری
نسبت قدرت به وزن: ۰.۸۵ اسب بخار به کیلوگرم
آستونمارتین در هایپرکار والکری توجه بسیار زیادی به کاهش وزن داشته و با وجود استفاده از پیشرانهٔ ۶.۵ لیتری V12 و سیستم هیبریدی، توانسته وزن والکری را به تنها ۱۳۵۵ کیلوگرم برساند که رقم چشمگیری است. به لطف این وزن پایین، والکری با وجود قدرت کمتر نسبت به دیگر هایپرکارهای اینجا توانسته به لیست ما راه پیدا کند. این ماشین مجموعاً ۱۱۵۵ اسب بخار قدرت دارد که تمام آن به چرخهای عقب منتقل میشود و خودرو را ظرف ۲.۶ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرساند.
۸-ریمک نورا
نسبت قدرت به وزن: ۰.۸۹ اسب بخار به کیلوگرم
با پیشرفت و فراگیری قوای محرکهٔ الکتریکی، دستیابی به قدرتهای بالا برای خودروسازان آسان شده و نورا که ساخت خودروساز نوپایی است مصداق این موضوع محسوب میشود. این خودرو از چهار موتور الکتریکی استفاده میکند که مجموعاً قدرت خیرهکنندهٔ ۱۹۱۴ اسب بخار را به چرخها تحویل میدهد. البته مشکل خودروهای الکتریکی وزن سنگین ناشی از باطریها است و به همین دلیل وزن نورا به ۲۱۵۰ کیلوگرم رسیده ولی بااینحال، به لطف گشتاور فوری موتورهای الکتریکی میتواند ظرف تنها ۲ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.
۷-کونیگزگ CC850
نسبت قدرت به وزن: ۱.۰۰ اسب بخار به کیلوگرم
کونیگزگ برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ با مدل One:1 به نسبت قدرت به وزن یکبهیک رسید که دستاورد بزرگی بود اما خیلی زود با مدلهایی مثل یسکو از آن فراتر رفت. بااینحال، جدیدترین محصول این شرکت یعنی مدل CC850 همچنان نسبت قدرت به وزن یکبهیک دارد. این خودرو که سال ۲۰۲۲ برای ادای احترام به اولین هایپرکار کونیگزگ یعنی CC8S معرفی شد، از پیشرانهٔ ۵ لیتری V8 توئین توربوی یسکو استفاده میکند که قدرت آن در اینجا به ۱۳۸۵ اسب بخار کاهش پیدا کرده اما وزن CC850 هم ۱۳۸۵ کیلوگرم است که نسبت قدرت به وزن یکبهیک را فراهم میکند.
۶-آسپارک اَوول
نسبت قدرت به وزن: ۱.۰۶ اسب بخار به کیلوگرم
اَوول به معنای جغد، هایپرکاری الکتریکی از یک شرکت ناشناختهٔ ژاپنی است که طی سالهای اخیر به لطف پرفورمنس چشمگیر و شکستن چند رکورد توانسته نام خود را سر زبانها بیندازد. این خودرو مثل ریمک، به چهار موتور الکتریکی با مجموع قدرت ۲۰۱۲ اسب بخار مجهز است اما با ۱۹۰۰ کیلوگرم، وزن سبکتری نسبت به هایپرکار کروات دارد. اوول توانسته ظرف ۱.۹ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.
۵-زینگر ۲۱C V-Max
نسبت قدرت به وزن: ۱.۰۸ اسب بخار به کیلوگرم
۲۱C هم ساخت یک شرکت نوپای آمریکایی بنام زینگر است ولی برخلاف اوول از قوای محرکهٔ هیبریدی استفاده میکند که از یک پیشرانهٔ ۲.۹ لیتری V8 توئین توربو به همراه سه موتور الکتریکی تشکیل شده است. این سیستم در نسخهٔ معمولی ۱۲۵۰ اسب بخار قدرت تولید میکند اما در نسخهٔ V-Max این رقم به ۱۳۵۰ اسب بخار افزایش میابد تا در کنار وزن ۱۲۵۰ کیلوگرمی، نسبت قدرت به وزن ۲۱C از یکبهیک فراتر رود.
۴-کونیگزگ جمیرا
نسبت قدرت به وزن: ۱.۱۱ اسب بخار به کیلوگرم
جمیرا که کونیگزگ آن را هایپر GT میداند، اولین بار در سال ۲۰۲۰ با پیشرانهٔ ۲ لیتری سه سیلندر هیبریدی و ۱۷۰۰ اسب بخار قدرت رونمایی شد اما کونیگزگ برای نسخهٔ تولیدی این خودرو که بهتازگی معرفی شده، پیشرانهٔ ۵ لیتری V8 توئین توربو را هم بهصورت سفارشی ارائه کرده که قدرت را به ۲۳۰۰ اسب بخار میرساند. این نیروی عظیم که از تمام خودروهای لیست ما بیشتر است، در کنار وزن ۲۰۷۰ کیلوگرمی، نسبت قدرت به وزن فوقالعادهای را برای این هایپرکار چهارنفره فراهم میکند.
۳-کونیگزگ یسکو
نسبت قدرت به وزن: ۱.۱۴ اسب بخار به کیلوگرم
در بین محصولات حال کونیگزگ، مدل یسکو بهترین نسبت قدرت به وزن را دارد. در سینهٔ این ماشین همان پیشرانهٔ ۵ لیتری V8 توئین توربو قرار گرفته است که در اینجا در صورت استفاده از سوخت E85 میتواند ۱۶۲۵ اسب بخار قدرت تولید کند. در همین حال، یسکو با چنین قدرت عظیمی، تنها ۱۴۲۰ کیلوگرم وزن دارد. به گفتهٔ کونیگزگ، این خودرو بهصورت تئوری در شرایط مناسب میتواند به سرعت ۵۳۰ تا ۵۶۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند و قصد دارد در آینده رکورد سریعترین خودروی تولیدی جهان را بشکند.
۲-لوتوس اوایا
نسبت قدرت به وزن: ۱.۱۹ اسب بخار به کیلوگرم
رتبهٔ دوم لیست ما را یک هایپرکار الکتریکی به خود اختصاص داده که موضوع قابلتوجهی است زیرا هایپرکارهای برقی به دلیل باطریهای خود، وزن سنگینی دارند اما لوتوس که همیشه محصولاتش به وزن سبک شهرت داشتهاند، توانسته وزن اوایا را به تنها ۱۶۸۰ کیلوگرم برساند. هرچند شاید این رقم زیاد به نظر برسد اما در دنیای الکتریکیها وزن بسیار پایینی محسوب میشود. این وزن در کنار قدرت ۲۰۰۰ اسب بخاری که توسط چهار موتور الکتریکی تولید میشود، نسبت قدرت به وزنی نزدیک به ۱.۲ اسب بخار بر هر کیلوگرم را فراهم میکند.
۱-هنسی ونوم F5
نسبت قدرت به وزن: ۱.۳۱ اسب بخار به کیلوگرم
و نهایتاً به قهرمان نسبت قدرت به وزن حال حاضر جهان میرسیم. چنین نسبت چشمگیری به لطف شاسی مونوکوک فیبر کربنی فراهم شده که تنها ۸۶ کیلوگرم وزن دارد و در کنار سابفریم لولهای آلومینیومی عقب، وزن کلی را به ۱۳۸۵ کیلوگرم رسانده است. از سوی دیگر، در این مهمانی یک نیروگاه ۶.۶ لیتری V8 توئین توربو هم حضور دارد که ۱۸۱۷ اسب بخار قدرت تولید میکند. تمام این نیرو فقط به چرخهای عقب منتقل میشود تا ونوم F5 خود را ظرف تنها ۲.۶ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برساند.