هاست پرسرعت
خودرو

مقایسه تسلا سایبرتراک، فورد F-150 لایتنینگ و ریویان R1T؛ کدام‌یک بهتر است؟

مقایسه تسلا سایبرتراک، فورد F-150 لایتنینگ و ریویان R1T؛ کدام‌یک بهتر است؟

اخیراً سه وانت پیکاپ خبرساز و برقی دنیا یعنی تسلا سایبرتراک، فورد F-150 لایتنینگ و ریویان R1T با یکدیگر مقایسه شده‌اند. به نظر شما کدام‌یک از این سه خودرو بهتر از رقبا عمل می‌کند؟

پس از مدت‌ها تأخیرهای پی‌درپی سرانجام تسلا سایبرتراک روانه بازار شده است، خودرویی که موجی از انتقادات و تحسین‌های ضدونقیض را به همراه خود دارد. ما می‌خواهیم بدانیم این وانت پیکاپ رادیکال و دو قطبی چه در چنته دارد و به عنوان یک وسیله نقلیه روزمره چه عملکردی را به نمایش می‌گذارد. آیا سایبرتراک را می‌توان تسلا مدل ۳ بازار وانت پیکاپ ها دانست؟ برای یافتن پاسخ چنین سؤالاتی ما وانت برقی تسلا در برابر رقبایی با قیمت تقریباً مشابه یعنی فورد F-150 لایتنینگ و ریویان R1T قرار داده‌ایم. هر دو خودروی یاد شده جزو ناوگان خودروهای تست درازمدت نشریه ادموندز هستند و بنابراین نویسندگان این مجله قبلاً آشنایی کاملی با آن‌ها داشته‌اند. در این رقابت هیجان‌انگیز مواردی همچون فضای بار، راحتی کابین و همچنین شعاع حرکتی واقعی بررسی شده‌اند. آیا از بین این سه وانت یکی خواهد توانست برتری کامل خود را به دیگران دیکته کند؟

فورد F-150 لایتنینگ با باتری لیتیوم یون ۱۳۱ کیلووات ساعتی عرضه می‌شود و در صورتی که مدلی با برد بیشتر را انتخاب کنید یک جفت موتور برقی در آن نصب خواهد شد. قدرت کلی این موتورها به ۵۸۰ اسب بخار و گشتاور آن‌ها به ۱۰۵۱ نیوتون متر می‌رسد. همچنین مدل حاضر در تست وزن ۳۰۶۰ کیلوگرمی دارد اما می‌تواند در عرض ۴.۳ ثانیه از سکون به تندی ۹۶ کیلومتر در ساعت برسد. دیگر رقیب فورد یعنی ریویان R1T با نسخه لانچ ادیشن در مقایسه حضور دارد و باتری ۱۳۵ کیلووات ساعتی و چهار موتور برقی آن حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت. این موتورها در مجموع ۸۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۲۳۱ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کنند که برای ثبت صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت ۳.۵ ثانیه‌ای کفایت می‌کند. همچنین وانت پیکاپ چهار چرخ محرک ریویان وزن ۳۲۴۲ کیلوگرمی دارد.

اما قبل از آنکه به مشخصات تسلا سایبرتراک بپردازیم باید بدانیم که وانت تسلا به تعداد بسیار محدود راهی بازار شده و مشخصات مدل حاضر در تست که از سری بنیاد است به سختی قابل تائید خواهد بود. در واقع تسلا می‌گوید این وانت با ۶۰۰ اسب بخار قدرت می‌تواند در ۳.۹ ثانیه از سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت برسد. به دلیل اینکه سایبرتراک حاضر در تست از یک مالک شخصی تهیه شده و تسلا محصولات خود برای تست در اختیار مجلات نمی‌گذارد، ما نمی‌توانیم مشخصات کامل و دقیق آن را تائید کنیم؛ اما باید دانست تسلا سایبرتراک با وزن ۳۰۱۸ کیلوگرم سبک‌ترین عضو این گروه است.

اما برسیم به سواری خودروها که سایبرتراک عملکرد خوبی دارد. کیفیت سواری وانت تسلا مناسب به نظر می‌رسد و از نظر سرعت نیز کمبودی حس نمی‌شود. مغز راننده به راحتی می‌تواند با نسبت‌های فرمان نیز کنار بیاید. البته سایبرتراک همانند رقبای خود حس و حال وانت‌های کامل را تداعی نمی‌کند و بسته به سلیقه مالک این موضوع می‌تواند مثبت یا منفی باشد. البته ما دوست داشتیم عملکردهای زیاد رانندگی در نمایشگر مرکزی قرار نمی‌گرفتند چراکه استفاده از آن‌ها اغلب با دردسر همراه است. همچنین دستورات صوتی سایبرتراک هم مشکلات خاص خود را دارد.

قطعاً فورد F-150 لایتنینگ وانت‌ترین گزینه این رقابت است و درعین‌حال پرفورمنس خوبی دارد. فورد بسیار خشن‌تر از تسلا و ریویان حس می‌شود. در مقابل باید دانست R1T اندکی ابعاد کوچک‌تری دارد و سیستم تعلیق بادی تطبیقی آن مناسب کاربری‌های روزمره است اما لاستیک‌های کارای آن صدای زیادی تولید می‌کنند. از همان روز اولی که ریویان برای تست‌های درازمدت خریداری شد همه نویسندگان ادموندز از این موضوع گلایه داشتند.

پس از سواری نوبت به تست شعاع حرکتی وانت‌های برقی در شرایط واقعی می‌رسد. هر سه خودرو از طریق تست‌های شعاع حرکتی استاندارد ادموندز مورد آزمایش قرار گرفتند و البته باید گفت انتخاب خودروی برنده به نسخه خریداری شده بستگی خواهد داشت. شعاع حرکتی EPA سری بنیاد سایبرتراک هنوز اعلام نشده و حتی خود تسلا نیز در وب‌سایتش به این موضوع اشاره‌ای نداشته اما خبرهای اولیه نشان می‌دهد این وانت شعاع حرکتی تخمینی ۵۱۲ کیلومتری دارد. البته ما در تست به رقم ۵۳۷ کیلومتر رسیدیم که بسیار عالی است مخصوصاً اینکه تاکنون هیچ‌یک از محصولات تسلا نتوانسته‌اند از تخمین‌های EPA فراتر بروند.

قبل از این نسخه‌های متنوعی از فورد F-150 لایتنینگ و ریویان R1T در تست‌های شعاع حرکتی استاندارد ادموندز شرکت کرده‌اند و بازهم باید گفت ارقام بر مبنای تریم انتخابی متفاوت است. تست‌های قبلی نشان داده‌اند شعاع حرکتی فورد F-150 لایتنینگ لاریات به ۵۵۵ کیلومتر می‌رسد درحالی‌که برد F-150 لایتنینگ پلاتینیم با شعاع حرکتی بیشتر برابر با ۵۳۴ کیلومتر بوده است. همچنین مدل لایتنینگ پرو نیز برد ۴۲۶ کیلومتری داشته است. اما ریویان بهترین عملکرد را نشان می‌دهد. مدل R1T پرفورمنس دو موتوره با رینگ‌های ۲۱ اینچی در تست‌های ادموندز به شعاع حرکتی ۶۲۸ کیلومتر رسیده است. البته مدل چهار موتوره لانچ ادیشن تنها ۵۱۶ کیلومتر برد دارد. قطعاً استفاده از چهار موتور برقی باعث کاهش شعاع حرکتی می‌شود؛ اما صرف‌نظر از مدل انتخابی باید گفت سایبرتراک دو موتوره محصولی رقابتی از این نظر است و بنا به اظهارات تسلا، بیشترین شعاع حرکتی‌اش به ۵۴۷ کیلومتر می‌رسد.

رقابت این سه وانت برقی به بخش راحتی و آرامش کابین و تکنولوژی‌های آن‌ها می‌رسد. اولین نکته‌ای که با نشستن در صندلی‌های سایبرتراک متوجه می‌شوید عمق زیاد داشبورد است. در واقع راننده در نگاه اول گیج خواهد شد مخصوصاً اینکه نمی‌تواند کاپوت را ببیند. در مجموع صندلی‌های سایبرتراک خوب هستند اما حمایت کافی از بدن را به عمل نمی‌آورند. فضای داخلی کابین برجسته است و سیستم صوتی احساس‌برانگیزی نیز وجود دارد. همچنین صندلی‌های عقب نیز بسیار خوب به نظر می‌رسد. در این بخش فضای پای زیادی برای بزرگ‌سالان وجود دارد و همین موضوع درباره فضای سر هم صدق می‌کند. البته اگر قدتان خیلی بلند باشد قطعاً شاهد سایش سر به سقف خواهید بود.

اما چیزی که بیش از همه مورد انتقاد ماست تکیه بیش از حد تسلا به نمایشگر مرکزی برای عملکردهای اصلی خودروست. ما استفاده از نمایشگر برای بررسی مواردی همچون سرعت و نقاط کور را دوست داریم و دوربین دنده‌عقب نیز کارایی مناسبی دارد اما مراجعه به نمایشگر برای انجام اکثر عملکردهای خودرو حس خوبی ندارد و شاید باعث حواس‌پرتی نیز شود. F-150 لایتنینگ نیز از نمایشگر بزرگی استفاده می‌کند و یک نمایشگر دیگر هم پیش چشمان راننده نصب شده است. این وانت برقی از دکمه‌های سنتی زیادی نیز سود می‌برد. وانت فورد تنها عضو این گروه با اپل کارپلی و اندروید اتوست و فورد واقعاً می‌داند خریداران وانت‌ها چه می‌خواهند. فضای ذخیره‌ای زیادی وجود دارد و ما میز تاشوی این خودرو برای کار یا غذا خوردن را دوست داریم. همچنین صندلی‌ها نیز می‌خوابند تا حالت تخت خواب پیدا کنند. ریویان نیز همانند تسلا از راه‌حل‌های نرم‌افزاری خاص خود استفاده کرده که با گذشت زمان بهتر می‌شوند. کیفیت کلی R1T خوب است و برخی ویژگی‌های جذاب این برند همچون اسپیکر بلوتوثی یکپارچه و چراغ‌قوه دیده می‌شوند. برای داشتن بهترین صندلی‌های عقب باید ریویان را انتخاب کنید چراکه نرم و راحت هستند اما کمترین فضای نشستن در بین سه وانت به همین ریویان تعلق می‌گیرد.

سایبرتراک و ریویان می‌توانند محموله‌های ۴۹۹۰ کیلوگرمی را بکشند درحالی‌که ظرفیت یدک کشی فورد به ۴۵۳۶ کیلوگرم می‌رسد. البته زمانی که تست‌های یدک کشی با فورد و ریویان انجام می‌شد شعاع حرکتی خودروها به شدت کاهش می‌یافت. انتظار می‌رود سایبرتراک نیز از همین مشکل رنج ببرد. سایبرتراک طویل‌ترین فضای بار را بین سه وانت دارد اما شکل غیرعادی کناره‌های فضای بار باعث شده استفاده از آن سخت شود. فورد و ریویان فضای بار سنتی‌تری دارند و اگرچه طول این بخش کمتر از وانت تسلاست اما بارگیری F-150 لایتنینگ و R1T راحت‌تر صورت می‌پذیرد. حتی از درهای کوچک ریویان می‌توان در زمان باز بودن به عنوان صندلی استفاده کرد.

اما در نهایت باید به این سؤال برسیم که کدام وانت برقی بهترین است؟ تسلا سایبرتراک را نمی‌توان مدل ۳ وانت‌های بدون آلایندگی دانست. این خودرو به اندازه کافی منعطف و هوشمند نیست و قیمت بالایی دارد. ریویان R1T به عنوان یک وسیله نقلیه مخصوص سبک زندگی مدرن شاید فضای کمتری داشته باشد اما استفاده از آن راحت‌تر است و برای ترددهای روزمره محصولی مناسب به شمار می‌رود؛ اما اگر بخواهید یک وانت پیکاپ کاری و خشن انتخاب کنید F-150 گزینه اول خواهد بود و در سال آینده نیز رقابت جذابی با شورولت سیلورادو برقی و رم ۱۵۰۰ برقی خواهد داشت.

همچنین باید گفت مجله ادموندز فورد F-150 لایتنینگ را به عنوان بهترین وانت پیکاپ دو سال قبل انتخاب کرده و همچنان نیز دست برتر را دارد اما شاید سایبرتراک در آینده بتواند نظر نویسندگان این مجله را تغییر دهد. در خاتمه باید بگوییم سایبرتراک گزینه جالبی است. تسلا این خودرو را به خاطر اینکه دوست داشت ساخت و ما نیز از آن استقبال می‌کنیم. علیرغم وجود برخی موارد چالش‌برانگیز، وانت تسلا کاملاً کاربردی است و سواری خوبی دارد. قطعاً این محصول باعث جلب‌توجه می‌شود و شاید بسیاری از افراد هم به دنبال همین موضوع باشند. اگر خواهان یک وانت کاری هستید فورد را انتخاب کنید. اگر وانتی شیک و لایف استایل می‌خواهید ریویان گزینه بهتری خواهد بود؛ و اگر سایبرتراک را می‌خواهید پس سایبرتراک را بخرید! مسئله به همین سادگی است…

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۸ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا