هاست پرسرعت
خودرو

سانروف چه فرقی با مونروف و سقف پانوراما دارد؟

سانروف چه فرقی با مونروف و سقف پانوراما دارد؟

یکی از آپشن های جذاب برای خریداران خودرو در ایران سانروف و مشتقات آن همچون مونروف و سقف پانوراما است؛ اما سانروف چه فرقی با مونروف و سقف پانوراما دارد؟ در این مقاله آموزشی gsxr می‌خواهیم پاسخ این سؤال را ارائه کنیم پس همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

سانروف چیست؟

قبل از آنکه تفاوت‌های سانروف با مونروف و سقف پانوراما را بیان کنیم بهتر است کمی با خود سانروف آشنا شویم. سانروف پانلی شیشه‌ای و متحرک است که با باز شدن خود در سقف باعث ورود نور و هوای تازه به کابین می‌شود. سانروف می‌تواند به‌صورت دستی یا برقی باز شود و در شکل‌ها، ابعاد و استایل های متفاوتی تولید می‌شود.

اگرچه عبارت سانروف به‌طورکلی برای توصیف پانلی شیشه‌ای در سقف خودرو بکار می‌رود اما عبارتی نیز اخیراً باب شده که “مونروف” نام دارد و برای توصیف پانل شیشه‌ای ثابت در سقف استفاده می‌شود. مونروف پانلی شیشه‌ای دارد که شفاف بوده و معمولاً تیره رنگ است. دو واژه سانروف و مونروف معمولاً بجای یکدیگر بکار می‌روند درحالی‌که این امر اشتباه است. مونروف برخلاف سانروف دارای پانل شیشه‌ای دودی است که بدون نیاز به باز شدن سقف باعث ورود نور خورشید به کابین می‌شود. سانروف های خودرو معمولاً به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند: سانروف شیب‌دار، سانروف کشویی و سانروف پانورامیک. در سانروف های شیب‌دار شاهد بالا رفتن پانل شیشه‌ای هستیم تا به این ترتیب بخش مدنظر باز شود. در سانروف های کشویی سطح شیشه‌ای بالا نمی‌رود و به جلو و عقب کشیده می‌شود تا سانروف باز یا بسته شود. نهایتاً به سانروف های پانورامیک می‌رسیم که یک پانل شیشه‌ای بزرگ بوده و کل سقف را در برمی‌گیرد.

مزایا و معایب سانروف خودرو

علاوه بر زیبایی ظاهری که سانروف ایجاد می‌کند مزیت‌های دیگری نیز وجود دارد:

بهبود تهویه داخل کابین: اگر شیشه خودرو را در ترافیک باز کنید حجم قابل‌توجهی از آلاینده‌ها و ذرات وارد کابین خواهند شد اما درصورتی‌که از سانروف استفاده کنید بر اساس فشار منفی ایجاد شده تهویه بهتری نسبت به شیشه‌های جانبی وجود خواهد داشت. به دلیل تفاوت فشار بین هوای داخل و بیرون خودرو، هوای تازه وارد کابین شده و سرنشینان حس بهتری خواهند داشت.

بهبود میدان دید: تماشای آسمان برای سرنشینان باعث لذت بردن آن‌ها از مسیر خواهد شد و قطعاً خستگی کمتری در سفرهای طولانی‌مدت خواهند داشت.

جنبه ایمنی: در زمان وقوع تصادف اگر نتوان درب‌های خودرو را باز کرد سانروف گزینه بهتری برای خروج از خودرو خواهد بود. طراحی سانروف به گونه‌ای انجام شده که فرار از این بخش را راحت‌تر کند.

سانروف علاوه بر مزیت‌های یاد شده معایبی نیز دارد. از نظر فنی ساخت و نصب سانروف نیازمند مهندسی پیچیده است که هزینه‌ها را بالا می‌برد و به همین خاطر قیمت خودروهای دارای سانروف بیشتر خواهد بود. از دیگر معایب سانروف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سوخت بالا به دلیل افزایش وزن کلی خودرو
  • کاهش فضای سر
  • افزایش احتمال نشتی آب و ورود به داخل کابین
  • افزایش احتمال سرقت خودرو
  • احتمال خرابی بخش‌های برقی و هزینه‌های بالای تعمیر

در رابطه با خطرات سانروف می توانید مقاله تخصصی آن با عنوان “خطراتی که سانروف خودروها برای کودکان دارد” را مطالعه بفرمایید.

سانروف چه فرقی با مونروف و سقف پانوراما دارد؟

در بالا به‌صورت مفصل سانروف را توضیح دادیم اما دو عبارتی که در سال‌های اخیر بسیار به گوش می‌رسند مونروف و سقف پانوراما هستند. واژه مونروف برای توصیف پانل شیشه‌ای ثابت در سقف استفاده می‌شود. مونروف پانلی شیشه‌ای دارد که شفاف بوده و معمولاً تیره رنگ است. دو واژه سانروف و مونروف معمولاً بجای یکدیگر بکار می‌روند درحالی‌که این امر اشتباه است. مونروف برخلاف سانروف دارای پانل شیشه‌ای دودی است که بدون نیاز به باز شدن سقف باعث ورود نور خورشید به کابین می‌شود. سقف پانوراما اما کل سقف را در برمی‌گیرد و هدف از نصب چنین سانروف هایی ایجاد حداکثر دید رو به بالاست. به همین خاطر بخش اعظم سقف از پانل‌های شیشه‌ای تشکیل می‌شود. در برخی مدل‌ها شاهد سانروف های جلو و عقب هستیم که شاید یکی از آن‌ها ثابت و غیرقابل باز شدن باشد.

معایب سقف پانوراما ۲۰۷

یکی از نسخه‌های پرطرفدار پژو ۲۰۷ در ایران مدل‌های دارای سقف پانوراماست. معایب سقف پانورامای این خودرو مشابه تمامی محصولاتی خواهد بود که از پانوراما استفاده می‌کنند. از جمله این موارد می‌توان به مصرف سوخت بالا به دلیل افزایش وزن کلی خودرو، کاهش فضای سر، افزایش احتمال نشتی آب و ورود به داخل کابین و افزایش احتمال سرقت خودرو اشاره کرد. قبلاً نیز اخباری جنجالی درباره احتمال شکستن سقف شیشه‌ای ۲۰۷ در اثر جک زدن منتشر شده بود که ایران‌خودرو آن را رد کرد.

هزینه سقف پانوراما

به نظر نمی‌رسد که نصب سقف پانوراما استاندارد حداقل به‌صورت حرفه‌ای در کشور انجام شود اما با گشت‌وگذار در وب‌سایت‌ها می‌توانید پوسته سقف پانوراما ۲۰۶ و ۲۰۷ را با قیمت حدود ۴ میلیون تومان پیدا کنید. همچنین جهت مطلع شدن از “قیمت روز خودروها در ایران” می‌توانید لینک آن را دنبال نمایید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱۲ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا