رتبهبندی آثار تام کروز، ستاره بزرگ سینمای هالیوود-قسمت اول
رتبهبندی آثار تام کروز، ستاره بزرگ سینمای هالیوود-قسمت اول
تام کروز را میتوان به عنوان بزرگترین ستاره حال حاضر سینمای جهان معرفی کرد. کسی که با آثارش طی سالیان گذشته مخاطبین را شگفتزده کرده است.
در سینمای امروز که تحت کنترل ابرقهرمانان و داستانهای غیرواقعی و فانتزی میباشد، شاید تنها یک نفر را بتوان به عنوان ستاره خطاب کرد. بازیگری تمام عیار و 60 ساله به نام تام کروز (Tom Cruise) که به عنوان بزرگترین ستاره حال حاضر سینمای جهان شناخته میشود.
بازیگری که از دهه 80 در آثار متوسط و نه چندان شناخته شده حضور پیدا کرد و به خاطر استعداد بینظیری که داشت، موفق شد تا رهبری برخی از بزرگترین و شناخته شدهترین آثار بلاک باستری تاریخ سینما را بر عهده بگیرد.
تام کروز برای طرفدارانش و خلق آثار متفاوت در سینما دست به هر کار غیرممکنی زده است. از آویزان شدن از بلندترین برج جهان گرفته تا چسبیدن به یک هواپیمای در حال پرواز و کنترل یک جت جنگنده، او در هر پروژه جدید خود محدودیتها را کنار زده و به مانند یک ابرقهرمان در دنیای واقعی خود را جلوه داده است.
در سالی که به طور کامل توسط ابرقهرمانان دیسی و مارول احاطه شده بود، در کمال ناباوری او با فیلم Top Gun: Maverick موفق شد تا فروشی بالای یک میلیارد دلار را رقم زده و ثابت کند که در دنیای امروز، او تنها ستاره باقیمانده از دوران طلایی سینما میباشد.
به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تمام آثار این بازیگر بزرگ پرداخته و آنها را رتبهبندی نماییم.
41- فیلم Lions for Lambs
- سال اکران: 2007
- کارگردان: رابرت ردفورد
در سال 2007 و پس از مشکلاتی که گریبانگیر زندگی شخصی تام کروز شده بود، رابرت ردفورد (Robert Redford) با ساخت درام Lions for Lambs باعث شد تا این بازیگر بازگشتی بالقوه به سینما داشته باشد.
با این حال این فیلم را میتوان به عنوان بدترین اثر در کارنامه هنری تام کروز لقب داد. Lions for Lambs یک نمایش بیمعنی و فاقد جذابیت است که به هیچ نتیجه خاصی ختم نمیشود. تام کروز در نقش یک سناتور محافظهکار سعی دارد تا یک وجه سیاسی از خود بر جای بگذارد که نه تنها از هیچ جذابیتی برخوردار نیست، بلکه به دلیل کارگردانی بد و اشتباه مدیریتی به یک فاجعه ختم شده است.
40- فیلم Legend
- سال اکران: 1985
- کارگردان: ریدلی اسکات
جای تعجب ندارد که پس از نقشآفرینی در فیلم فانتزی Legend به کارگردانی ریدلی اسکارت (Ridley Scott)، تام کروز برای همیشه با این ژانر خداحافظی کرده است.
فیلمی که از یک خط داستانی فاجعهآمیز برخوردار بوده و در کنار موسیقی متن آزار دهنده و فیلمنامه بد به یکی از بدترین آثار تام کروز تبدیل شده است. گریم این فیلم تنها نکته جذابی است که میتوان به آن اشاره کرد، زیرا تام کروز در قامت یک ارباب تاریکی غیرقابل تشخیص میباشد.
اگر که برای وقت خود ارزش قائل هستید، به هیچ عنوان برای تماشای Legend اقدام نکنید.
39- فیلم Taps
- سال اکران: 1981
- کارگردان: هارولد بکر
فیلم Taps به کارگردانی هارولد بکر (Harold Becker) روایتگر گروهی از سربازان یک آکادمی نظامی میباشد که در حال ورشکسته شدن است. به همین دلیل آنها برای جلوگیری از این اتفاق، اسلحه به دست گرفته و این آکادمی را تحت کنترل میگیرند.
تام کروز برای نخستینبار به عنوان نقش اصلی در این فیلم برگزیده شد که در حقیقت به یک نتیجه خندهدار منتهی گردید. ایفای یک شخصیت نظامی، مسئلهای است که بارها از سوی تام کروز مشاهده کردیم و فیلمهای چند سال اخیر او نیز با تمرکز بر روی این موضوع ساخته شده که با استقابل گستردهای نیز مواجه بوده است. با این حال نخستین نقشآفرینی او حول محور یک شخصیت نظامی به هیچ وجه نتیجه مثبتی نداشت و به یک اثر فراموش شدنی تبدیل شد.
38- فیلم Rock of Ages
- سال اکران: 2012
- کارگردان: آدام شنکمن
فیلم Rock of Ages به کارگردانی آدام شنکمن (Adam Shankman) میزبان نقش آفرینی تام کروز و مالین اکرمان (Malin Akerman) میباشد. اثری موزیکال که حول محور موسیقی راک بوده و از یک داستان بسیار احمقانه برخوردار است.
تنها نکته جذاب فیلم، نقش آفرینی زیبای تام کروز است که با توجه به هنر و استعدادی که دارد، مسئله تعجبآوری نخواهد بود. این فیلم هیچ هدف خاصی را دنبال نکرده و حتی با وجود این که به عنوان یک اثر موزیکال شناخته میشود، از هیچ موسیقی زیبایی برخوردار نیست. این مسئله ثابت میکند که نمیتوان هر فیلمی را با برچسب ژانر موزیکال بر پرده سینما به اکران درآود.
37- فیلم The Mummy
- سال اکران: 2017
- کارگردان: الکس کورتزمن
فیلم The Mummy تحت کارگردانی الکس کورزتمن (Alex Kurtzman) را میتوان به عنوان بزرگترین شکست تام کروز در طی چند سال گذشته خطاب کرد. اثری که با توجه به موفقیت دنیای سینمایی مارول، به عنوان آغازگر دنیای هیولایی کمپانی یونیورسال قصد داشت تا فرنچایز جدیدی را در سینما ایجاد کند که به یک شکست تمام عیار تبدیل شد.
شخصیت تام کروز از هیچ کاریزمایی برخوردار نبوده و شاهد شخصیتها و روایات کاملاً پوچ و حوصله سربری هستیم که علیرغم تلاش برای ترسناک نشان دادن خود، به نتیجهای خندهدار منتهی میشود. تام کروز عادت دارد تا در آثارش کنترل کامل پروژه را بر عهده داشته باشد، مسئلهای که در اکثر مواقع به نتیجه مثبتی ختم شده است.
با این حال دخالت بیش از حد کروز بر فیلم The Mummy نتیجه عکس داد و دنیای هیولایی یونیورسال را پیش از آن که حتی شروع شود، با خاک یکسان کرد.
36- فیلم Mission: Impossible II
- سال اکران: 2000
- کارگردان: جان وو
فرنچایز ماموریت غیرممکن را میتوان جزو بهترین مجموعههای تاریخ سینما خطاب کرد که طرفداران بیشماری در سراسر جهان دارد؛ با این حال باید گفت که Mission: Impossible II به عنوان یک فاجعه در این فرنچایز شناخته میشود.
تام کروز که در دهه 90 بیشتر در آثار درام به ایفای نقش پرداخته بود، قصد بازگشت به فیلمهای اکشن را داشت که به Mission: Impossible II منتهی شد. اثری به کارگردانی جان وو (John Woo) که در سال 2000 اکران شد و به مجموعهای از کلیشههای بیهوده بدل گشت و این فرنچایز را تا مرز نابودی پیش برد.
خوشبختانه تام کروز در فیلمهای بعدی این مجموعه جبران کرد و باعث شد تا خاطره فاجعهآمیز Mission: Impossible II برای همیشه از ذهنها پاک شود.
35- فیلم Oblivion
- سال اکران: 2013
- کارگردان: جوزف کوشینسکی
جوزف کوشینسکی (Joseph Kosinski) در سال 2013 اثری را خلق کرد که علیرغم جلوههای ویژه و مناظری زیبا، از روایتی کاملاً خستهکننده بهره برده است.
علیرغم این که تام کروز بازی زیبایی از خود بر جای میگذارد و یک تنه بار سنگینی را بر دوش کشیده است، اما باقی موارد فیلم از هیچ جذابیتی برخوردار نمیباشد. داستانی با پیچشهای نه چندان جذاب و قابل پیشبینی که به یک درام طولانی و خستهکننده منتهی شده و آنطور که باید نمیتواند مخاطب را جذب نماید.
با این حال نقشآفرینی زیبای تام کروز، فیلمبرداری تماشایی کلادیو میراندا (Claudio Miranda) و موسیقی حماسی M83 باعث شد تا Oblivion از یک شکست تمام عیار نجات پیدا کند.
34- فیلم Cocktail
- سال اکران: 1988
- کارگردان: راجر دونالدسون
مانند اکثر آثار دهه 80، فیلم Cocktail نیز در 30 دقیقه آغازین خود و نمایش تام کروز به عنوان متصدی یک رستوران بسیار جذاب آغاز میشود.
با این حال زمانی که داستان وارد جریان اصلی خود میشود، به یک فیلم کسلکننده و فاقد جذابیت تبدیل میشود که هر چه پیش میرود، مخاطب را بیش از پیش خسته میکند. کل روایت این فیلم را میتوان در یک جمله تعریف کرد: هدف، تنها کسب درآمد است.
این موضوع در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 موضوع بسیار داغی برای اغلب مردم بوده است، اما به هیچ عنوان نمیتواند به عنوان تنها ویژگی یک داستان، مخاطب را به خود جذب نماید. تام کروز در این فیلم که توسط راجر دونالدسون (Roger Donaldson) کارگردانی شده است، هنرنمایی خوبی از خود بر جای میگذارد که برگرفته از استعداد بالای او بوده است. با این حال به جز تام کروز، هیچ نکته مثبت دیگری نمیتوان در فیلم Cocktail پیدا کرد.
33- فیلم Jack Reacher: Never Go Back
- سال اکران: 2016
- کارگردان: ادوارد زوئیک
پارامونت با Jack Reacher: Never Go Back و به کارگردانی ادوارند زوئیک (Edward Zwick) باعث شد تا نه تنها فیلم اول این فرنچایز به طور کامل از یادها برود، بلکه به کلیشهایترین حالت ممکن تمام زحمات تام کروز را با ورود یک شخصیت فرعی، نابود کرد.
داستان Never Go Back نسبت به فیلم پیشین، بیش از حد چند شاخه شده و از هیچ جذابیتی برخوردار نیست. همچنین باید اشاره کرد که اکشن آن نیز یک افت به خصوص پیدا میکند که حتی نقشآفرینی تام کروز را به حاشیه رانده است. تنها نکته مثبت این فیلم نقشآفرینی کوبی اسمالدرز (Cobie Smulders) میباشد که ثابت میکند وی لیاقت رهبری یک فرنچایز اختصاصی برای خود را دارد.
32- فیلم Valkyrie
- سال اکران: 2008
- کارگردان: برایان سینگر
روی کاغذ ایده ساخت یک فیلم از داستان جنگ جهانی دوم به کارگردانی برایان سینگر (Bryan Singer) و نویسندگی کریستوفر مککوری (Christopher McQuarrie) در کنار هنرنمایی تام کروز به عنوان نقش اصلی، میتواند به یک نتیجه شگفتانگیز ختم شود.
با این حال در اجرا، داستانی که حول محور ترور شخصیت هیتلر روایت شد، هرگز نتوانست به پتانسلی که میتوانست داشته باشد، دست پیدا کند. تمام مخاطبینی که به تماشای یک فیلم تاریخی میپردازند، با نتیجه آن آشنا هستند؛ پس سازنده باید به شکلی آن داستان را روایت کند که از پیچش کافی و جذاب برخوردار باشد تا از تکرار جلوگیری نماید.
نقشآفرینی تام کروز در کنار باقی بازیگران ستودنی است، اما متاسفانه Valkyrie آنطور که باید نمیتواند انتظارها را پاسخ داده و به یک اثر کاملاً فراموش شدنی تبدیل میشود.
31- فیلم Days of Thunder
- سال اکران: 1990
- کارگردان: تونی اسکات
همکاری تام کروز با تونی اسکات (Tony Scott)، کارگردان فیلم Top Gun که حول محور مسابقات رسمی باشد، میتواند به فیلمی بسیار جذاب و تماشایی ختم شود.
با این حال دقیقاً برعکس این مسئله رخ داده و شاهد فیلمی پر از اشتباهات فاحش هستیم. نتیجه باعث شده تا علیرغم رابطه زیبای تام کروز و رابرت دووال (Robert Duvall)، شاهد فیلمی بسیار سطحی و فراموش شدنی باشیم که به هیچ وجه نمیتواند برخلاف ساخته دیگر اسکات یعنی Top Gun عمل نماید.
30- فیلم The Color of Money
- سال اکران: 1986
- کارگردان: مارتین اسکورسیزی
قطعاً مشاهده فیلمی به کارگردانی مارتین اسکورسیزی (Martin Scorsese) و هنرنمایی تام کروز و پل نیومن (Paul Newman) نباید در چنین جایگاهی قرار داشته باشد؛ با این حال واقعیت چیز دیگری بوده و باید گفت که The Color of Money یک اثر ناامیدکننده میباشد.
ساخته اسکورسیزی در همان سالی اکران شد که تام کروز با تاپ گان تمام دنیا را متحیر کرده بود. با این حال برخلاف آن فیلم، تام کروز در القای حس کافی به مخاطب ناتوان بوده و به مانند یک بچه ناخلف وارد داستان میشود که هیچ جذابیتی ندارد. صادقانه باید گفت که اثر مشترک اسکورسیزی و کروز به هیچ عنوان نمیتواند رتبه بهتری در این لیست داشته باشد.
29- فیلم All the Right Moves
- سال اکران: 1986
- کارگردان: مایکل چاپمن
فیلم All the Right Moves روایتگر جوانی است که زندگیاش را به دانشگاه و سرکار رفتن گذرانده و روزمرهای بسیار روتین و کلیشهای دارد.
مایکل چاپمن (Michael Chapman) با همکاری تام کروز فیلمی را پدید آورده که شاید جزو بدترین کارهای این بازیگر دوستداشتنی نباشد، اما قطعاً کمتر کسی میتواند نام آن را به خاطر بسپارد. علیرغم این که کروز از حضور در آثار کلیشهای دهه 80 اجتناب کرده بود، تماشای فیلمی تحت عنوان All the Right Moves که مجموعهای از کلیشههای آن دوران را گرد آورده باشد، حیرتآور است.
28- فیلم Tropic Thunder
- سال اکران: 2008
- کارگردان: بن استیلر
در حالی که در دهه 2000 تام کروز برخی از نقشآفرینیهای خود را کنار گذاشته بود، اما در فیلم Tropic Thunder به کارگردانی و هنرنمایی بن استیلر (Ben Stiller) شخصیتی را به تصویر کشید که قطعاً یکی از جاهطلبانهترین فیلمهای کارنامه هنری وی لقب گرفته است.
تام کروز در نقش مدیر یک استودیو فیلمسازی ظاهر شده که از گریمی بسیار جذاب و خندهدار بهره برده و در حالت عادی به سختی میتوان او را تشخیص داد. Tropic Thunder قطعاً جزو آثار مهم و شناخته شده این بازیگر لقب نمیگرد، اما نمیتوان یکی از متفاوتترین نقشآفرینیهای او را نادیده گرفت. همچنین باید به این موضوع دقت کرد که در این فیلم شاهد لیستی از ستارگان هالیوود هستیم که در احمقانهترین حالت ممکن لحظاتی بسیار جذاب و شاد را رقم زدهاند.
کافی است که به صحنه رقص تام کروز با گریم منحصر به فردش رجوع کرده تا متوجه شوید که Tropic Thunder تا چه حد عجیب و در عین حال بامزه است.
27- فیلم The Firm
- سال اکران: 1993
- کارگردان: سیدنی پولاک
فیلم The Firm که توسط سیدنی پولاک (Sydney Pollack) ساخته شده است، علیرغم این که داستانش تا حدی میتواند جذاب به نظر برسد، اما آنچنان طولانی و خسته کننده است که مخاطب را در میانه داستان از دست میدهد.
شاید تنها نکته مثبت این اثر را بتوان نمایش خیره کننده تام کروز دانست که هنرنمایی تماشایی از خود بر جای گذاشته است. به جز این مسئله، هیچ نکته دیگری وجود ندارد که بتواند مخاطب را تا انتهای داستان با خود همراه نگه دارد. به همین دلیل است که کمتر کسی در کارنامه هنری تام کروز اشارهای به The Firm میکند.
26- فیلم American Made
- سال اکران: 2017
- کارگردان: داگ لیمان
پس از فیلم Valkyrie که چندان موفق عمل نکرد، تام کروز از آثار درام فاصله گرفت و به فیلمهای اکشن و سرگرمکننده روی آورد. با این حال در این بین آثاری بودند که بر خلاف موج این بازیگر حرکت کردند که یکی از آنها American Made نام دارد. فیلمی که توسط داگ لیمان (Doug Liman) کارگردانی شده است.
این فیلم شاید به اندازه فرنچایز ماموریت غیرممکن یا جک ریچر اکشن نباشد، اما قطعاً به خاطر وقایعی که رقم زده میشود، میتواند به عنوان یکی از آثار سرگرمکننده تام کروز شناخته شود. اثری که برگرفته از داستانی واقعی بوده و مخاطب را با پایان شوکهکنندهاش، حیرتزده میکند.
25- فیلم Vanilla Sky
- سال اکران: 2001
- کارگردان: کامرون کرو
فیلم Vanilla Sky تا حد بسیار زیادی جزو عجیبترین دسته از آثار تام کروز قرار میگیرد که توسط کامرون کرو (Cameron Crowe) کارگردانی و نویسندگی شده است.
علیرغم مشکلات فاحشی که در فیلمنامه و روایت Vanilla Sky وجود دارد، اما تام کروز موفق میشود تا هنرنمایی شگفتانگیزی از خود بر جای بگذارد که مخاطب را با خود همراه میکند. موسیقی متن زیبا و همراهی کامرون دیاز (Cameron Diaz) باعث شده تا این فیلم ارزش حداقل یکبار تماشا کردن را داشته باشد.
24- فیلم The Outsiders
- سال اکران: 1983
- کارگردان: فرانسیس فورد کاپولا
در سال 1983 که تمامی بازیگران جوان هالیوود به دنبال دست و پا کردن نامی برای خود بودند، فرانسیس فورد کاپولا (Francis Ford Coppola) وارد شد و آنها در فیلمی تحت عنوان The Outsiders کنار یکدیگر جمع کرد.
تام کروز که آن زمان کمتر کسی میتوانست تصور کند طی چند دهه آینده به چه نام بزرگی تبدیل خواهد شد، یکی از بازیگران این فیلم میباشد که ثابت میکند از چه استعداد بزرگی برخوردار است. فیلمی که روایتگر دوران جوانی و بلوغ بوده و مشکلات این مقطع از زندگی را به زیبایی به تصویر میکشد. کاپولا با نمایش جنبههای تاریک زندگی جوانان در دهه 1960 اثری تماشایی را رقم زده است.
23- فیلم The Last Samurai
- سال اکران: 2003
- کارگردان: ادوارد زوئیک
در حالی که عنوان فیلم آخرین سامورایی با تصویر بزرگ تام کروز در تضاد کامل قرار دارد، اما شاهد اثری حماسی و تاریخی هستیم که بسیار شگفتآور عمل میکند.
داستان این فیلم روایتگر دورهای از کشور ژاپن میباشد که فرهنگ غرب باعث شده تا ساموراییها و فرهنگ آنان به حاشیه رانده شود که در ادامه کشمکشی داخلی را ایجاد میکند. در این حین شاهد شخصیتی آمریکایی هستیم که برای رستگاری، با دشمن خود همراه شده و در مقابل همپیمانان گذشته خود ایستادگی میکند.
ژانری که در دهه 90 بر سینما حکمرانی میکرد، با آخرین سامورایی و هنرنمایی تام کروز به کار خود پایان داد. The Last Samurai به عنوان تنها اثر حماسی و تاریخی کارنامه هنری تام کروز شناخته میشود که از طرفداران خاص خود بهره میبرد.
22- فیلم Jack Reacher
- سال اکران: 2012
- کارگردان: کریستوفر مککوری
فیلم جک ریچر حکم اثری را دارد که بارها همانند آن را تماشا کردهاید، ولی به سبب حضور تام کروز آنچنان زیبا تکرار میشود که تبدیل به اثری خاص شده است.
کریستوفر مککوری که وظیفه کارگردانی و نویسندگی این اثر را بر عهده داشته، در انتخابی هوشمندانه بازیگری را به عنوان نقش اصلی برگزید که یک تنه باعث جذابیت اثر بشود. جک ریچر قهرمانی است که به واسطه تام کروز متمایز شده و علیرغم روایت تاریکی که دارد، اما مخاطب را با خود همراه میکند. این فیلم مملو از کلیشههای ژانر اکشن میباشد که تنها یک عامل باعث تمایز آن میشود، حضور ستارهای به نام تام کروز در نقش اصلی.
حال که به پایان قسمت اول رتبهبندی آثار تام کروز رسیدیم، نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. به نظر شما کدامیک از فیلمهای این ستاره هالیوود برای شما به یاد ماندنی بوده است؟
منبع: کولایدر