هاست پرسرعت
تکنولوژی

بهترین گجت های عرضه شده در سال 2022؛ از استیم دک تا متا کوئست پرو

بهترین گجت های عرضه شده در سال 2022؛ از استیم دک تا متا کوئست پرو

مانند هر سال، در سال 2022 نیز شاهد عرضه بسیاری از محصولات جدید در حوزه فناوری بودیم. با اینکه همه آن‌ها نتوانستند انتظارها را برآورده کنند (مانند ساعت پیکسل واچ)، اما تعدادی واقعاً برجسته بودند. از دوربین بی‌نظیر گوگل پیکسل 7 پرو گرفته تا عملکرد قابل توجه استیم دک (Steam Deck)، همگی باعث شدند تا سال 2022 سال بسیار خوبی برای گجت‌هایی باشد که مستقیماً در سبک زندگی انسان‌ها تأثیر دارند.

بدون هیچ توضیح دیگری از شما دعوت می‌کنیم تا در ادامه این مقاله با ما در دیجی رو همراه بوده و نگاهی به برترین گجت‌های عرضه شده در سال 2022 داشته باشید.

بهترین تازه‌وارد دنیای بازی: استیم دک (Steam Deck)

استیم دک

در حالی که توسعه‌دهندگان بی‌شماری وجود دارند که بازی‌های ویدیویی شگفت انگیزی می‌سازند، اما دنیای سخت افزار بازی‌های ویدیویی بسیار کوچک‌تر و محدودتر بوده و رقابت در آن سخت‌تر است. یک کنسول ضعیف به تنهایی می‌تواند برای از بین بردن یک شرکت و ورشکسته کردن آن کافی باشد. از همین رو هیچ شرکت دیگری به غیر از شرکت‌های سه‌گانه نینتندو، سونی و مایکروسافت موفق نشده است در طی 20 سال گذشته در بازار کنسول‌های بازی خودی نشان دهد.

بنابراین زمانی که غول بازی‌های رایانه‌های شخصی یعنی شرکت ولو (Valve) تصمیم گرفت در ماه فوریه با استیم دک وارد بازار کنسول‌های دستی شود، همه انتظار داشتند به سرنوشتی همچون دیگر شرکت‌های نگون‌بخت این حوزه دچار شود. محصولات سخت افزاری قبلی ولو مانند استیم ماشین و کنترلر عجیب و غریب استیم نتوانستند به جایگاه مناسبی دست پیدا کنند. در این بین، هدست واقعیت مجازی 1000 دلاری «ولو ایندکس» (Valve Index) به لطف تبلیغاتی که پیرامون بازی Half Life: Alyx انجام شد، کمی بهتر عمل کرد، اما بازار واقعیت مجازی هنوز هم یک بازار خاص است و موفقیت در آن چندان چشمگیر نیست.

ورود به بازار سخت افزار و دقیقاً جایی که مستقیماً با نینتندو سوییچ بسیار محبوب مقایسه خواهید شد، اقدامی بسیار جسورانه است، اما ولو به خوبی از عهده این کار برآمده است.

استیم دک به اندازه‌ای قدرتمند است که می‌تواند بازی‌های رایانه‌ای روز دنیا را با کیفیت بالا و به صورت قابل حمل اجرا کند. در دست گرفتن این کنسول بسیار راحت است و نمایشگر لمسی فوق‌العاده‌ای دارد. اگر این‌ها به نظرتان کافی نیستند، باید بدانید که حتی می‌توانید سیستم عامل‌های مختلف را روی استیم دک نصب کنید و از آن به عنوان یک ماشین شبیه‌ساز قابل حمل برای کنسول‌های قدیمی‌تر مانند گیم کیوب و پلی استیشن 2 استفاده کنید. هیچ کنسول بازی قابل حمل دیگری وجود ندارد که به اندازه استیم دک آزادی عمل را به کاربران خود بدهد و بدون تردید این کنسول یکی از بهترین محصولات عرضه شده در سال 2022 بود.

بهترین دوربین گوشی‌های هوشمند: گوگل پیکسل 7 پرو

گوگل پیکسل 7 پرو

با اینکه گوگل پیکسل 7 پرو جنجال زیادی به پا نکرد، اما باید گفت این گوشی هوشمند یک دوربین باورنکردنی دارد. پیکسل 7 پرو بدون اغراق دارای یکی از بهترین دوربین‌هایی است که تا به حال در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است. تراشه اختصاصی گوگل یعنی تنسور، پیشرفت‌های قابل توجهی را در زمینه پردازش عکاسی برای پیکسل 7 پرو به ارمغان آورده و باعث شده تا خروجی دوربین این گوشی بهترین چیزی باشد که می‌توان متصور بود.

مطمئناً، عکس‌های معمولی که در روز یا شب گرفته می‌شوند، فوق‌العاده هستند، اما قضیه وقتی جالب‌تر می‌شود که از لنز زوم 30 برابری پیکسل 7 پرو استفاده کنید. حتی وقتی روی چیزی که کیلومترها دورتر است زوم می‌کنید، پیکسل 7 پرو با این دوربین قدرتمند خود قادر است عکس‌هایی ثبت که به نظر می‌رسد دقیقاً از روبروی سوژه گرفته شده است! سطحی از وضوح تصویر که در این عکس‌ها ارائه می‌شود، در دنیای عکاسی با گوشی‌های هوشمند کاملاً بی‌سابقه است. علاوه بر این، می‌توانید از ویژگی جدید فوکوس ماکرو برای دیدن ریزترین جزئیات اشیاء کوچک استفاده کنید. به علاوه، هنوز هم ابزار عالی Magic Eraser برای حذف اشیاء ناخواسته از عکس‌ها در دسترس است و ابزار جدید Unblur هم می‌تواند تاری تصاویر را، حتی اگر با گوشی دیگری گرفته شده باشند، از بین ببرد.

پویاترین جزیره دوربین: آیفون 14 پرو

آیفون 14 پرو

(در یک برگه جدید باز می‌شود)

اپل اولین شرکتی بود که بریدگی نمایشگر را ابداع کرد و هدف از آن کاهش دادن ضخامت حاشیه‌های اطراف نمایشگر بود. این رویکرد به سرعت توسط تولید کنندگان گوشی‌های اندرویدی نیز مورد استفاده قرار گرفت و آن‌ها توانستند روز به روز اندازه بریدگی را کاهش داده و در نهایت آن را به یک حفره روی نمایشگر تقلیل دهند. با این حال، اپل همچنان از همان طرح اولیه (با اندازه نسبتاً کوچک‌تر) در گوشی‌های خود استفاده می‌کرد و این مسئله انتقادهای زیادی را در پی داشت. تا اینکه در آیفون 14 پرو این شرکت دوباره یک حرکت جسورانه دیگر انجام داد و به جای حذف بریدگی نمایشگر و رفتن به سراغ دوربین زیر صفحه نمایش، ترجیح داد آن را کارآمدتر و پویاتر کند تا دیگر اذیت کننده نباشد!

در آیفون 14 پرو، آن نقطه سیاه رنگ بالای صفحه نمایش که محل قرارگیری دوربین است، جزیره پویا نامیده می‌شود و اندازه آن بسته به شرایط مختلف تغییر می‌کند. در واقع، در این بخش می‌توانید اعلان‌ها را مشاهده کرده، پخش موسیقی را کنترل کنید و یا کاری کنید که زمان باقی مانده تایمر به شما نشان داده شود.

اپل با هوشمندی تمام توانست یکی از بخش‌های گوشی را که همواره مورد انتقاد بود، به قابلیتی جالب تبدیل کند که کاربران آیفون دیگر نمی‌توانند بدون آن به راحتی از گوشی خود استفاده کنند!

در سالی که انتظار داشتیم آیفون‌های جدید طرحی تکراری داشته باشند، جزیره دینامیک جان تازه‌ای به گوشی‌های رده بالای اپل دمید و باز هم این شرکت نشان داد که در زمینه ارائه نوآوری همچنان حرف اول را در دنیای گوشی‌های هوشمند می‌زند.

بهترین محصول به‌روزرسانی شده: ایرپادز پرو (AirPods Pro)

ایرپادز پرو

درست است که نوآوری چیز بسیار خوبی است اما واقعیت این است که گاهی اوقات ضروری نیست. در حالی که اپل در سال 2022 با معرفی جزیره پویا در جدیدترین آیفون‌های خود توانست یک نوآوری دیگر را وارد صنعت گوشی‌های هوشمند کند، اما رویکردی که در قبال هدفون‌های بی‌سیم ایرپادز خود داشت به کلی متفاوت بود.

جدیدترین نسخه از ایرپادز پرو از همان طراحی فیزیکی و برچسب قیمت 250 دلاری مدل اصلی برخوردار است و هیچ ویژگی جدید و پر زرق و برقی ندارند، اما با این حال تمام ویژگی‌های عالی ایرپادز پرو را بهتر از قبل کرده است. کیفیت صدا همچنان عالی است، حذف نویز فعال دو برابر بیشتر از قبل از نویز پس‌زمینه جلوگیری می‌کند و باتری هم با یکبار شارژ کامل می‌تواند تا هفت ساعت دوام بیاورد.

وقتی اپل ایرپادز پرو را در سال 2019 عرضه کرد، بهترین ایرپادزی بود که می‌شد تهیه کرد و به نظر می‌رسد که هنوز هم این حرف مصداق دارد! شاید سال گذشته زمان تجدید نظر کلی در طراحی سری ایرپادز فرا رسیده بود، اما واقعاً نیازی به تغییر نیست و به قول معروف، چیزی را که خراب نیست تعمیر نمی‌کنند!

بهترین لپ تاپ برای استفاده معمولی: اپل ام 2 مک‌بوک ایر

اپل ام 2 مک‌بوک ایر

سال 2022 سال خوبی برای اپل بود و تکمیل کننده محصولات سه‌گانه این شرکت در لیست ما، لپ تاپ «اپل ام 2 مک‌بوک ایر» (Apple M2 MacBook Air) است. این محصول هم مانند ایرپادز پرو هیچ ویژگی نوآورانه و جنجالی خاصی ندارد، اما ارتقاهای کوچکی که در تمامی بخش‌ها اعمال شده، باعث گردیده تا نتیجه نهایی لپ تاپی باشد که استفاده از آن به عنوان یک وسیله کاری روزمره کاملاً رویایی است.

مک‌بوک ایرهای قدیمی بدنه‌ای نامتقارن داشتند و ضخامت آن در کل بدنه یکسان نبود، اما اپل این بار طراحی جدیدی را ارائه کرده که باعث یکنواخت شدن ضخامت بدنه شده است. این تغییرات در عین حال باعث کاهش وزن دستگاه و سبکی خیره کننده آن با تنها 1.22 کیلوگرم وزن شده است! نمایشگر 13.6 اینچی این لپ تاپ، حتی با وجود محدود بودن به نرخ تازه‌سازی 60 هرتز، بسیار فوق‌العاده است و در حالی که دو عدد پورت USB-C کم به نظر می‌رسد، تراشه M2 به عنوان قلب تپنده آن کاری کرده که به یکی از روان‌ترین و سریع‌ترین لپ‌تاپ‌های موجود در بازار تبدیل شود. همچنین مک‌بوک ایر جدید دارای بهترین صفحه کلیدی است که اپل در سال‌های اخیر ساخته است.

بهترین جایگزین اندرویدی ایرپادز: سامسونگ گلکسی بادز 2 پرو

سامسونگ گلکسی بادز 2 پرو

امروزه اندروید یکی از پرمصرف‌ترین سیستم عامل‌های جهان است و دارندگان دستگاه‌های اندرویدی لایق داشتن هدفون‌های بی‌سیم عالی نیز هستند. خوشبختانه، پس از سال‌ها تکرار و در جا زدن، سامسونگ بالاخره به چیزی رسید که می‌توان آن را یک جایگزین عالی برای اپل ایرپادز نامید: سامسونگ گلکسی بادز 2 پرو.

این هدفون بی‌سیم که نامگذاری آن با حرف و حدیث‌هایی همراه بوده، دارای طراحی تخم‌مرغی شکل با نوک‌های سیلیکونی است که به شکلی باورنکردنی در گوش راحت هستند و حتی استفاده طولانی از آن‌ها هم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. در واقع، طراحی گلکسی بادز 2 پرو به اندازه خوب و ارگونومیک است که حتی می‌توانید با آن بخوابید! کیفیت صدا در این هدفون عالی است و لغو نویز فعال (ANC) هم عملکرد چشمگیری دارد. به علاوه، اگر از این هدفون در یک دستگاه اندرویدی استفاده کنید، به مجموعه‌ای از ویژگی‌های سفارشی‌سازی فوق‌العاده دسترسی خواهید داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به توانایی اکولایزر صدا، سفارشی کردن کنترل‌های لمسی، و فعال کردن صدای فضایی برای ایجاد حس سه بعدی بیشتر اشاره کرد.

بهترین هدفون رو گوشی: سونی WH-1000XM5

سونی WH-1000XM5

گاهی اوقات داشتن یک هدفون بی‌سیم معمولی کافی نیست. اگر در خانه نشسته‌اید و نیاز دارید از دنیای اطراف فارغ شده و به طور کامل بر روی پروژه کاری خود متمرکز شوید، هدفون 400 دلاری سونی WH-1000XM5 بهترین ابزاری است که در سال 2022 به همین منظور عرضه شده است.

اگرچه این هدفون رو گوشی به هیچ وجه نام جذاب یا ظاهر پر زرق و برقی ندارد (به راحتی می‌توانید آن را با هر هدفون مشکی دیگری اشتباه بگیرید!)، بهترین کیفیت صدای ممکن را برای شما به ارمغان آورده است. بلندی صدا هم به حدی است که هرگز آرزو نخواهید کرد بتوانید صدا را بالاتر ببرید! به علاوه، سونی WH-1000XM5 بهترین حذف نویز را در کلاس خود ارائه می‌کند که برای فیلتر کردن سر و صدای بچه‌ها، هم اتاقی‌ها یا همکاران در هر شرایطی عالی است.

و البته نباید باتری قدرتمند این هدفون را هم از یاد برد که با یکبار شارژ کامل می‌تواند تا 30 ساعت دوام بیاورد! مطمئن باشید چنین طول عمر باتری را در هیچ هدفون دیگری پیدا نخواهید کرد.

بهترین ابزار ورود به متاورس: متا کوئست پرو

متا کوئست پرو

بله، می‌دانیم که با وجود مشکلات اقتصادی متا و عدم اعتماد کارکنان این شرکت به دیدگاه مارک زاکربرگ در خصوص پروژه متاورس، نمی‌توان سال 2022 را سال موفقی برای متا دانست. اما با این حال، اگر واقعاً متاورس همان آینده‌ای است که به سوی آن می‌رویم، و اگر می‌خواهید اکنون آن را امتحان کنید، متا کوئست پرو بهترین ابزار شما برای ورود به این دنیای مجازی است.

اگر چه قیمت 1500 دلاری آن در مقایسه با کوئست 2 که تنها 400 دلار قیمت داشت، بالا به نظر می‌رسد، اما تنها یک نگاه به کوئست پرو کافیست تا بدانید چرا متا هزینه زیادی برای آن طلب می‌کند. همه چیز، از کیفیت ساخت هدست گرفته تا ویژگی‌های ارگونومیک و کنترل‌کننده‌های آن، به طور قابل‌توجهی بهتر از کوئست 2 هستند که سه سال از عمر آن می‌گذرد. علاوه بر این، قابلیت‌های تمام رنگی ارائه شده توسط کوئست پرو باعث می‌شود تا چیزی بیش از یک هدست واقعیت ترکیبی ساده مانند کوئست 2 باشد.

شاید فکر کنید متاورس هیچ آینده‌ای ندارد، اما اگر آینده متعلق به این دنیای مجازی باشد، کوئست پرو نقطه شروع خوبی برای سفر به آن است.

نظر شما در مورد محصولات عرضه شده در سال 2022 چیست؟ کدام محصول را بهتر از بقیه می‌دانید؟ حتماً نظرات خود را از طریق بخش کامنت‌ها با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری

AD

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا