هاست پرسرعت
تکنولوژی

10 نکته و حقیقت جالب در مورد سیاره مریخ

10 نکته و حقیقت جالب در مورد سیاره مریخ

خرید بلیط هواپیما از سفرمارکت

مریخ چهارمین سیاره نزدیک به خورشید و دومین سیاره کوچک در منظومه شمسی است. نام انگلیسی مریخ یعنی مارس (Mars) از خدای جنگ رومیان باستان گرفته شده است. البته به دلیل ظاهر سرخ رنگ این سیاره، اغلب به آن “سیاره سرخ” نیز گفته می‌شود. مریخ یک سیاره خاکی است و جو نازکی دارد که بیشتر آن را دی اکسید کربن تشکیل داده است. این سیاره به دلیل شباهت‌هایی که به زمین دارد همواره مورد توجه محققان و کاوشگران بوده تا بتوانند نشانه‌ای از حیات را روی آن کشف کرده و یا حتی شرایط زیست انسان بر روی آن را بسنجند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا شما را با 10 حقیقت جالب در مورد مریخ آشنا کنیم.

1- چرا مریخ سرخ رنگ است؟

همان‌طور که گفتیم در بسیاری از فرهنگ‌ها به مریخ “سیاره سرخ” گفته می‌شود و علت آن هم کاملاً مشخص است. اما چرا این سیاره به رنگ قرمز دیده می‌شود؟ در جواب باید گفت در سطح این سیاره حجم انبوهی از یک ماده شیمیایی به نام اکسید آهن (زنگ آهن) وجود دارد که تمام سخره‌ها و خاک آن را پوشانده و علت سرخ رنگ بودن مریخ هم همین موضوع است.

قطب‌های مریخ

2- مریخ بسیار سرد است و قطب‌های یخی دارد

اگر به واسطه قرمز رنگ بودن مریخ فکر می‌کردید که این سیاره حتماً دمای بالایی دارد، سخت در اشتباهید. واقعیت این است که مریخ بسیار سردتر از کره زمین ما است و با اینکه دما در خط استوای آن ممکن است به 20 درجه سانتیگراد بالای صفر برسد،‌ اما در قطب‌های شمال و جنوب آن دما تا 140 درجه زیر صفر افت می‌کند که برای ساکنین کره زمین دمایی عجیب و غیرقابل تحمل است.

3- فصل‌های چهارگانه مریخ

کج بودن 25 درجه‌ای محور چرخش مریخ باعث شده تا این سیاره هم مانند زمین دارای چهار فصل باشد. البته طول فصل‌ها در مریخ بسیار متفاوت است. چهار فصل این سیاره عبارتند از: بهار که 7 ماه طول می‌کشد، تابستان که 6 ماه است، پاییز که 5.4 ماه دوام دارد و در نهایت زمستان که 6 کمی بیش‌تر از 4 ماه به طول می‌انجامد.

بلندترین کوه منظومه شمسی در مریخ

4- بلندترین کوه منظومه شمسی

جالب است بدانید که بلندترین کوه منظومه شمسی در مریخ واقع شده است. این کوه آتشفشانی که المپوس (Olympus Mons) نام دارد، 24 کیلومتر ارتفاع دارد و این یعنی 3 برابر بلندتر از اورست است!

5- جاذبه مریخ

نیروی جاذبه در مریخ بسیار ضعیف‌تر از جاذبه زمین است و از همین رو اگر روزی بتوانید پا بر روی این سیاره سرخ بگذارید (و البته زنده بمانید!) می‌توانید پرش‌هایی تا سه برابر چیزی که در اینجا تجربه می‌کنید، داشته باشید!

قمرهای مریخ

6- تماشای دو ماه در شب!

اگر جزو کسانی هستید که شب‌ها از تماشا کردن ماه در آسمان لذت می‌برند، مریخ می‌تواند برایتان یک زیستگاه رویایی باشد. این سیاره دو قمر با نام‌های فوبوس (Phobos) و دیموس (Deimos) دارد که البته شکل ظاهری آن‌ها با ماه ما متفاوت است و به شکل کاملاً کروی نیستند.

7- وجود آب مایع در مریخ

محققان تا همین اواخر بر این اعتقاد بودند که در مریخ آب مایع وجود ندارد و همه سیاره از سنگ و خاک و یخ پوشیده شده است. اما در سال 2018 شواهدی یافت شد مبنی بر اینکه احتمالاً در زیر قطب جنوب مریخ یک دریاچه وجود دارد؛ خبری خوش برای کسانی که این سیاره را مقصد بعدی انسان‌ها می‌دانند.

سفر به مریخ

8- سفر به مریخ

هیچ انسانی تا به حال پا به سطح مریخ نگذاشته اما دانشمندان در تلاش برای شناخت بیشتر آن، تاکنون کاوشگرهای متعددی را به این سیاره سرخ ارسال کرده‌اند. اولین کاوشگر ارسال شده به مریخ Viking Landers نام داشت که در سال 1976 به سطح مریخ رسید. گفته می‌شود که در حال حاضر 13 ربات فعال در سطح مریخ وجود دارد که مشغول جمع‌آوری و ارسال اطلاعات به زمین هستند.

9- نشانه‌هایی از مریخ بر روی سطح زمین

دانشمندان موفق شده‌اند نشانه‌هایی از جو مریخ را در برخی شهاب سنگ‌های رسیده به زمین، پیدا کنند. این شهاب سنگ‌ها پس از عبور از جو مریخ، میلیون‌ها سال در منظومه شمسی چرخیده‌اند تا اینکه در نهایت به زمین سقوط کرده‌اند. کشف چنین شهاب سنگ‌هایی به دانشمندان این امکان را می‌داد که حتی قبل از آغاز مأموریت‌های فضایی، بتوانند مطالعه خود بر روی مریخ را آغاز کنند.

10- طول روز در مریخ

هر روز در مریخ 24 ساعت و 37 دقیقه به طول می‌انجامد که کمی بیش‌تر از طول شبانه‌روز زمین است. هر سال هم در این سیاره تقریباً دو برابر زمین یعنی 687 روز است که این مسئله به علت مدار طولانی‌تر مریخ و سرعت کمتر آن در چرخش به دور خورشید است.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری

AD

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا