وایومینگ آمریکا فروش خودروهای برقی جدید را ممنوع خواهد کرد!
وایومینگ آمریکا فروش خودروهای برقی جدید را ممنوع خواهد کرد!
در حرکتی عجیب و متضاد با روند کنونی صنعت خودرو، ایالت وایومینگ آمریکا فروش خودروهای برقی جدید را تا سال ۲۰۳۵ ممنوع خواهد کرد.
همه میدانیم که تغییر کردن سخت است. انسان زاده عادتهاست و اکثر ما دوست داریم وضعیت فعلی خود را حفظ کرده و تغییر نکنیم. حرکت از سمت خودروهای درونسوز به سمت خودروهای برقی هم وضعیتی مشابه داشته و میتواند یک تغییر مسیر مهم تلقی شود. قطعاً در این میان افرادی خواهند بود که این تغییر را دوست نخواهند داشت. با معرفی تکنولوژیهای جدید و مدرن همیشه برندگان و بازندههایی وجود خواهد داشت. صنعت نفت و گاز به خوبی میداند که خودروهای برقی آمدهاند تا جانشین خودروهای درونسوز شوند و همین امر میتواند موجب کاهش شدید تقاضا برای خودروهای درونسوز در سالهای آینده شوند؛ اما این به معنی رها کردن بازی و تسلیم شدن در برابر خودروهای برقی نیست! برای مثال ایالت وایومینگ آمریکا با تصویب قانونی امیدوار است فروش خودروهای برقی را تا سال ۲۰۳۵ ممنوع کند.
سناتور جیم اندرسون که حامی این قانون است میگوید دلیل تصویب چنین قانونی مبارزه با قوانین منع فروش و عرضه خودروهای درونسوز در ایالتهایی همچون کالیفرنیا و نیویورک خواهد بود. او میگوید:
آمریکا بیوقفه روی صنعت نفت و گاز خود سرمایهگذاری کرده تا خودروهای بنزینی را حفظ کند و از طرفی این سرمایهگذاری منجر به ایجاد شغل برای هزاران نفر شده است، به همین خاطر ما به دنبال منع فروش خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۵ هستیم
این قانون که به تازگی پیشنهاد شده حمایت برخی سناتورها و نمایندههای ایالت وایومینگ را به همراه داشته است. البته وقتی وارد جزئیات پیشنهاد موردبحث شوید مواردی را خواهید دید که باعث میشود فکر کنیم این قانون بیشتر جنبه نمادین دارد تا عملیاتی! برای مثال در یکی از بندها گفته شده قانونگذاران صنایع و شهروندان وایومینگ را تشویق میکنند تا خریدوفروش خودروهای برقی را محدود کنند و هدف ما نیز منع فروش این خودروها در وایومینگ تا سال ۲۰۳۵ خواهد بود.
در واقع این قانون شهروندان و صنایع را تشویق میکند تا خودروهای برقی را با هدف حذف آنها از بازار تا سال ۲۰۳۵ نخرند و نفروشند؛ اما چرا؟ چرا وایومینگ نگران خرید این خودروها توسط مردم است؟ دلیل آن به وجود منابع نفت و گاز در این ایالت مربوط میشود. با اینکه وایومینگ کمترین میزان جمعیت را در بین ایالتهای آمریکا دارد اما هشتمین تولید کننده نفت آمریکاست. در واقع مقامات این ایالت نگران وضعیت شغلی شهروندانی هستند که در صنعت نفت و گاز کار میکنند. آنها همچنین به مضرات خودروهای برقی همچون مواد معدنی بکار رفته در باتریها اشاره میکنند که به سادگی قابل بازیافت نیستند و بنابراین این مواد میتوانند محیطزیست و سلامت انسان را به خطر بیندازند.
اگرچه باتریهای خودروهای برقی در نهایت نیاز به تعویض پیدا خواهند کرد اما مواد بکار رفته در آنها بسیار ارزشمند هستند و به این راحتیها رها نخواهند شد. در واقع ۹۰ درصد باتریهای کنونی را میتوان بازیافت کرد و شرکتهایی نیز به دنبال انجام این کار هستند. در پایان باید خاطرنشان ساخت قانونگذاران آمریکایی بجای تلاش برای مبارزه با آیندهای که اجتنابناپذیر است باید برنامههای خود برای آینده را تدارک ببینند و روی صنایع دیگر تکیه کنند. آنها میدانند که باید این کار را انجام دهند و شاید این قانون برای جلب نظر دولت فدرال به منظور کمک به آنها پیشنهاد شده است. نظر شما دراینباره چیست؟