بی ام و iX1 پرشیا خودرو؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند برقی وارداتی

بی ام و iX1 پرشیا خودرو؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند برقی وارداتی
کراساور تمام الکتریکی بیامو، با دو مدل تک و دو دیفرانسیل وارد ایران شده است. مدل ۲۰۲۴ از بی ام و ix1 شتابگیری بسیار خوب و توان پیمایش در حدود ۴۰۰ کیلومتر دارد.
ظاهرا قرار است بی ام و ix1 از طریق سامانه واردات خودروی جانبازان به کشور ما برسد. با این شرایط، تعداد ورودی از کراساور برقی بیامو بسیار محدود خواهد بود و قیمت نجومی برای مصرفکننده نهایی خواهد داشت.
خودروهای ساخت آلمان، از محبوبترین محصولات صنعت حمل و نقل در سطح جهانی هستند. شهرت، مرسدس بنز، بیامو، پورشه، آئودی و فولکس واگن، بر کسی پوشیده نیست؛ هرچند قیمت متوسط آنها، بالاتر از مدلهای مشابه ساخت ژاپن و امریکا محسوب میشود. از سویی دیگر، مالیات و عوارض گمرکی بر واردات خودرو، دست مردم را از مدلهای آلمانی کوتاه کرده است. برخلاف بسیاری کشورهای دنیا، حتی ورود خودروهای دست دوم نیز به ایران ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
↵مشخصات بی ام و ۳۱۸ پرشیا خودرو
↵رونمایی پرشیا خودرو از انواع اوپل در ایران
↵
بیامو (BMW) مخفف عبارت صنایع موتوری باوریا (BayerischeMotorenWerke: Bavarian Motor Works) در سال ۱۹۱۶ شکل گرفت. پیشرانههای هواپیما، اولین محصولات بیامو بودند. سپس از سال ۱۹۲۳، موتورسیکلت و خودرو نیز به سبد آن اضافه شدند. پس از پایان جنگ جهانی دوم و حدود سال ۱۹۴۵، ساخت موتور هواپیما در بیامو، به فراموشی سپرده شد و تمرکز این برند بر وسایل نقلیه افزایش یافت. بیامو از دیرباز علاقهمند ساخت مدلهای اسپرت و شرکت در مسابقات سرعت بو؛ اما با تأسیس دپارتمان M مخفف نام کامل (BMW Motorsport GmbH)، تقویت و شخصیسازی محصولات خود را انسجام داد. امروزه، برندهای مطرحی نظیر رولزرویس و مینی هم زیرمجموعهی بیامو هستند؛ ضمن اینکه بخش ساخت موتورسیکلت این شرکت به نام بیامو موتوراد (BMW Motorrad) با تولید ۲ میلیون دستگاه در سال، از محبوبترین برندهای دنیا محسوب میشود.
بیامو X1 در کلاس شاسیبلند کوچک، اولینبار سال ۲۰۰۹ معرفی شد و حالا نسل سوم را تجربه میکند. سری جدید با کد U11 شناخته میشود و مدل برقی iX1 نیز در کنار محصولات بنزینی و هیبریدی از سال ۲۰۲۲ به سبد محصولات بیامو اضافه شده است. به دلیل قانون منع واردات خودرو با قیمت پایهی بیش از ۴۰ هزار دلار، احتمالا نسخهی پایه مونتاژ چین همراه امکانات سطح پایین کشورمان خواهد شد. آلمان و مالزی و تایلند و اندونزی، دیگر کشورهایی عرضه کنندهی بی ام و ix1 هستند.
طراحی ظاهری و نمای بیرونی بی ام و iX1 پرشیا خودرو
برخلاف بسیاری از محصولات مدرن بیامو، مدل جدید X1 در مقایسه با نسلهای قبل، جذابتر و اسپرتتر به نظر میرسد. از سویی دیگر، تفاوت ظاهری بی ام و ix1 برقی با نسخههای بنزینی، چشمگیر نیست.
چراغهای باریک و جلوپنجرهی بزرگ، المانهای خاص iX1 هستند. حجمدهی سپر با ادوات آبیرنگ (در بعضی نسخهها)، پیچیده به نظر میرسد و همراه قطعات پلاستیکی سیاهرنگ ارایه میشود؛ اما ستونهای فلزی و قاب براق در جلوپنجره، حس لوکس بی ام و ix1 را تقویت میکنند. خطوط روی کاپوت و برشهای بدنه نیز، مطابق آنچه از یک کراساور ساخت بیامو انتظار میرود، به خوبی انجام شده است.
در نمای جانبی بی ام و ix1، میتوان طراحی عالی و استادانهی مهندسان بیامو را مشاهده کرد. حجمدهی بدنه و خطوط روی درها، شیب ملایم سقف تا انتهای بدنه، قاب فلزی پنجرهها، فرم دستگیرهها و رینگهای ۲۰ اینچ، طراحی چشمنواز دارند. مدلهای پایه از iX1 ادوات پلاستیکی در گلگیرها و رکاب دارند اما نسخههای آپشنال از تزئینات همرنگ بدنه استفاده میکنند.
سبک چراغهای بی ام و ix1 با حالتی شبیه L ارایه میشود که مخصوص مدلهای جدید بیامو است. در سپر، پلاستیک سیاهرنگ مادهی اصلی محسوب میشود و حس لوکس خودرو را کاهش میدهد؛ اما حجمدهی اسپرت و خطوط شکسته روی قسمت های مختلف، چشم بیننده را به سمت بالا هدایت میکند. آنتن کوسهای بسیار کوتاه، بال عقب همرنگ بدنه و ابعاد نسبتا بزرگ شیشه، نکات مثبت iX1 در نمای پشت هستند.
طول ۴,۵۰۰ و عرض ۱,۸۴۵ و ارتفاع ۱,۶۴۲ و فاصله محوری ۲,۶۹۲ میلیمتر، ابعاد بیامو iX1 را تشکیل میدهند. این شرایط، مدل جدید را نسبت به نسل قبل X1، اندکی بزرگتر کرده است.
طراحی داخلی و نمای کابین بی ام و آی ایکس ۱ پرشیا خودرو
سبک خاص بیامو با نمایشگر بزرگ ایستاده روی داشبورد و ساختار پیوسته در کنار پنل دیجیتال پشت فرمان، مهمترین المانهای بی ام و ix1 هستند. ابعاد بزرگ خروجی هوا در مقابل شاگرد، عجیب به نظر میرسد اما کیفیت بسیار خوب چرم و پوشش نرم قسمتهای مختلف داشبورد، راضی کننده هستند.
کنسول بزرگ بین صندلیهای جلو، دیگر مورد خاص بی ام و ix1 است که با حالت معلق و طاقچهای ارایه میشود. این بخش، پیوستگی با داشبورد ندارد و به همین دلیل، محل قرارگیری جالیوانیها کمی دور از دسترس است. کراساور برقی بیامو متکی به نمایشگر لمسی محسوب میشود و کلیدهای کنترلی برای تهویه مطبوع یا دیگر امکانات رفاهی ندارد. فرمان ساده و کاملا دایرهای، دیگر عنصر ثابت در مدلهای مختلف iX1 است.
مطابق انتظاری که از یک خودروی ساخت بیامو میرود، راحتی صندلیها و کیفیت پوشش چرم آنها، بسیار خوب است. داخل تودریها و زیر داشبورد هم، مواد نرم مشابه صندلی دارد. چهار سرنشین بلندقد به راحتی در iX1 جا میشوند و ۴۹۰ لیتر برای حمل بار داخل صندوق عقب فراهم است.
پیشرانه و تجهیزات فنی بی ام و iX1 پرشیا خودرو
دو مدل iX1 با قدرتهای متفاوت وارد ایران میشوند که دیفرانسیل جلو و چهار چرخ محرک هستند. این خودروها با گیربکس تک سرعته ارایه میشوند و برای شارژ ۸۰ درصد با شارژر خانگی بیامو، ۴ ساعت زمان نیاز دارند.
نسخهی ارزانتر، ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۲۴۷ نیوتنمتر گشتاور دارد. توان پیمایش این خودرو همراه باتری ۶۶/۵ کیلووات ساعت، ۴۵۰ تا ۴۷۰ کیلومتر برآورد شده است. وزن خالص ۱۸۶۵ کیلوگرم، سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر ۸/۵ ثانیه و نهایت سرعت ۱۷۰ کیلومتر برساعت، دیگر مشخصات iX1 تک موتوره هستند.
نام خودرو | ب ام و iX1 نسخه 25L | ب ام و iX1 نسخه 30L |
توان | ۲۰۴ اسب بخار | ۲۷۲ اسب بخار |
گشتاور | ۲۴۷ نیوتن متر | ۵۰۰ نیوتن متر |
شتاب | ۸/۵ ثانیه | ۶ ثانیه |
محور محرک | جلو | دو دیفرانسیل |
مدل دو دیفرانسیل، قدرت ۲۷۲ اسب بخار و گشتاور ۵۰۰ نیوتنمتر فراهم میکند. این کراساور در زمان ۶ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و نهایت سرعت ۱۸۰ کیلومتر برساعت دارد. وزن بیامو iX1 دو موتوره ۲۰۱۰ کیلوگرم است و همراه باتری ۶۸ کیلووات ساعتی، ۴۲۰ تا ۴۴۰ کیلومتر شعاع حرکتی فراهم میکند.
مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی iX1 وارداتی شامل نمایش اطلاعات روی شیشه (HUD)، سه حالت رانندگی، سیستمهای کمکی راننده، درب صندوق برقی، پایش فشار تایرها (TPMS)، پنل پشت فرمان دیجیتال و نمایشگر لمسی یکپارچه، صندلی های برقی جلو با قابلیت تنظیم در ۸ جهت، سیستم صوتی هارمن کاردن، کیسه هوای جلو، جانبی و پرده ای، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور نور، کروز کنترل تطبیقی با ترمز خودکار، ترمز پارک برقی و حفظ خودرو در شیب (اتوهلد) هستند.
قیمت بی ام و iX1 در بازار جهانی و هزینه خرید پرشیا خودرو
در چین، ارزانترین مدل iX1 به قیمت ۴۰ هزار دلار فروخته میشود و دیگر نسخهها با قیمت بالاتر، امکان ورود به ایران ندارند. حتی اگر تخفیف عوارض گمرکی خودروهای برقی برای کراساور بیامو لحاظ شود، حداقل هزینه برای خریدار اولیه از پرشیا خودرو، نزدیک به ۴ میلیارد تومان خواهد بود.
در بازار ایران هماکنون برای بیامو X1 کمکار مدل ۲۰۱۷ حدود ۷ میلیارد تومان پرداخت میشود. مدلهای قدیمیتر نیز ۵ تا ۶ میلیارد تومان هزینه خرید دارند. با این شرایط، احتمالا نمونههای وارداتی از iX1 جدید نیز قیمت نجومی خواهند داشت.