هک سیستم اطلاعات سرگرمی تسلا مدل ۳ با جایزه ۳۵۰ هزار دلاری!
هک سیستم اطلاعات سرگرمی تسلا مدل ۳ با جایزه ۳۵۰ هزار دلاری!
یک شرکت امنیت سایبری اخیراً در رقابتی که برای هک سیستم اطلاعات سرگرمی تسلا مدل ۳ برگزار شده بود مقام اول را کسب کرد و ۳۵۰ هزار دلار پول نقد و یک دستگاه تسلا مدل ۳ را به خود اختصاص داد.
خودروهای متصل به اینترنت از نظر سیستمهای اطلاعات سرگرمی، رفاهی و ایمنی امکانات زیادی دارند اما ریسکهایی نیز وجود دارند که شاید خریداران اصلاً از آنها آگاهی نداشته باشند. چند هفته پیش خبری درباره مالک یک تسلا که توانسته خودروی فردی دیگر را باز کرده و براند منتشر شد اما این خبر در مقایسه با اخبار دیگری که از چنین خودروهایی به گوش میرسند چندان مهم نیست. اتوموتیونیوز میگوید یک شرکت فرانسوی فعال در زمینه امنیت سایبری اخیراً برنده رقابت هک تسلا مدل ۳ شده است.
این تیم که از شرکت فرانسوی ساین اکتیو در رقابت شرکت کرده بود با دسترسی به سیستمهای اطلاعات سرگرمی تسلا توانسته است برنده شود. نکته احساسبرانگیز اینکه هک خودروی موردبحث کمتر از ۲ دقیقه تولید کشیده و شامل هک واحد اصلی خودرو نیز بوده است. آنها به دلایل ایمنی از هک خود خودرو خودداری کردهاند زیرا میخواستند از جلبتوجه دیگر خودروها و افراد جلوگیری کنند.
کنفرانس Pwn2Own به این تیم ۱۰ دقیقه فرصت و ۳ بار فرصت داده بود تا تسلا را هک کنند هرچند آنها توانستند دسترسی سریعی به سیستم اطلاعات سرگرمی داشته باشند و لوگوی خود را بجای لوگوی تسلا قرار دهند. تیم موردبحث با استفاده از سیستم ویژه خود وارد سیستمهای تسلا شدهاند. این سیستم ارتباطات بین مدل ۳، دیواره آتش تسلا، سیستم پشتیبانی باتری و… را مدیریت میکند. ساین اکتیو همچنین در تلاشی دیگر از طریق شبکه اترنت به تسلا دسترسی پیدا کرده و توانسته درب صندوق و دربهای خودرو را در زمان حرکت باز کند. این تیم در مجموع جایزه ۳۵۰ هزار دلاری و یک دستگاه تسلا مدل ۳ صفرکیلومتر دریافت کرده است.
تیم امنیتی تسلا نیز این هک را تائید کرده است. تسلا میگوید یک وصله امنیتی را از طریق بهروزرسانی از راه دور در نظر خواهد گرفت. این اولین باری نیست که محصولات تسلا قربانی هک میشوند. سال پیش نیز یک محقق توانست مدل S و Y را روشن کند. او از طریق دستکاری سیگنالهای گوشی موبایل، کلید و خود خودرو چنین کاری را انجام داده بود. اگرچه انتقاد کردن از تسلا به خاطر هک شدن محصولاتش کار راحتی خواهد بود اما شرکتهای دیگری نیز با چنین نقصهایی وجود دارند. هکرها در سال های قبل اقدام به هک خودروهای فولکسواگن، جیپ و تویوتا نیز کردهاند.