اسناد محرمانه پنتاگون در «چت روم» بازیهای کامپیوتری منتشر شد
اسناد محرمانه پنتاگون در «چت روم» بازیهای کامپیوتری منتشر شد
این اطلاعات نخستین بار در فوریه گذشته، در شبکه «دیسکورد» منتشر شد.
به گزارش gsxr و به نقل از ایندیپندنت، به گفته یکی از اعضای این شبکه پیامکرسان، ابتدا یک کاربر بدون نام که تنها نمایهاش یک پوستر بود، این اطلاعات را بهصورت عکس از فایلهای شبیه «پیدیاف» منتشر کرد.
او این کار را چندین هفته انجام میداد، اما اسنادش چندان مورد توجه قرار نمیگرفتند تا این که در نهایت پس از افشای اطلاعات محرمانه مقامهای دادگستری آمریکا، برخی از رسانهها به این گزارشها توجه نشان دادند. به جز اطلاعات محرمانه درباره ارتش اوکراین و نقش روسیه، در این اسناد اطلاعات محرمانهای درباره دیگر کشورها از جمله ایالات متحده، کره جنوبی، امارات متحده عربی و اسرائیل، مصر و ایران نیز وجود دارد.
در بخشی از این اطلاعات محرمانه آمده است که ایالات متحده آمریکا «به موقع کمکهای تسلیحاتی به اوکراین ارائه نکرده است».
هنوز مشخص نیست که آیا دولت یا دولتهایی در درز این اطلاعات نقش داشتهاند یا خیر. همچنین صحت متون و گزارشها از طرف هیچ دولت یا گروه بینالمللی تایید نشده است.
هرچند، روز دوشنبه یکی از نزدیکان به ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در گفتوگو با شبکه خبری سیانان، صحت برخی از گزارشها درباره اوکراین را تایید کرد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره درز این اطلاعات و صحت آنها گفت: «حقیقت و پاسخ صادقانه به سؤال شما این است: نمیدانیم.»
همزمان، این مقام عالیرتبه آمریکایی تاکید کرد که «درز این اسناد و اطلاعات برای ایالات متحده نگرانکننده است.»
کریس میگر، سخنگوی ارشد پنتاگون، نیز در سخنانی «خواستار احتیاط در بازنشر این اسناد طبقهبندیشده» شد و تاکید کرد که «وزارت دفاع ایالات متحده بر این باور است که برخی از گزارشها دستکاری شدهاند».
این افسر عالیرتبه وزارت دفاع ایالات متحده دوشنبه به خبرنگاران گفت که این «سندها میتواند منبع انتشار اخبار جعلی و نادرست قرارگیرند». همزمان، میگر تاکید کرد که «مسائل بسیاری وجود دارند که باید درباره این اطلاعات مورد بررسی قرارگیرند».
کلن دوایر، یکی از دادستانهای مسئول تشکیل پرونده فدرال علیه جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس، در گفتوگو با آسوشیتدپرس اعلام کرد که «درز این اطلاعات محرمانه نشان میدهد که هرچقدر هم سازمانهای امنیتی تلاش کنند، نمیتوانند به اندازه کافی مانع از انتشار آنها شوند».
«دیسکورد» تمامی پیامکهای مربوط به اتاقی که اطلاعات محرمانه در آن منتشر شد حذف کرده است.
بخش مهمی از اسناد افشا شده نشان میدهند که سرویسهای جاسوسی امارات متحده عربی و روسیه درباره اطلاعات محرمانه پایگاه هوایی ایالات متحده در خلیج فارس تبادل نظر کردهاند. سخنگوی دولت امارات در واکنش به این اتهامها «آنها را واهی و کذب محض خواند».