اولین بیمار دریافتکننده تراشه مغزی نورالینک از طریق ذهنش شطرنج بازی کرد
اولین بیمار دریافتکننده تراشه مغزی نورالینک از طریق ذهنش شطرنج بازی کرد
شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک، پیشتر در ماه گذشته اعلام کرده بود اولین ایمپلنت مغزی خود را به اندازه یک سکه درون سر یک بیمار کاشته است.
ماسک با موفقیتآمیز خواندن جراحی، وضعیت فرد دریافتکننده تراشه مغزی را خوب خوانده و گفته بود: «پیشرفت خوب بوده و به نظر میرسد بیمار به طور کامل و بدون عوارض سوء بهبود یافته است. او حالا تنها با فکر کردن میتواند نشانگر ماوس را روی صفحه نمایش حرکت دهد.»
آرباو گفت که یک روز پس از کاشت دستگاه در مغزش از بیمارستان مرخص شده و در نتیجه هیچ اختلال شناختیای نداشته است. وی با بیان اینکه نمیخواهد مردم فکر کنند این «پایان داستان» است، گفت: «کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما همین حالا هم این تراشه زندگی من را تغییر داده است.»
این بیمار نخاعی درباره علت شرکتش در این کارآزمایی بالینی اضافه کرد: «دلیلی که وارد این پروژه شدم این بود که میخواستم بخشی از چیزی باشم که احساس میکنم جهان را تغییر میدهد.»
یکی از مهندسان نورالینک در ویدئوی منتشره، وعده بهروز رسانیهای بیشتری را در مورد وضعیت پیشرفت بیمار داده است.
انتشار این ویدئو بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی را هیجانزده کرده است. یکی از اعضای وبسایت ردیت با توصیف تماشای این ویدئو به عنوان چیزی «واقعاً دیوانه کننده، تأثیرگذار و ترسناک» نوشت: «میدانستم که آنها این کار را با بیماران انسانی شروع کردهاند، اما این ویدئو در سطح دیگری است. اینجا فردی را که یکی از آن تراشهها را در مغزش دارد، به چشم میبینیم».
نورالینک پس از دریافت تاییدیه برای انجام آزمایشات بالینی انسانی در ماه سپتامبر، ماه گذشته با موفقیت تراشهای را در مغز اولین بیمار انسانی خود کاشت. ایلان ماسک گفته بود که این تراشه «تلهپاتی» نام دارد.
تراشه «تلهپاتی» در واقع یک دستگاه استنتمانند کوچک است که وارد رگهای خونی مغز میشود. این دستگاه که شامل چندین الکترود است نمیتواند افکار فرد را بخواند، اما قادر است سیگنالهای ارسال شده توسط نورونها و سلولهای عصبی در مغز را رصد و پردازش کند.
نورالینک اعلام کرده است از طریق کاشت چنین تراشههایی در مغز افراد قصد دارد کاری کند که بیماران فلج دوباره راه بروند، بینایی را به نابینایان بازگرداند و حتی بیماریهایی مانند افسردگی، آلزایمر و پارکینسون را درمان کند.
در سال ۲۰۲۱، نورالینک چگونگی کار این تراشه را با کار گذاشتن دو دستگاه بیسیم از آن در مغز میمونی به نام «پیجر» نشان داده بود. این دستگاهها به پیجر امکان میدادند نشانگر را با افکار خود کنترل کند و یک بازی به نام «مایند پونگ» را انجام دهد.
ایلان ماسک گفته است قصد دارد ایمپلنت خود را به عموم ارائه دهد تا مردم بتوانند ارتباط بهتری با کامپیوترها داشته باشند و به گفته او «خطر برای تمدن ما» ناشی از هوش مصنوعی را مهار کنند.
مجله خبری gsxr