بررسی کوتاه نوکیا ایکس 30؛ یک گوشی متوسط در همه بخشها
بررسی کوتاه نوکیا ایکس 30؛ یک گوشی متوسط در همه بخشها
گوشی نوکیا ایکس 30 اولین بار در نمایشگاه ایفا 2022 در شهر برلین آلمان معرفی شد. کمپانی فنلاندی در ساخت این محصول، تمرکز زیادی بر کاهش ضایعات الکترونیکی داشته و بر همین اساس سعی کرده از مواد بازیافتی استفاده کند. چارچوب فلزی نوکیا ایکس 30 به طور کامل از آلومینیوم بازیافتی ساخته شده و پنل پشتی هم که از جنس پلاستیک است، 65 درصد آن از مواد بازیافتی است. حتی در ساخت جعبه نیز سعی شده از کاغذهای بازیافتی استفاده شود.
اما برای اینکه بیشتر با ویژگیهای سخت افزاری و نرم افزاری نوکیا ایکس 30 آشنا شوید، در ادامه این مقاله از دیجی رو قصد داریم بررسی کوتاهی از این گوشی داشته باشیم. پس با ما همراه باشید.
نسخهای از نوکیا ایکس 30 که در اینجا به بررسی آن میپردازیم، رنگ سفید یخی است و در داخل جعبه خود تنها یک کابل USB-C به USB-C و یک ابزار خارجسازی سیم کارت دارد. بنابراین، اگر شارژ مناسب و سازگار با این محصول را در خانه نداشته باشید، باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
نوکیا ایکس 30 در جلوی بدنه خود به یک صفحه نمایش امولد 6.43 اینچی با رزولوشن فول اچدی پلاس و نرخ تازهسازی 90 هرتز مجهز شده که توسط شیشه مقاوم گوریلا گلس ویکتوس محافظت میشود. به لطف امولد بودن نمایشگر، امکان تعبیه اسکنر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش مهیا شده و دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی هم داخل یک حفره ریز در قسمت فوقانی قرار گرفته است.
همانطور که گفتیم پنل پشتی ایکس 30 ساخته شده از 65 درصد پلاستیک بازیافتی است و یک دوربین دوگانه را در خود جای داده است. این دوربین دوگانه شامل یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی (با قابلیت لرزشگیر اپتیکال یا OIS) و یک دوربین 13 مگاپیکسلی فوق عریض است. بدنه نوکیا ایکس 30 هشت میلی متر ضخامت و 185 گرم وزن دارد. همچنین دارای تأییدیه IP67 در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار میباشد.
کمپانی اچامدی گلوبال در نوکیا ایکس 30 از تراشه میانرده اسنپدراگون 695 بهره گرفته و نسخهای که ما در اینجا بررسی میکنیم دارای 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی است. این گوشی سیستم عامل اندروید 12 را به صورت پیش فرض اجرا میکند و قرار است سه بهروزرسانی اصلی اندروید را نیز دریافت کند. نوکیا همچنین وعده سه سال بهروزرسانی امنیتی ماهانه را برای ایکس 30 داده است.
انرژی کل قطعات این گوشی توسط یک باتری 4200 میلی آمپر ساعتی تأمین میشود که حداکثر از شارژ 33 وات پشتیبانی میکند. در ضمن، این گوشی هوشمند از استانداردهای شارژ QC 3.0 ،PD 3.0 و PPS پشتیبانی میکند و بنابراین میتوانید از شارژرهای سازگار با این استانداردها برای شارژ کردن باتری استفاده کنید.
از سایر ویژگیهای برجسته نوکیا ایکس 30 میتوان به پورت USB-C، بلوتوث نسخه 5.1 و اتصال برد کوتاه یا NFC اشاره کرد. این گوشی هوشمند همچنین از سیم کارت الکترونیکی (eSIM) و شبکههای 5G پشتیبانی کرده و قابلیت ضبط صدای فضایی OZO را نیز دارد.
در مجموع، نوکیا ایکس 30 یک گوشی میانرده جذاب به نظر میرسد که در همه بخشهای عملکردی متوسط داشته و هیچ ضعف مفرطی در آن مشاهده نمیشود. بنابراین، اگر به یک گوشی معمولی نیاز داشته و نمیخواهید هزینه بالایی صرف خرید یک مدل ردهبالا کنید، میتوانید با خیال راحت سراغ ایکس 30 رفته و تا چند سال به راحتی از آن استفاده کنید.