رئیس پلیس راهور: تصادفات در عراق ۳.۵ برابر ایران اما کشتهها نصف ماست
رئیس پلیس راهور: تصادفات در عراق ۳.۵ برابر ایران اما کشتهها نصف ماست
از چند سال قبل تاکنون همواره gsxr در کنار برخی مسئولان همچون رئیس پلیس راهور ناجا روی ایمنی خودروهای تولیدی تأکید داشته اما متأسفانه خودروسازان اهمیت چندانی به این قضیه ندادهاند و بارها در تصادفات گوناگون شاهد کشته و زخمی شدن عده زیادی از هموطنان بودهایم.
رئیس پلیس راهور ناجا نیز در مصاحبههای خود این نکته را خاطرنشان ساخته و در جدیدترین اظهارنظر خود مقایسهای بین تصادفات و آمار تلفات تصادفات جادهای دو کشور ایران و عراق داشته است.
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه در عراق گواهینامه رانندگی موضوعیت ندارد، گفت: در این کشور هر فردی که رانندگی بلد باشد از خودرو استفاده میکند و به همین دلیل هم تصادفات در عراق سهونیم برابر ایران است اما کشتههای تصادفات در این کشور نصف ایران است چراکه خودروهایشان ایمنتر است. به گزارش ایسنا، سردار سید کمال هادیانفر امروز در همایش بانوان فرهنگیار ترافیک، گفت:
بسیاری سه عامل انسان، راه و وسیله نقلیه را عامل وقوع تصادفات میدانند اما اینها تنها دلایل تصادفات نیستند، بلکه باید به این سه مورد، دو عامل مدیریت و آموزش را هم اضافه کنیم.
وی ادامه داد: امروز باور داریم که با مدیریت صحیح و آموزش درست هم میتوان از وقوع تصادفات جلوگیری کرد و هم شمار مصدومان و فوتشدگان را کاهش داد. هادیانفر با بیان اینکه سیاستگذاریها، نقشها و تأمین منابع در قانون مشخص است، گفت: اما صریح بگویم که این کافی نیست؛ در قانون پیشبینی شده است شورای عالی ایمنی به ریاست رئیسجمهور برگزار شود به عبارت دیگر موارد بسیاری در قانون وجود دارد، اما باید به آن عمل هم بشود. رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به وضعیت رانندگی در کشور عراق، گفت:
در عراق اصلاً گواهینامه رانندگی موضوعیت و وجود ندارد و هرکسی که رانندگی بلد باشد از خودرو استفاده میکند، به همین دلیل تصادفات کشور عراق سه و نیم برابر ایران است اما کشتههای تصادفات عراقیها نصف ایرانیها است و این موضوع تنها به دلیل خودروهای ایمنی است که دارند.
به گفته هادیانفر، سالانه در تصادفات بیش از ۱۷ هزار نفر جان خود را از دست میدهند، اگر یک نفر در تصادفات جان خود را از دست بدهد ۸.۳ میلیارد تومان خسارت به کشور وارد میشود و باید راهکاری برای کاهش قربانیان و تصادفات پیدا و آن را اجرا کرد. هادیانفر همچنین در پایان مراسم با حضور در جمع خبرنگاران اجرای طرحهایی چون بانوان فرهنگیار ترافیک را مؤثر توقیف کرد و گفت: از سال ۹۸ که طرح بانوان فرهنگیار ترافیک به اجرا درآمد شاهد کاهش ۱۸ درصد تصادفات بودیم که این موضوع نشان میدهد که زنان نقش برجسته و ویژهای در این زمینه دارند. رئیس پلیس راهور فراجا همچنین با بیان اینکه متأسفانه برخی از قوانین ما بازنشسته شده است و باید قوانین و مجازات جدید جایگزین آن شود؛ گفت: آنچه که در عرصه ترافیک به عنوان یک مسئله مهم در سایر کشورها به آن توجه میشود بحث انضباط ترافیکی است. امروز ۳۸ میلیون وسیله نقلیه و ۵۱ میلیون دارنده گواهینامه در راههای کشور تردد میکنند که اگر انضباط در این تردد ها حاکم نباشد هرروز شاهد تصادفات بیشتر خواهیم بود.
هادیانفر با بیان اینکه یکی از شاخصهای ترافیکی کاهش سوانح است، گفت: ۱۱ هزار عنوان قانونگذاری که در کشور وجود دارد، اما اینها قطعاً کافی و لازم نیست و باید از سازمانها و دستگاهها نسبت به ایفای وظایفشان سؤال پرسیده شود. در حوزه تصادفات نیز باید از سازمانها سؤال پرسیده شود که چه اقداماتی را که قانون برایشان مشخص کرده انجام دادهاند. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا ادامه داد:
۸۵ میلیون جمعیت کشور همگی کاربر ترافیکی هستند، یا راننده هستند، یا سرنشین یا حتی عابر پیاده. تمام اینها باید آموزش ببینند که رفتار یک کاربر ترافیک باید چگونه باشد.