هاست پرسرعت
خودرو

برگ سبز خودرو چیست؟ ۶ نکته و ۶ سؤال مهم

برگ سبز خودرو چیست؟ ۶ نکته و ۶ سؤال مهم

برگ سبز ماشین چیست؟ در این مقاله مهم‌ترین سؤالات و نکات درباره برگ سبز خودرو را بیان می‌کنیم تا یک‌بار برای همیشه شبهه‌های شما درباره این برگه از بین برود.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

برگ سبز خودرو چیست؟

احتمالاً در سال‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری نام برگ سبز خودرو به گوشتان خورده است. این برگه همان‌گونه که از نامش نیز برمی‌آید به رنگ سبز است و در زمان تعویض پلاک به خریدار تحویل داده می‌شود تا مالکیت او بر وسیله نقلیه را نشان دهد. در حقیقت برگ سبز خودرو سند رسمی مالکیت محسوب می‌شود. تا چندی پیش برای انتقال قطعی سند خودرو به نام خریدار می‌بایست به دفتر اسناد رسمی مراجعه می‌شد اما پس از کشمکش‌های زیاد بین پلیس راهور و دفترخانه‌ها سرانجام برگ سبز خودرو به عنوان سند رسمی مالکیت شناخته شد.

زمانی که برگ سبز را بررسی نمایید شاهد تفاوت آن نسبت به نسخه‌های پیشین خواهید شد. در برگ سبزهای جدید عبارت سند مالکیت وسیله نقلیه نقش بسته است که قطعی بودن سند مالکیت را نشان می‌دهد. در روی این برگه مشخصات مهمی همچون نوع خودرو و مشخصات آن از جمله نوع خودرو، نوع سوخت، تعداد سیلندر، ظرفیت، شماره شاسی، موتور و… وجود دارد. همچنین مشخصات مالک یا خریدار نیز روی برگ سبز وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان مالکیت خودرو را احراز نمود.

آیا برگ سبز خودرو سند قطعی است؟

با صدور دادنامه‌ای توسط دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۹ سرانجام به دعوای بین پلیس راهور و کانون سردفتران خاتمه داده شد. تا پیش از این تاریخ فروشنده و خریدار جهت انتقال قطعی سند خودرو می‌بایست پس از تعویض پلاک و دریافت برگ سبز خودرو راهی دفترخانه می‌شدند و با پرداخت هزینه بالا این کار را انجام می‌دادند اما در حال حاضر برگ سبز صادره از سوی پلیس راهور به عنوان سند قطعی شناخته می‌شود و نیازی به حضور در دفترخانه جهت انتقال سند نیست. واضح است که با افزایش قیمت خودرو در سال‌های اخیر احراز مالکیت در سریع‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه امری ضروری خواهد بود و اعلام سند رسمی بودن برگ سبز کمک شایانی به کاهش هزینه‌ها کرده است.

آیا با برگ سبز می‌توان خریدوفروش خودرو را انجام داد؟

همان‌طور که گفته شد برگ سبز به عنوان سند قطعی شناخته می‌شود و با وجود سایر مدارک لازم از جمله سند کمپانی، بیمه شخص ثالث، برگ معاینه فنی در صورت نیاز، گواهی عدم خلافی و پرداخت عوارض شهرداری و… خریدوفروش خودرو را انجام داد.

پیگیری برگ سبز خودرو

تمامی خودروهای صفرکیلومتر و کارکرده دارای برگ سبز هستند. تکلیف خودروهای کارکرده کاملاً مشخص است و زمان تعویض پلاک برگ سبز در همان‌جا صادر شده و تحویل خریدار می‌گردد؛ اما برگ سبز خودروهای صفرکیلومتر از طریق پست به آدرس مالک ارسال می‌شود که این کار معمولاً بین یک تا چند هفته طول می‌کشد. البته با وجود بارکد پستی می‌توان از وب‌سایت شرکت پست موقعیت برگ سبز را رهگیری کرد.

گم شدن برگ سبز خودرو و گرفتن المثنی

درصورتی‌که برگ سبز خودرو گم شود مالک می‌بایست نسبت به اعلام موضوع در روزنامه‌های کثیرالانتشار اقدام کند تا از سو استفاده افراد سودجو جلوگیری نماید. علت این کار نیز پیشگیری از اقدامات مجرمانه‌ای است که احتمال دارد با برگ سبز خودروی شما انجام شود و درصورتی‌که آگهی مفقودی برگ سبز را چاپ نکنید مسئولیت هرگونه اعمال مجرمانه‌ای بر عهده شما خواهد بود. پس از گذشت ۱۰ روز از تاریخ انتشار آگهی در روزنامه‌ها شما می‌توانید به مراکز تعویض پلاک مراجعه نموده و درخواست برگ سبز المثنی را دهید. برای این کار می‌بایست مدارکی همچون مدارک شناسایی مالک شامل شناسنامه و کارت ملی، کارت ماشین، بیمه شخص ثالث، احراز محل سکونت، گواهی عدم خلافی، برگه معاینه فنی و… را به همراه داشته باشید. پس از پرداخت هزینه‌های مربوط به دریافت برگ سبز المثنی، برگ سبز به آدرس شما ارسال خواهد شد.

مراحل انجام تعویض پلاک و دریافت برگ سبز

پس از خرید خودروی دست‌دوم حتماً می‌بایست نسبت به تعویض پلاک آن اقدام نمایید. جهت تعویض پلاک خودرو حضور شخص فروشنده و خریدار و یا وجود وکالت تعویض پلاک با تاریخ معتبر به نام خریدار الزامی است. برای تعویض پلاک و دریافت برگ سبز مراحلی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره کرده‌ایم:

  • دریافت نوبت تعویض پلاک از سایت پلیس راهور به نشانی https://nobatdehi.epolice.ir/
  • مراجعه به مرکز تعویض پلاک در مهلت مقرر و دریافت قبض پارکینگ
  • مراجعه به باجه تعیین شده و تحویل مدارک از جمله سند کمپانی، کارت ماشین، بیمه شخص ثالث، برگه معاینه فنی، گواهی عدم خلافی و عوارض شهرداری، احراز محل سکونت و پرداخت مالیات نقل‌وانتقال به کارشناس مرکز تعویض پلاک
  • دریافت فرم بازدید خودرو و مراجعه به محل بازدید
  • دریافت تأییدیه فرم بازدید خودرو و مراجعه مجدد با باجه مربوطه
  • پرداخت هزینه‌های مربوط به تعویض پلاک
  • دریافت مدارک خودرو از جمله برگ سبز جدید و مراجعه به مرکز فک پلاک
  • فک پلاک قدیمی و دریافت پلاک جدید از انبار پلاک
  • خروج از مرکز تعویض پلاک با برگ سبز و پلاک جدید

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱۵ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا