کدام نهاد متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی است؟

کدام نهاد متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی است؟
به گزارش gsxr از ایسنا، مسعود پزشکیان اوایل تابستان سال ۱۴۰۳ در مناظره با سایر نامزدهای انتخاباتی درباره فضای مجازی تأکید کرده بود که در همه دنیا محدودیت وجود دارد اما الان که هیچ مسالهای نیست نباید برای مردم فیلتر بگذاریم. یک عده دکان درست کردهاند تا مردم فیلترشکن بخرند و بیشتر از پول موبایل، پول فیلترینگ بدهند. چرا این کار را میکنیم؟ با فیلترشکن دیگر نمیتوانید کنترل داشته باشید و به هر سایتی میتوان رفت.
این وعده رئیس جمهور پس از برگزاری انتخابات فراموش نشد و دولت مذکور با رویکرد وفاق ملی مسئله رفع فیلترینگ در جلسات شورای عالی فضای مجازی را مطرح و مورد پیگیری قرار داد و در نهایت با کمی زمان بر شدن انجام روند، دو سکوهای گفته شده رفع فیلتر و اولین گام در راستای تحقق دولت برداشته شد.
با این حال اگرچه قدم اول برداشته شد اما همچنان مطالبه دسترسی آزادانه به سایر سکوهای خارجی از سوی مردم وجود دارد چراکه طبق بررسی های کارشناسی انجام شده فیلترینگ مانع بزرگ پیش روی کسب و کارهای اینترنتی است و شرکتهای کوچک و متوسط توان کار با این زیرساخت را ندارند.
همچنین حدود ۸۳ درصد مردم از فیلترشکن استفاده میکنند و این موضوع علاوه بر ایجاد آزادی که مشکلاتی برای خانوادهها، جوانان و نوجوان ایجاد کرده، مشکلات نرمافزاری و بدافزاری ایجاد میکند.
بنابراین به دلیل اهمیت این موضوع از سوی مسئولان تأکید شده که وزارت ارتباطات به دنبال پیگیری مستمر این موضوع است و امیدواری وجود دارد که به زودی شاهد پیشرفتهای ملموس در این زمینه باشیم، به گونهای که اخیرا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرد همانطور که رییسجمهور و دولت، قبلتر در بحث دسترسی به سکوهای بینالمللی وعده داده بود امسال گامهای دیگری برداشته میشود.
به گفته وی دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاههای مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیتها ادامه میدهد و حتما به وعدههایش عمل میکند.
اما صحبتها درباره رفع فیلترینگ به این جا ختم نشد و سید محمدامین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور- به تازگی درباره مصوبه شورای عالی فضای مجازی و ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی گفت: وزارت ارتباطات متولی این امر است و جلسات منسجم و منظمی در این خصوص در حال برگزاری است تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود.
بررسیها نشان میدهد در شرایطی که جهان بهسوی تحولات دیجیتال پیش میرود و در این میان داده دارای ارزش است، فیلتر لایهای است که اگرچه نتوانسته مانع از دسترسی افراد به اطلاعات و دادهها شود، اما این مسیر را سخت کرده است.