دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS خودرو
دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS خودرو
در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره دلایل روشن چراغ ترمز ABS خودرو خدمت شما عزیزان ارائه خواهد شد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
ترمز ضد قفل Anti-Lock Brake system که به اختصار ABS نیز نامیده میشود تحولی در ایمنی خودروها به وجود آورده است. این سیستم در سال ۱۹۲۰ توسط گابریل ویسین مهندس فرانسوی اختراع شد و امروزه بهصورت گسترده در خودروها بکار میرود. همانطور که از نام ترمز ABS برمیآید، هدف آن جلوگیری از قفل شدن چرخها در زمان ترمز گرفتن است. در خودروهای فاقد این نوع ترمز شاهد قفل شدن چرخها هستیم که باعث خارج شدن کنترل خودرو از دست راننده میشود و ریسکهای ایمنی زیادی در پی دارد.
در همین زمینه بخوانید:
- علت سوت کشیدن لنت ترمز و روش رفع آن
- علائم خرابی دیسک ترمز خودرو چیست؟
- خودروی بدون ترمز را چگونه متوقف کنیم؟
در خودروهای مجهز به این سیستم حلقهای در هر چرخ بکار رفته است و بالای آن نیز سنسوری وجود دارد که اطلاعات مربوط به سرعت چرخش چرخ را به کامپیوتر مرکزی یا ECU میفرستد. اگر ECU تشخیص دهد یک یا چند چرخ خودرو در زمان گرفتن ترمز سرعتی کمتر از سایر چرخها دارند میزان فشار ترمز را کاهش خواهد داد تا آن چرخ راحتتر بچرخد و قفل نشود؛ اما سیستم ترمز ABS نیز همانند هر سیستم دیگری با مشکلاتی مواجه میشود و ما نیز میخواهیم دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS را خدمت شما عزیزان شرح دهیم.
چراغ ترمز ABS چیست؟
خودروسازان برای اطلاع از مشکلات مربوط به سیستم ترمز ABS چراغ هشدار مخصوصی را طراحی کردهاند که در پشت آمپرها قرار دارد و با نوشته زرد یا نارنجی رنگ ABS مشخص میشود. زمانی که مشکلی برای ABS خودرو به وجود آید این چراغ روشن خواهد شد.
چراغ ترمز ABS چرا روشن میشود؟
از جمله مشکلاتی که باعث روشن شدن چراغ ترمز ABS میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خرابی ماژول کنترل ABS
واحد کنترل ABS یا ماژول جزو مهمترین اجزای این سیستم به شمار میرود. این ماژول به بررسی سرعت چرخش چرخها از طریق سنسورها میپردازد و اطلاعات را به ECU میفرستد و دستورات را نیز دریافت و اعمال میکند. هرگونه خرابی در ماژول کنترل ABS باعث روشن شدن چراغ هشدار در پشت آمپرها خواهد شد.
- کم شدن روغن ترمز
سیستم ترمز خودروهای امروزی از نوع هیدرولیکی است و بنابراین سیلندر اصلی باعث اعمال نیرو روی روغن ترمز میشود تا در نهایت لنتها با روتورها تماس داشته باشند و خودرو را متوقف کنند. این امر به معنی نیاز ضروری به روغن ترمز کافی در مخزن آن است ولی درصورتیکه میزان روغن ترمز به دلایلی همچون نشتی یا از دست رفتن کیفیت کاهش یابد ترمزها عملکرد درستی نخواهند داشت. ECU خودرو چنین مشکلی را با حسگرهای مخصوص تشخیص میدهد و باعث روشن شدن چراغ ABS میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله “علت کم شدن روغن ترمز” را مطالعه نمایید.
- سنسورهای سرعت چرخ خراب
همانطور که از نام این سنسورها برمیآید، سنسورهای سرعت چرخ میزان چرخش را بررسی میکنند و اطلاعات را به ECU میفرستند. درصورتیکه اختلالی در عملکرد این سنسورها به وجود آید چراغ هشدار ترمز ABS در پشت آمپرها روشن خواهد شد. معمولاً در چنین حالتی سیستم ترمز ضد قفل از مدار خارج میشود اما ترمز عادی خودرو همچنان فعال خواهد بود.
- خرابی رلهها و فیوز سیستم ترمز ABS
در صورت خرابی هریک از قطعات داخلی این سیستم چراغ هشدار مربوط به آن روشن خواهد شد.
برطرف کردن روشن شدن چراغ ترمز ABS
با مشاهده هر یک از علائم بالا میبایست به یک مکانیک باتجربه مراجعه کنید. وجود برخی خطاها در ECU از طریق دستگاه دیاگ تشخیص داده میشود و مکانیک میتواند با کدهای خطای خوانده شده مشکل مربوط به ABS را برطرف کند.
علت روشن شدن چراغ ABS در تیبا
خودروی تیبا از سیستم ترمز ضد قفل استفاده میکند اما گاهی اوقات مشکلات موجود در آن سبب روشن شدن چراغ ABS خواهد شد. از جمله این مشکلات میتوان به کم بودن روغن ترمز، خرابی پمپ ترمز، مشکل در ماژول ABS، خرابی رله و سوکت، ایراد سنسورهای سرعت چرخ و… اشاره کرد.