هاست پرسرعت
خودرو

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲

در این مطلب وضعیت بازار خودروی کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲ را بررسی و پرفروش‌ترین خودروها را معرفی خواهیم کرد.

۲۰۲۲ با افزایش تورم در سراسر جهان، جنگ اوکراین و تأثیر آن بر هزینه‌های انرژی در اروپا و تنش‌های دیگر، سال سختی بود و صنعت خودروسازی هم از این مشکلات متأثر شد. در این مطلب قصد داریم به پرفروش‌ترین خودروهای جهان طی سال گذشته در کشورهای مختلف بپردازیم تا از افت‌وخیز این صنعت در سال پرچالش ۲۰۲۲ باخبر شویم.

اوضاع خوب چین به لطف خودروهای الکتریکی

با توجه به چالش‌های جهانی، وضعیت چین به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان بسیار خوب است. فروش خودرو در این کشور در سال ۲۰۲۲ با ۲ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۱ به ۲۶.۸۶ میلیون دستگاه رسیده که حتی از فروش سال ۲۰۱۹ یعنی زمانی که هنوز بیماری کرونا شایع نشده بود هم بیشتر است. بدین ترتیب، برای اولین بار فروش خودرو در بازار چین تقریباً دو برابر فروش ایالات‌متحده به‌عنوان دومین بازار خودروی بزرگ جهان شده است. بخش عمده‌ای از این رشد فروش به خاطر خودروهای الکتریکی است که دولت چین بشدت مردم را تشویق به خرید آن‌ها می‌کند. طبق آمارها، مدل‌های الکتریکی ۲۰ درصد از کل فروش خودروی چین را به خود اختصاص داده‌اند و وولینگ مینی EV توانسته خود را به رتبهٔ سومین خودروی پرفروش چین برساند درحالی‌که بی‌وای‌دی سانگ پلاس با فروش ۴۵۹ هزار دستگاهی در جایگاه اول قرار گرفته است.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای چین

وضعیت ایالات‌متحده بدتر می‌شود

بازار خودروی آمریکا در سال ۲۰۲۲ بیشتر از تورم و افزایش نرخ بهره لطمه خورد. فروش خودرو در این سال در ایالات‌متحده به ۱۳.۸۳ میلیون دستگاه رسید که ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش داشته و کمترین میزان فروش از سال ۲۰۱۲ بوده است. این رقم همچنین نسبت به سال ۲۰۱۹ هم کاهشی ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد؛ اما علیرغم کاهش فروش، خریداران آمریکایی از سدان‌ها و مینی‌ون‌ها به سمت شاسی‌بلندها و پیکاپ‌ها حرکت کرده‌اند. دو مدل از تسلا نیز در صدر لیست فروش خودروهای الکتریکی بازار آمریکا قرار گرفته تا موفقیت‌های این شرکت همچنان ادامه پیدا کند. بااین‌حال، مدل‌های الکتریکی هنوز سهم بسیار اندکی از بازار خودروی آمریکا در اختیار دارند. در این کشور، فورد سری F با فروش ۶۵۳,۹۵۷ دستگاه همچنان در جایگاه اول قرار دارد و شورلت سیلورادو با فروش ۵۲۳,۲۴۹ نایب‌قهرمان شده است.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای آمریکا

سقوط آزاد اروپا ادامه دارد

وضعیت اروپا نیز فرقی با آمریکا ندارد زیرا آمار فروش پنج بازار بزرگ آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا که حدود ۷۵ درصد از کل فروش خودروی این قاره را در اختیار دارند نشان می‌دهد کاهش فروش متوقف نشده است. در سال ۲۰۲۲ در کل قارهٔ اروپا مجموعاً ۹.۰۵ میلیون دستگاه خودرو فروخته شده که ۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش پیدا کرده است. این آمار نسبت به سال شیوع گستردهٔ کرونا یعنی ۲۰۲۰ کاهش ۷ درصدی و نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد. در آلمان، فولکس‌واگن همچنان سلطه دارد و هر سه خودروی پرفروش این کشور محصول این شرکت هستند.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای آلمان

در فرانسه اما سلطهٔ رنو با ورود یک مدعی جدید یعنی پژو ۲۰۸ با فروش ۸۸,۸۱۲ دستگاه پایان یافته است. وضعیت اسپانیا نیز عجیب است زیرا هیوندای توسان با فروش ۲۱,۹۸۵ دستگاه پرفروش‌ترین خودروی این کشور لقب گرفته و داچیا ساندرو و سئات آرونا به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از آن خود کرده‌اند.

طی چهار سال گذشته، فروش خودرو در اروپا بیش از ۳.۷ میلیون دستگاه کمتر شده است. در بین پنج بازار بزرگ این قاره، فرانسه و ایتالیا بیشترین کاهش را نسبت به سال ۲۰۲۱ تجربه کرده‌اند درحالی‌که فروش آلمان تقریباً ثابت مانده است. بااین‌حال، همهٔ این کشورها بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ کاهش فروش دورقمی را ثبت کرده‌اند. کمبود خودرو در نمایندگی‌ها و افزایش هزینه‌های زندگی درنتیجهٔ بحران انرژی دلایل وضعیت بحرانی فروش خودرو در اروپا هستند.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای ایتالیا

جالب اینکه هرچند در اروپا لیست پرفروش‌ترین خودروها همچنان تحت سلطه مدل‌های درون‌سوز است اما بخش خودروهای الکتریکی یک برندهٔ آشکار داشته است. تسلا مدل Y در دو بازار بزرگ خودروهای الکتریکی در اروپا یعنی آلمان و بریتانیا پیشرفت قابل‌توجهی داشته و حتی در بازار بریتانیا خود را به جایگاه سومین خودروی پرفروش رسانده است.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای بریتانیا

شرایط خوب کشورهای آسیایی

برخلاف آمریکا و اروپا، شرایط فروش خودرو در بازارهای استرالیا، هند، اندونزی و ترکیه بسیار خوب بوده است. در این کشورها نه‌تنها فروش خودرو در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشته بلکه از دو یا سه سال قبل هم بیشتر بوده است. در استرالیا مثل آمریکا شاهد فروش بالای پیکاپ‌ها و شاسی‌بلندها هستیم. پرفروش‌ترین خودروی این کشور تویوتا هایلوکس با ۶۴,۳۹۱ دستگاه بوده و پس‌ازآن فورد رنجر با ۴۷,۴۷۹ دستگاه و تویوتا رافور با ۳۴,۸۴۵ دستگاه در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای استرالیا

فروش خودرو در هند نیز به ۴.۳۷ میلیون دستگاه رسیده و این کشور را به سومین بازار خودروی بزرگ جهان تبدیل کرده است. این اولین بار است که در آمار فروش خودرو هند از ژاپن پیشی می‌گیرد.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای هند

بازار خودروی اندونزی به‌سرعت در حال حرکت به سمت فروش سالانه یک میلیون دستگاه پیش می‌رود که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ به آن رسیده بود. فروش خودرو در این کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به ۲۰۲۱ افزایش ۱۷ درصدی داشته و نسبت به سال ۲۰۲۰ رشد چشمگیر ۹۵ درصدی را تجربه کرده است. جالب اینکه اندونزیایی‌ها استقبال بسیار خوبی از هاچ‌بک الکتریکی کوچک وولینگ ایر داشته‌اند که در همین کشور تولید می‌شود.

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲
پرفروش‌ترین خودروهای اندونزی

پرفروش‌ترین خودروها در کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲

کشور

خودرو

فروش

آرژانتین فیات کرونوس ۳۸,۷۶۹ دستگاه
استرالیا تویوتا هایلوکس ۶۴,۳۹۱ دستگاه
برزیل فیات استرادا ۱۱۲,۴۵۶ دستگاه
چین بی‌وای‌دی سانگ ۴۵۹,۴۲۴ دستگاه
فرانسه پژو ۲۰۸ ۸۸,۸۱۲ دستگاه
آلمان فولکس‌واگن گلف ۸۴,۲۸۲ دستگاه
هند ماروتی واگن R ۲۱۷,۳۱۷ دستگاه
اندونزی دایهاتسو گرن مکس ۶۵,۰۶۲ دستگاه
ایتالیا فیات پاندا ۱۰۵,۳۸۴ دستگاه
بریتانیا نیسان قشقایی ۴۲,۷۰۴ دستگاه
روسیه لادا گرانتا ۹۹,۳۵۶ دستگاه
اسپانیا هیوندای توسان ۲۱,۹۸۵ دستگاه
آمریکا فورد سری F ۶۵۳,۹۵۷ دستگاه
ترکیه فیات اژه ۶۸,۷۷۹ دستگاه

 

منبع

Motor1

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا