هاست پرسرعت
تکنولوژی

هارد گوشی چیست؟ تفاوت بین انواع هارد گوشی

هارد گوشی چیست؟ تفاوت بین انواع هارد گوشی

بسیاری از افراد تصور می‌‌کنند که گوشی‌ها نیز هم‌چون کامپیوتر‌ها یا لپتاپ‌ها هارد دارند. در‌صورتی‌که این تصور کاملا نادرست بوده و هارد گوشی اصطلاحی اشتباه است که بین افراد رواج دارد. در واقع فضای ذخیره‌سازی گوشی‌ها با فضای ذخیره‌سازی کامپیوتر (هارد) کاملا متفاوت است. حافظه داخلی گوشی هوشمند به گونه‌ای است که تاثیر قابل‌توجهی بر اندازه و وزن فیزیکی گوشی ندارد؛ اما ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی دارد. در این مقاله در مورد مفهوم هارد موبایل صحبت کرده‌ایم. فقط کافی است ۷ دقیقه از وقتتان را به مطالعه این مطلب بپردازید تا به مفهوم صحیح و دقیق هارد گوشی پی ببرید.

نحوه ذخیره‌سازی داده‌ها در حافظه داخلی (هارد) گوشی‌های هوشمند

یک گوشی هوشمند معمولاً یک حافظه داخلی (Internal Memory) دارد که به‌عنوان فضای ذخیره‌سازی دستگاه عمل می‌کند. این حافظه به‌صورت یک چیپ یا فلش مموری است که به فرآیند برداشت و ذخیره‌‌سازی داده‌ها سرعت می‌بخشد. زمانی که شما فایلی را در دستگاه ذخیره می‌کنید، اطلاعات به‌صورت دیجیتال به فضای ذخیره‌سازی داخلی منتقل می‌شوند.

گوشی‌های هوشمند به‌منظور سازماندهی داده‌ها در حافظه داخلی، از سیستم‌های فایلی مانند FAT32 یا exFAT استفاده می‌کنند. بسته به نوع دستگاه و سازنده، حافظه داخلی موبایل ممکن است به‌صورت یک تراشه NAND Flash یا یک حافظه SSD) Solid State Drive) عمل کند. این نوع حافظه یک فضای ذخیره‌سازی داخلی غیر‌فرار محسوب می‌شود که در‌صورت نداشتن منبع تغذیه (برق) نیز داده‌ها را حفظ می‌کند. به‌طورکلی حافظه داخلی گوشی شامل دو نوع حافظه (مانا و نامانا) است که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

اگر قصد بکاپ‌گیری از اطلاعات موبایلتان را دارید، با استفاده از OTG و هارد اکسترنال می‌توانید این کار را انجام دهید. به یاد داشته باشید که از طریق بکاپ‌گیری اطلاعات گوشی با هارد اکسترنال، کل اطلاعات گوشی جایگزین اطلاعات هارد اکسترنال خواهد شد. درصورت پاک شدن اطلاعات هارد می‌توانید با استفاده از خدمات بازگرداندن اطلاعات هارد اکسترنال برای ریکاوری اقدام کنید.

بررسی حافظه نامانا (RAM) گوشی‌های هوشمند

حافظه RAM گوشی برای ذخیره‌سازی موقت داده‌ها استفاده می‌شود و با قطع برق، اطلاعات در آن از بین می‌روند. این نوع حافظه برای اجرای برنامه‌ها و انجام چند فرآیند هم‌زمان اهمیت بسیاری دارد.

نحوه عملکرد حافظه مانا در گوشی‌های هوشمند

حافظه مانا گوشی به‌عنوان حافظه دائمی موبایل استفاده می‌شود و اطلاعات آن با خاموش و روشن کردن دستگاه از بین نمی‌رود. انواع معمول حافظه مانا در گوشی شامل حافظه فلش (NAND Flash) و eMMC است که برای ذخیره‌سازی بلندمدت فایل‌ها، برنامه‌ها و اطلاعات شخصی مورد‌استفاده قرار می‌گیرند.

هارد گوشی چیست؟ تفاوت بین انواع هارد گوشی

eMMC؛ معروف به هارد گوشی برای ذخیره‌سازی داده

در ادامه پاسخ به سوال «هارد گوشی چیست» باید گفت eMMC یا «Embedded MultiMediaCard» یک فناوری حافظه است که به‌عنوان حافظه داخلی (هارد موبایل) شناخته می‌شود. eMMC ترکیبی از حافظه فلش و کنترلر حافظه است که در یک تراشه یکپارچه و به‌صورت ثابت در موبایل قرار دارد. این تراشه از بخش‌های مختلفی از جمله بوتلودر، رام‌های سیستم‌عامل، برنامه‌ها و داده‌های کاربری تشکیل شده است که برای ذخیره‌سازی داده‌ها و اطلاعات مورد‌استفاده قرار می‌گیرند.

eMMC یکی از اساسی‌ترین نقش‌ها را در عملکرد کلی گوشی ایفا می‌کند و کلیه اطلاعات در این فضا ذخیره می‌شود. کوچک‌ترین آسیب به eMMC ممکن است کلیه دیتاهای شما را برای همیشه از بین ببرد؛ زیرا ریکاوری این نوع حافظه به اندازه بازیابی و پاک کردن ssd آسان و ساده نخواهد بود. اگر چه eMMC به‌عنوان یک حافظه داخلی قابل‌اعتماد برای استفاده در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود، اما در دستگاه‌های پیشرفته‌تر، ممکن است از تکنولوژی‌های حافظه داخلی پیشرفته‌تری مانند UFS استفاده شود که در ادامه مقاله به بررسی آن نیز خواهیم پرداخت.

بررسی تفاوت بین eMMC (هارد موبایل) و سایر فضاهای ذخیره‌سازی

علاوه‌بر eMMC، فضاهای ذخیره‌سازی پیشرفته‌تری مانند UFS و HDD ،SSD نیز وجود دارند. این فناوری‌ها در سرعت، عملکرد و ظرفیت ذخیره‌سازی پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به eMMC داشتند. در ادامه به بررسی تفاوت‌های eMMC با این فضاهای ذخیره‌سازی پرداخته‌ایم.

فضای ذخیره‌سازی EMMC و HDD چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

eMMC سرعت بالاتری نسبت به HDD دارد و عملکرد انتقال داده‌ها در آن سریع‌تر از HDD است. eMMC به‌عنوان یک حافظه فلش داخلی با مصرف انرژی کمتر، در دستگاه‌های همراه و دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی استفاده می‌شود. از طرف دیگر، HDD به‌عنوان یک حافظه مکانیکی با ظرفیت بالا و هزینه کمتر، در سیستم‌های رایانه‌ای و دستگاه‌های ذخیره‌سازی بزرگ‌تر مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.

اگر حین بکاپ‌گیری از اطلاعات موبایل با هارد اکسترنال، مشکلی برای هارد ایجاد شد، به کلینیک هارد ایران مراجعه کنید. این مجموعه تعمیر و جراحی انواع هارد از جمله تعمیر هارد اکسترنال adata و سایر برندها را با تضمین کیفیت و امنیت انجام می‌دهد.

بررسی تفاوت EMMC و SSD برای ذخیره‌سازی دیتا

SSD یک حافظه جامد است که قابلیت ارتقا و افزایش ظرفیت را دارد؛ در‌صورتی‌که eMMC یک استاندارد حافظه فلش محسوب می‌شود و قابلیت ارتقای ظرفیت ندارد. SSD جدید را با استفاده از رابط‌های مختلف مانند SATA و NVMe، می‌توان به سیستم متصل کرد و ظرفیت ذخیره‌سازی آن را افزایش داد.

در مقابل، eMMC به‌طور معمول به‌صورت تراشه داخلی در دستگاه قرار می‌گیرد. در نهایت نیز باید گفت SSD با سرعت بالا، ظرفیت بزرگ‌تر و عمر مفید بیشتر، مناسب برای سیستم‌هایی است که نیاز به عملکرد بالا و ظرفیت ذخیره‌سازی بیشتری دارند.

مقایسه EMMC و UFS در گوشی‌های هوشمند

eMMC و UFS) Universal Flash Storage) هر دو استاندارد حافظه فلش برای دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی هستند. UFS در مقایسه با eMMC، عملکرد بهتر، سرعت بالاتر، ظرفیت بیشتر و عمر مفید طولانی‌تری دارد. UFS به‌طورخاص در دستگاه‌های پرقدرت و پیشرفته‌تری مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.

هارد گوشی چیست؟ تفاوت بین انواع هارد گوشی

در این مقاله به بررسی سوال «هارد گوشی چیست» پرداختیم و تفاوت انواع فضاهای ذخیره‌سازی را با یکدیگر بررسی کردیم. شما می‌توانید با‌توجه‌به نیازهای شخصی خود، گوشی‌های هوشمند را با ظرفیت داخلی مدنظرتان انتخاب کرده تا بتوانید به‌راحتی از برنامه‌ها و داده‌‌هایتان استفاده کنید. یکی از نکاتی که در مورد این فضای ذخیره‌سازی وجود دارد، آسیب رسیدن به حافظه فلش گوشی‌های هوشمند است. هرگونه خرابی و مشکل در عملکرد حافظه داخلی موبایل ممکن است منجر‌‌ به از بین رفتن اطلاعات موبایل شود.

به‌منظور حفظ اطلاعات و داده‌های فضای داخلی گوشی موبایل خود می‌توانید از این اطلاعات در یک هارد اکسترنال بکاپ بگیرید. توجه داشته باشید در‌صورتی‌که هنگام بکاپ اطلاعاتی از قبل روی هارد اکسترنال وجود داشته باشد،‌ همه آن‌ها حذف شده و داده‌های گوشی در هارد جایگزین می‌شود. اگر شما نیز با انجام این کار اطلاعات هارد اکسترنال خود را از دست داده‌اید،‌ به‌منظور بازیابی آن‌ها می‌توانید از کلینیک هارد ایران کمک بگیرید. کلینیک هارد ایران با نزدیک به ۳۰ سال سابقه،‌ مطمئن‌ترین انتخاب برای شما در زمینه بازیابی اطلاعات انواع هارد اکسترنال و اینترنال است. به‌منظور بررسی خدمات بیشتر این مجموعه، پیشنهاد می‌کنیم به وب‌سایت clinichard.com مراجعه کنید.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
gsxr مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری

AD

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا