هاست پرسرعت
خودرو

تعرفه جدید واردات خودرو توسط گمرک ابلاغ شد

تعرفه جدید واردات خودرو توسط گمرک ابلاغ شد

سرانجام پس از چندین ماه بلاتکلیفی، تعرفه واردات خودرو به کشور مشخص شد و کارگروه اقتصادی واردات خودرو جزئیات تعرفه‌های جدید را در وزارت صمت مشخص کرد. سود بازرگانی علی الحساب واردات خودرو به کشور بین ۶ تا ۳۱ درصد تعیین شده و گمرک ایران نیز آن را ابلاغ کرده است.

همان‌طور که می‌دانید موضوع واردات خودرو به کشور چندین ماه است مطرح شده و علیرغم وعده‌های گوناگون تاکنون تنها چند ده دستگاه از محصولات کیا و هیوندای در گمرکات کشور رؤیت شده‌اند. اگرچه واردات انبوه خودروهای اقتصادی و باکیفیت قابل‌قبول به کشور می‌تواند تا حدودی پاسخگوی نیازهای مشتریان باشد اما نکته اصلی در این میان عرضه چنین محصولاتی با قیمت مناسب است هرچند به نظر نمی‌رسد قیمت این دسته از خودروها به گونه‌ای باشد که عموم مردم بتوانند به آن‌ها دست پیدا کنند. به‌هرحال پس از گذشت چندین ماه سرانجام تعرفه واردات خودرو به کشور اعلام شده است. به گزارش تجارت‌نیوز، تعرفه‌های جدید واردات خودرو به امضای وزیر صمت و وزیر اقتصاد رسید و قرار است تا در دور جدید واردات، سود بازرگانی علی‌الحساب بین ۶ تا ۳۱ درصد محاسبه شود. بر اساس این مصوبه واردات اصلی خودرو برای خودروهای تا ۲۰۰۰ سی‌سی است و در موارد خاص در صورت واردات خودروهای بیش از ۲۰۰۰ سی‌سی، خودروهای برقی، خودروهای هیبریدی و… تعرفه‌ها بر اساس قوانین کتاب مقررات سال ۱۴۰۱ محاسبه می‌شود.

در جدول‌ پیش رو تعرفه واردات خودرو در دو گروه خودروهایی با قیمت کمتر از ۱۰ هزار یورو و بالاتر از ۱۰ هزار یورو تعیین شده است. همچنین جزئیات تعرفه و سود بازرگانی واردات خودرو، بر اساس حجم موتور مشخص گردیده است. همان‌طور که دیده می‌شود در جدول‌ زیر از عبارت “فوب” (FOB) استفاده شده که به معنی قیمت خالص کالا در کشور مبدأ بدون محاسبه هزینه‌های باربری، عوارض داخلی کشور مبدأ، بیمه داخلی و سود واسطه‌هاست.

 

گروه خودرو سود بازرگانی علی‌الحساب
خودروی با قیمت FOB کمتر از ۱۰ هزار یورو با حجم موتور ۱۲۰۰ سی‌سی و کمتر ۶ درصد
خودروهای با قیمت FOB کمتر از ۱۰ هزار یورو با حجم موتور بیش از ۱۲۰۰ سی‌سی ۱۱ درصد
خودروهای با قیمت FOB بالاتر از ۱۰ هزار یورو با حجم موتور ۱۵۰۰ سی‌سی و کمتر ۲۱ درصد
خودروهای با قیمت FOB بالاتر از ۱۰ هزار یورو با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی‌سی ۳۱ درصد

خودروهای وارداتی با چه قیمتی به دست مردم می‌رسند؟

کارشناسان معتقدند که با توجه به هزینه‌های حمل‌ونقل، تعرفه، سود بازرگانی و… قیمت خودروها پایین نخواهد بود. در این زمینه، عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت:

خودروهای تولید کشور در بازار آزاد با سه برابر قیمت به فروش می‌رسد، حال خودرویی که قرار است وارد شود و ۲۰ هزار دلار قیمت داشته باشد، با هزینه‌های حمل‌ونقل، تعرفه، سود واردکننده و احتساب دلار ۴۰ هزارتومانی نیز کمتر از سه میلیارد تومان به دست مردم نمی‌رسد.

اگر عرضه خودروهای وارداتی به بورس کالا مانند عرضه خودروهای تولید داخل قطره‌چکانی باشد، با قیمتی باورنکردنی به فروش می‌رسند. برای مثال، خودرویی مانند دیگنیتی که ۹۳۰ میلیون تومان قیمت داشت در بورس کالا با قیمت دو میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. حال تصور کنید که خودروهای وارداتی که بازار مدت‌هاست منتظر آن‌هاست و متقاضی زیادی برای آن‌ها وجود دارد با چه قیمتی در بورس کالا عرضه می‌شود؟

با روشی که وزارت صمت برای عرضه خودروها در واردات خودرو پیش گرفته است، خودروها با قیمت بالاتری به دست مشتریان می‌رسد. در بحث فروش خودروهای تولید داخل، سود به جیب خودروسازان می‌رود؛ اما در عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا، سود به جیب دولت می‌رود. در نتیجه انتظار می‌رود که خودروهای وارداتی با قیمت بالاتری به دست مشتری‌ها برسد.

باید منتظر ماند و دید آیا خودروهای وارداتی که البته فعلاً نیز به دست مشتریان نرسیده‌اند خواهند توانست پاسخگوی خیل تقاضاهایی باشند که در بازار وجود دارند؟ امیدواریم واردات برندهای متنوع‌تر و باکیفیت‌تری نیز در دستور کار قرار گیرد هرچند همان‌گونه که اشاره کردیم موضوع اصلی به قیمت‌گذاری این خودروها و در دسترس بودن آن‌ها برای عموم مردم مربوط می‌شود چراکه قیمت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خرید خودرو در کشور ماست.

به روزرسانی: تعرفه جدید واردات خودرو ابلاغ شد

گمرک ایران با ارسال بخشنامه ای به گمرکات کشور تعرفه های جدید واردات خودرو به کشور با حجم موتور زیر ۱۲۰۰ سی سی و بالاتر از آن تا حجم ۲۰۰۰ سی سی را ابلاغ کرد. به گزارش تسنیم، بر اساس بخشنامه جدید منتشرشده از سوی گمرک، تعرفه‌های جدید واردات خودروهای مختلف با حجم موتور کمتر از ۱۲۰۰سی‌سی تا ۲۰۰۰سی‌سی از ۶درصد تا ۳۱درصد تعیین شد. در این بخشنامه گمرک که هشتم بهمن ماه ابلاغ شده، آمده است:

پیرو بخشنامه هیئت وزیران درباره تغییرات و اصلاح سود بازرگانی، نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت و کارگروه اقتصادی واردات خودرو سود بازرگانی علی‌الحساب خودرو با حجم موتور کمتر از ۱۲۰۰ سی‌سی تا ۲۰۰۰ سی‌سی از شش درصد تا ۳۱ درصد تعیین شده است

در ادامه این بخشنامه آمده است:

موارد مندرج در جدول به‌جای مأخذ سود بازرگانی ردیف‌های تعرفه مرتبط و متناظر جداول تعرفه منضم به آیین‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۱ مبنای تعیین سود بازرگانی علی‌الحساب قرار می‌گیرد. در خصوص سایر خودروهای غیرمرتبط با جدول فوق (همانند خودروهای سواری، برقی هیبریدی یا با حجم موتور ۲۰۰۰ سی‌سی و بالاتر و…) بندهای متناظر در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۱ مبنای تعیین سود بازرگانی علی‌الحساب خواهد بود. ضمناً با توجه به اینکه اعمال مأخذهای سود بازرگانی جدول فوق (به‌دلیل قرار گرفتن دو یا بیش از دو مأخذ سود بازرگانی در یک ردیف تعرفه)، در سامانه جامع گمرکی میسر نیست جهت اجرای مأخذهای سود بازرگانی جدول فوق مقتضی است دستور فرمایید مابه‌التفاوت مربوطه در خانه (۰۴۹) اظهارنامه (خانه معافیت و تخفیفات) در گزینه «بخشودگی» و یا گزینه «سایر» اقدام شود

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا