خودران یا خودفریب؟ افتضاح سختافزاری تسلا بهدلیل ادعاهای غیرواقعی

خودران یا خودفریب؟ افتضاح سختافزاری تسلا بهدلیل ادعاهای غیرواقعی
به گزارش gsxr و به نقل از الکترک، تسلا در سال ۲۰۱۶ ادعا کرده بود که تمامی خودروهای تولیدی آن زمان به سختافزار کامل برای رانندگی تمامخودکار (Full Self-Driving یا FSD) مجهز هستند. اما این ادعا بهمرور با واقعیت فاصله گرفت. در آن زمان، خودروها دارای سختافزار HW2.5 بودند، اما بهزودی مشخص شد که این سختافزار برای رانندگی خودکار کافی نیست. تسلا پس از مدتی خودروهای مجهز به HW2.5 را بهطور رایگان به سختافزار جدیدتر HW3 ارتقا داد، البته فقط برای مشتریانی که بسته FSD را خریده بودند.
اما در سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، تسلا مدلهای جدید را با سختافزار قدرتمندتری به نام HW4 عرضه کرد. در ابتدا ایلان ماسک ادعا کرد که تمرکز این شرکت روی بهبود FSD برای دارندگان HW3 است و حتی عملکرد HW4 را ضعیفتر از HW3 توصیف کرد. اما این وعده نیز محقق نشد.
«پاسخ صادقانه این است که ما باید سختافزار HW3 را برای کسانی که بسته FSD را خریدهاند، ارتقا دهیم. این کار سخت و دردناک خواهد بود، اما انجامش میدهیم.»
برآورد میشود که بیش از ۵۰۰ هزار خودرو در سراسر جهان نیاز به ارتقا داشته باشند که هزینه آن ممکن است بیش از ۵۰۰ میلیون دلار باشد. اما این تازه شروع ماجراست، چون تسلا بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲0 این ادعا را مطرح کرده که همه خودروهایش دارای «سختافزار کامل برای خودران بودن» هستند. در نتیجه حتی دارندگانی که FSD نخریدهاند نیز ممکن است استحقاق دریافت ارتقا یا غرامت داشته باشند.
در سال ۲۰۲۲ یک قاضی حکم داد که تسلا باید کامپیوتر خودران یک مشتری را به رایگان ارتقا دهد تا بتواند به ویژگیهای FSD دسترسی پیدا کند. این موضوع اکنون میتواند به یک پرونده حقوقی گسترده درباره تبلیغات فریبنده تسلا منجر شود.