لنزهای هوشمند دید در شب؛ گامی بهسوی بینایی فراطیفی

لنزهای هوشمند دید در شب؛ گامی بهسوی بینایی فراطیفی
به گزارش gsxr و به نقل از تکاسپات، این فناوری نوین برخلاف عینکهای دید در شب سنتی، که بزرگ، سنگین و تکرنگ هستند، سبک، شفاف و بدون نیاز به منبع تغذیه خارجی است. به همین دلیل، ترکیب دید طبیعی با دید فروسرخ در این لنزها ممکن شده است.
در آزمایشهای انجامشده، این لنزها توانستند حروف پنهانشده در نور نزدیک به فروسرخ (NIR) را آشکار کنند، در حالی که در نور مرئی این حروف دیده نمیشدند. در مثالی دیگر، آیینههایی که در نور مرئی رنگی نبودند، در نور NIR رنگهای مختلفی را نمایش دادند. این تغییرات به کمک نانوذرات تبدیلکننده نور انجام شده که نور فروسرخ نزدیک را به نور مرئی قرمز، سبز و آبی تبدیل میکنند.
کاربرد اصلی این فناوری در زمینه دید در شب است، اما پتانسیلهایی برای استفاده در محیطهای مهآلود یا پر گردوغبار، امدادهای اضطراری، و ارائه اطلاعات رمزگذاریشده در نور فروسرخ نیز دارد. افراد دچار کوررنگی نیز میتوانند از این فناوری بهرهمند شوند.
این پژوهش با مقالهای دیگر از محققان استرالیایی همسو است که در آن از فناوری سطح متا برای ترکیب نور مرئی و فروسرخ در عینکها استفاده شده بود. هر دو تیم تحقیقاتی به دنبال تولید تجهیزات دید در شب سبکتر، باریکتر و کاربردیتر هستند و تلاش دارند دسترسی انسان به گستره بیشتری از طیف فروسرخ را ممکن کنند.