هاست پرسرعت
تکنولوژی

نگاهی به 11 کشف باستانی حیرت انگیز

نگاهی به 11 کشف باستانی حیرت انگیز

خرید بلیط هواپیما از سفرمارکت

در دوران باستان، بشر برای زنده ماندن به شکار و طبیعت تکیه داشته و فسیل‌ها، نقاشی‌های دیواره غارها و متون باستانی هر کدام شاهدی بر این مدعا هستند. اما با گذشت قرون، انسان‌ها برای آسان‌تر نمودن زندگی خود وسایل و ادواتی را اختراع کردند. در ابتدا این ادوات بسیار ساده طراحی می‌شدند اما با گذر زمان و پیشرفت علم، تجهیزات زیادی به آن‌ها اضافه شد. دیجی رو در این مطلب قصد دارد تا شما را با 11 کشف حیرت انگیز آشنا کند که دریچه‌ای به دنیای باستان هستند. با ما همراه باشید.

1. چکش لندن

چکش لندن

چکش ابزاری است که در دوران باستان مورد استفاده قرار می‌گرفت و البته امروزه نیز از آن استفاده می‌شود. این چکش که در لندن پیدا شد (به همین دلیل نام آن را چکش لندن گذاشتند)، آن‌قدر عمیق دفن شده بود که دسته چوبی آن به ذغال سنگ تبدیل گردیده بود! چکش لندنی از دسته چوبی و یک سر آهنی به طول حدود 16 سانتی‌متر ساخته شده و از جمله ابزار‌های مهم برای کار در دوران باستان برشمرده می‌شود.

2. کاسه فوئنته مگنا

کاسه فوئنته مگنا

کاسه فوئنته مگنا که به نام “سنگ روزتای آمریکا” نیز شناخته می‌شود، در جنوب آمریکا و در نزدیکی دریاچه تیتیکاکا کشف گردید. این کاسه بزرگ همراه با دو دستگیره کوچک در کنارش، احتمالاً برای مراسم تعمید یا هر نوع مراسم دیگری در گذشته به کار می‌رفته است. در درون کاسه به زبان سومری کلماتی نوشته شده که هنوز ترجمه نشده‌اند. همچنین کاربرد اصلی این کاسه در دوران باستان هنوز مشخص نیست.

3. دست نوشته مرموز

سنگ شخصیت پنهان

این سنگ در شهر ژانگ بو در چین کشف گردید که روی آن کاراکترهایی به معنی “حزب کمونیست چین هلاک شد” حکاکی شده است. این شش کاراکتر ترکیبی از کاراکترهای سنتی و ساده چینی هستند اما اینکه چه فرد یا افرادی آن‌ها را حک کرده‌اند، هنوز به شکل یک راز باقی مانده است. این سنگ 270 میلیون سال قدمت داشته و بین دو صخره قرار دارد. فاصله این دو صخره آن‌قدر کم است که تنها دو نفر می‌توانند به طور هم زمان به آنجا وارد شده و بنشینند.

4. آنتیکیترا، اولین کامپیوتر بشر

آنتیکیترا اولین کامپیوتر بشر

به نظر می رسد آنتیکیترا یک ماشین حساب نجومی بوده و احتمالاً توسط یونانیان باستان اختراع شده است. این وسیله یکی از شگفت انگیزترین اکتشافات باستان شناسی محسوب می‌شود و می‌توان آن را اولین کامپیوتر آنالوگ دنیا نیز نامید. آنتیکیترا در اعماق دریا به همراه مقادیری طلا و سایر فلزات گران‌بها یافت شد. در ابتدا تصور می‌شد که این وسیله از یک قطعه واحد تشکیل شده ولی پس از مدتی مشخص گردید که از سه قطعه اصلی که به 82 قسمت تقسیم می‌شوند، ساخته شده است. باستان شناسان معتقدند آنتیکیترا یکی از پیشرفته‌ترین اختراعات در زمان خودش بوده است و می‌توان آن را اولین رایانه دست‌ساز بشر خواند.

5. سنگ مرموز دریاچه وینیپسائوکی

سنگ مرموز دریاچه وینی پسوکه

منشأ اصلی این سنگ مرموز تخم مرغی شکل هنوز مشخص نیست. این سنگ در اواخر دهه 1800 توسط کارگرانی که در منطقه در حال حفاری بودند، کشف شد. گفته می‌شود که قدمت این سنگ مرموز به دوران پارینه سنگی برمی‌گردد.

این سنگ تخم مرغی شکل حدود 10 سانتی‌متر ارتفاع دارد و نما‌دهایی روی آن حکاکی شده که تصور می‌شود مربوط به پیمان بستن دو قبیله باستانی باشد. نمادهای روی سنگ هنوز ترجمه و تحلیل نشده‌اند و معنای آن‌ها مشخص نیست. این سنگ هم اکنون در انجمن نیوهمپشر نگهداری می‌شود.

6. نسخه خطی ووینیچ

نسخه خطی ووینیچ

گفته می‌شود که نسخه خطی ووینیچ یک دفترچه دست نویس بوده که منشأ و زبان آن ناشناخته است. این نسخه خطی حاوی تصاویر گیاهان، گل‌ها و الگوها می‌باشد که به یک زبان ناشناخته نوشته شده است. اگرچه اکثر صفحات این کتاب مفقود شده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تمامی کد‌های این کتاب از چپ به راست نوشته شده‌اند.

نسخه خطی ووینیچ به نام ویلفرد مایکل ووینیچ که در سال 1912 آن را خریداری کرده است، شناخته می‌شود. بسیاری از رمزنگاران سعی کرده‌اند این نسخه خطی را رمزگشایی کنند اما متأسفانه تاکنون ناکام بوده‌اند. حتی حدس زدن در مورد تمدن و منشأ این کتاب نیز بسیار دشوار است. نسخه خطی ووینیچ در شمال ایتالیا کشف گردید و هم اکنون در دانشگاه ییل نگهداری می‌شود.

7. تخم‌های دایناسور غول پیکر

تخم‌های دایناسور غول پیکر

میلیون‌ها سال پیش دایناسورها و خزندگان در آب و هوای گرم و مرطوب زمین زندگی می‌کردند که بقایا و فسیل‌های این جانداران امروزه در سراسر جهان یافت می‌شود. حدود 40 تخم دایناسور بزرگ و غول پیکر در دامنه کوه چچن یافت شده ولی همچنان نوع تخم‌ها و منشأ آن‌ها ناشناخته است.

8. نقشه پیری رئیس

نقشه پیری رئیس

نقشه پیری رئیس یکی از قدیمی‌ترین نقشه‌های جهان است که تاکنون کشف شده است. به گفته باستان‌شناسان این نقشه در حدود سال 1513 توسط سربازان امپراطوری عثمانی کشف گردید و تنها یک سوم نقشه باقی مانده که در آن اروپا، امریکای شمالی و بخش‌هایی از برزیل نشان داده شده است.

پیری رئیس، جغرافیدان عثمانی، این نقشه را امضا کرده و در روزگاران گذشته از آن برای مسیریابی و رفتن به سرزمین‌های مختلف استفاده می‌شد. همچنین تصور می‌شود که کریستوف کلمب در سفرهایش از آن استفاده کرده است. این نقشه هم اکنون در کاخ توپ‌قاپی در استانبول محافظت می‌شود.

9. گوی‌های سنگی کاستاریکا

گوی‌های سنگی کاستا ریکا

گوی‌های سنگی کاستاریکا در منطقه Isthmo-Colombian قرار داشته و بدون نظم و الگوی خاصی در کنار هم جای گرفته‌اند. این گوی‌های سنگی توسط سازمان جهانی یونسکو به عنوان میراث جهانی در نظر گرفته شده‌اند. هر کره حدود 15 تن وزن و دو متر قطر دارد و از جنس سنگ گابرو است.

10. موتور بخار اسکندرانی

موتور بخار اسکندریه

هرون اسکندرانی ریاضیدان و مهندس یونانی، اولین کسی بود که موتور بخار را اختراع کرد. در این وسیله از چوب برای ایجاد آتش و حرارت استفاده می‌شد و بخار آب هم از طریق لوله‌هایی منتقل می‌شد. همچنین یک دیگ پر از آب روی پایه‌هایی در بالای آتش قرار داشت تا بخار مورد نیاز تولید شود. بخار ایجاد شده در این دستگاه برای اهداف مختلفی استفاده می‌شد که محققان در حال بررسی آن‌ها هستند.

11. لرزه نگار باستانی

موتور بخار اسکندریه

لرزه نگار یک کشف مدرن و امروزی نیست، بلکه این وسیله در سال 132 پیش از میلاد توسط یک ریاضی‌دان چینی به نام ژانگ هنگ اختراع شد. این وسیله می‌تواند زمین لرزه را در فاصله چند مایلی تشخیص دهد.

در سال 2005، دانشمندان در چین برای شناسایی زمین لرزه‌های ویتنام و چین از زلزله نگار ژانگ استفاده می‌کردند و مشخص شد که دقت این دستگاه تقریباً به اندازه تکنولوژی‌های مدرن امروزی بوده است! لرزه نگارهای امروزی تنها می‌توانند لرزش‌ها را پس از وقوع زلزله در فاصله دور، ثبت کنند و این تقریباً کاری شبیه به ژانگ است که حدود دو هزار سال پیش انجام شد.

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا