بی ام و iX3 وارداتی؛ بررسی مشخصات، قیمت و راهنمای خرید کراس اور برقی

بی ام و iX3 وارداتی؛ بررسی مشخصات، قیمت و راهنمای خرید کراس اور برقی
به تازگی اولین نمونههای بی ام و iX3 وارداتی شرکتهای پرشیا خودرو و مهام خودرو در کشور رؤیت شدهاند و به همین خاطر تصمیم داریم به بررسی این کراس اور برقی بپردازیم.
بی ام و iX3 اولین محصول برقی شده این خودروساز آلمانی محسوب میشود که در سال ۲۰۲۰ رونمایی شد. iX3 در واقع نسخه برقی شده از شاسیبلند محبوب X3 است که با توجه به طرح واردات خودرو توسط جانبازان معزز راهی خیابانهای کشور خواهد شد. دو شرکت مهام خودرو و پرشیا خودرو اقدام به واردات این خودرو کردهاند هرچند باید دانست طبق توافق دو شرکت، خدمات پس از فروش بی ام و iX3 وارداتی مهام خودرو نیز توسط شرکت پرشیا خودرو صورت خواهد پذیرفت. در این مقاله به بررسی کامل مشخصات و قیمت کراس اور موردبحث میپردازیم تا در صورت تصمیم به خرید با آگاهی بیشتری اقدام نمایید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خودروهای وارداتی بی ام و سری یک i120 و 225L M اسپرت و i3 و همچنین iX1 پرشیا خودرو به مقالات آنها مراجعه نمایید.
معرفی بی ام و iX3 وارداتی
بی ام و iX3 یک شاسیبلند برقی میان سایز و خانوادگی است که از سال ۲۰۲۱ در بازار حضور دارد و با توجه به آزاد شدن نسبی واردات خودرو به کشور، قرار است توسط دو شرکت مهام خودرو و پرشیا خودرو به دست مشتریان برسد. البته انتخاب این خودرو در طرح واردات توسط جانبازان صورت میگیرد. iX3 با در بازارهای جهانی و همچنین چین با رقبای صاحب نامی از جمله تسلا مدل Y، مرسدس بنز EQC، آئودی Q4 e-tron و نیو ES6 و ژیپنگ G9 روبروست.
مشخصات فنی بی ام و iX3 2025 وارداتی
در ادامه به بررسی مشخصات فنی این کراس اور بدون آلایندگی میپردازیم.
موتور و عملکرد
بی ام و iX3 وارداتی از یک موتور برقی در اکسل عقب استفاده میکند. با اینکه قرار است سه تیپ از خودروی موردبحث با نامهای پایه، کریتیو و لیدینگ در بازار عرضه شوند اما هر سه به موتوری برقی با ۲۸۶ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتون متر گشتاور مجهز هستند. تیپ پایه این خودرو در عرض ۶.۸ ثانیه از سکون به تندی ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن نیز ۱۸۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است.
باتری و برد
باتری ۸۰ کیلووات ساعتی بی ام و iX3 وارداتی بسته به تیپ خودرو توان پیمایش حدود ۵۴۰ تا ۵۵۰ کیلومتر را ارائه میکند اما انتظار میرود در شرایط واقعی برد حدود ۴۵۰ کیلومتری داشته باشد. با استفاده از شارژر سریع میتوان در حدود ۳۰ دقیقه شارژ باتری را از صفر به ۸۰ درصد رساند اما استفاده از شارژر معمولی و خانگی برای شارژ باتری حدود ۷.۵ ساعت زمان خواهد برد.
شاسی و ابعاد
این شاسیبلند میان سایز و خانوادگی طول/عرض/ارتفاع به ترتیب ۴۷۴۶/۱۸۹۱/۱۶۸۳ میلیمتری دارد و فاصله بین محورهای آن به ۲۸۶۴ میلیمتر میرسد. iX3 در کلاس شاسیبلندهای ۵ نفره برقی قرار میگیرد و وزنش نیز ۲۲۷۰ کیلوگرم اعلام شده است. در جدول زیر مشخصات کامل بی ام و iX3 وارداتی درج شده است.
طول/عرض/ارتفاع (میلیمتر) | ۴۷۴۶/۱۸۹۱/۱۶۸۳ |
فاصله بین محوری (میلیمتر) | ۲۸۶۴ |
وزن خالص (کیلوگرم) | ۲۲۷۰ |
قوای محرکه | تک موتور الکتریکی در اکسل عقب |
قدرت/گشتاور (اسب بخار/نیوتون متر) | ۲۸۶/۴۰۰ |
باتری | ۸۰ کیلووات ساعت |
توان پیمایش | ۵۴۰ تا ۵۵۰ |
وضعیت شارژ باتری | صفر تا ۸۰ درصد در ۳۲ دقیقه با شارژر سریع |
صفر تا صد کیلومتر در ساعت (ثانیه) | ۶.۸ |
گارانتی | باتری ۸۰ سال/۱۶۰ هزار کیلومتر |
امکانات و آپشن های بی ام و iX3 وارداتی
بر اساس شنیدهها، iX3 پرشیا خودرو در سه تریم پایه، کریتیو و لیدینگ راهی بازار خواهد شد که از نظر قوای محرکه تفاوتی با یکدیگر ندارند اما در امکانات و تجهیزات شاهد تفاوتهایی هستیم.
ایمنی
در نسخه پایه این خودرو ۶ کیسه هوا، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها، سنسورهای پارک جلو و عقب، دوربین دندهعقب به همراه دوربینهای جانبی، چراغهای تطبیقی، سیستم کمکراننده از جمله دستیار حفظ خودرو بین خطوط، تشخیص عابر پیاده، کمک پارک و… به چشم میخورد.
رفاهی
طبیعی است که iX3 به عنوان خودرویی لوکس از تجهیزات رفاهی فراوانی سود ببرد و اکثر امکانات خودروهای مدرن در این محصول وجود دارند که شامل مواردی همچون سقف پانورامیک، فرمان با روکش چرم، صندلیهای برقی به همراه حافظه، ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر سربالا، نمایشگر لمسی و پشت آمپرهای دیجیتالی ۱۰.۳ اینچی، سیستم تهویه مطبوع خودکار جلو و عقب، کروز کنترل، سنسور باران، سیستم صوتی هارمن کاردون، چراغهای LED، گرمکن صندلی و… هستند.
تیپها
همانطور که گفته شد بی ام و iX3 وارداتی قرار است در سه تریم پایه، کریتیو رده میانی و لیدینگ فول عرضه شوند. این سه مدل قوای محرکه یکسانی دارند اما به دلیل برخی تفاوتها از جمله رینگ اسپرت، تجهیزات و وزن خالص، اندکی در توان پیمایش تفاوت دارند.
قیمت بی ام و iX3 وارداتی در ایران
بهای این کراس اور برقی در کشور چین به حدود ۵۵ هزار دلار میرسد و با توجه به نرخ دلار و سایر هزینههای جانبی واردات خودرو انتظار میرود در طرح جانبازان قیمت حدود ۵ تا ۵.۵ میلیارد تومانی داشته باشد. البته قیمت نهایی این خودرو بسته به تعرفهها، هزینههای گمرکی و… اندکی تفاوت خواهد داشت. جهت اطلاع از قیمت روز خودرو می توانید به صفحه ویژه آن در gsxr مراجعه کنید.
همانطور که قبلاً درباره مرسدس بنز C200L 2025 وارداتی نیز مشاهده کردیم، قیمت این خودرو در ابتدای واردات به عدد عجیب ۳۸ میلیارد تومان نیز رسیده بود اما در حال حاضر قیمت آن بین ۱۷ تا ۲۱ میلیارد تومان است. انتظار میرود بهای بی ام و iX3 وارداتی نیز در بازار بسیار گرانتر باشد و به فراتر از ۲۰ میلیارد تومان برسد. البته باید اظهار داشت با توجه به برقی بودن این خودرو و عدم وجود زیرساختهای شارژ جادهای شاید قیمت iX3 جهش کمتری نسبت به محصولات خاصتری همچون مرسدس بنز در بازار داشته باشد. در هر صورت عوامل مؤثر روی قیمت این خودرو در طرح جانبازان و بازار شامل نرخ ارز، نوع تیپ وارد شده و میزان عرضه خواهد بود.
مزایا و معایب بی ام و iX3 وارداتی
در ادامه به بررسی نقاط قوت و ضعف این خودرو میپردازیم.
مزایا
- کیفیت ساخت و پرستیژ برند
محصولات لوکس بی ام و در سراسر دنیا شناخته شدهاند و iX3 نیز از نظر کیفیت ساخت و پرستیژ در سطح بالایی قرار میگیرد. واردات محدود این خودرو به کشورمان نیز بر خاص بودن آن میافزاید.
- عملکرد و تکنولوژی مدرن
سیستم تعلیق و هندلینگ این خودرو تقریباً مشابه محصولات بنزینی بی ام و است و گشتاور آنی موتور برقی نیز بر لذت رانندگی با آن میافزاید. این موتور بازده انرژی بالایی نیز دارد.
در صورت مهیا بودن زیرساختهای شارژ سریع میتوان شارژ صفر درصدی باتری iX3 را در حدود نیم ساعت به ۸۰ درصد رساند.
- تکنولوژیهای ایمنی و رفاهی مدرن
این خودرو از سیستم نیمه خودران سطح ۲ و طیف کامل سیستمهای رفاهی و کمکراننده سود میبرد.
معایب
- قیمت بالا نسبت به رقبا در بازارهای جهانی
درحالیکه قیمت بی ام و iX3 در کشور چین حدود ۵۵ هزار دلار است اما قیمت تسلا مدل Y از حدود ۴۳ هزار دلار شروع میشود.
- توان پیمایش نه چندان زیاد
با اینکه برد بی ام و iX3 وارداتی حدود ۵۵۰ کیلومتر اعلام شده است اما عواملی همچون سبک رانندگی، دمای هوا و… روی توان پیمایش واقعی آن تأثیر میگذارند و بنابراین برد حدود ۴۵۰ کیلومتری در شرایط واقعی برای کشور ما کافی نخواهد بود.
- طراحی مشابه مدلهای بنزینی
در بازار کشورمان که شاهد خودروهای چینی با طراحیهای خاص و مدرن هستیم شاید طراحی تا حدودی محافظهکارانه بی ام و iX3 جلبتوجه نکند. نکته دیگر نیز تشابه طراحی این خودرو با X3 است که نقطهضعف محسوب میشود.
- قیمت بالا در ایران
با توجه به واردات محدود، قیمت iX3 در بازار بسیار بالا خواهد بود که همانند اکثر خودروهای وارداتی برندهای اروپایی باعث کاهش ارزش خرید آن میشود.
- نبود زیرساختهای شارژ خودروهای برقی
خودروهای برقی هنوز در ابتدای راه خود در کشورمان هستند و نبود زیرساختهای شارژ باعث میشود کاربری آنها اکثراً به محیطهای شهری محدود شود.
- بازار خرید و فروش ضعیف
اکثر خودروهای برقی عرضه شده در کشورمان با مشکل بازار ضعیف مواجه هستند که دلیل اصلی آن همان نبود زیرساختهاست و شاید این موضوع درباره iX3 نیز صدق کند و با استقبال داغی مواجه نشود.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
کیفیت ساخت بالا، پرستیژ برند بی ام و، خاص بودن در بازار ایران، امکانات ایمنی و رفاهی متنوع، سواری لذتبخش در مقایسه با رقبا | قیمت بسیار بالا، توان پیمایش محدود، کمبود زیرساختهای شارژ در کشور |
مقایسه بی ام و iX3 وارداتی با رقبا
در ادامه به مقایسه iX3 با رقبای اصلی خود در ایران و جهان میپردازیم.
آئودی Q4 e-tron
شرکت نادین خودرو واردات محصولات آئودی از جمله کراس اور برقی Q4 e-tron را بر عهده دارد. این خودرو در تیپهای گوناگونی عرضه میشود که یکی از آنها مدل تک موتوره با ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۱۰ نیوتون متر گشتاور است. مدل دو موتوره با ۳۱۳ اسب بخار قدرت و ۴۷۲ نیوتون متر گشتاور نیز وجود دارد. توان پیمایش این خودرو حدود ۵۶۰ کیلومتر و شتاب آن حدود ۶.۸ ثانیه است. مزایا و معایب این خودرو تا حد زیادی مشابه بی ام و iX3 وارداتی است و شاید قضاوت نهایی بر اساس سلیقه خریدار در طراحی ظاهری و داخلی صورت پذیرد.
مرسدس بنز EQC
دیگر رقیب بی ام و iX3 در بازارهای جهانی مرسدس بنز EQC است که البته هم مشخصات فنی و هم قیمت بالاتری دارد. دو موتور برقی این خودرو ۴۰۲ اسب بخار قدرت و ۷۶۰ نیوتون متر گشتاور تولید میکنند. توان پیمایش EQC نیز حدود ۴۴۰ کیلومتر است و قیمت آن به حدود ۷۰ هزار دلار میرسد. از جمله نقاط قوت این خودرو میتوان به شتاب خوب و کیفیت ساخت بالا اشاره کرد.
تسلا مدل Y
یکی از پرفروشترین خودروهای برقی دنیا تسلا مدل Y است که طرفداران فراوانی دارد. مدل برد بلند این خودرو از موتوری برقی با ۲۹۹ اسب بخار قدرت و ۴۴۰ نیوتون متر گشتاور استفاده میکند و شتاب ۵ ثانیهای دارد. مزیت مهم این خودرو را میتوان در قیمت پایینتر و دسترسی به شبکه شارژر گسترده تسلا در چین و سایر کشورها دانست. البته از نظر کیفیت ساخت و پرستیژ برند، بی ام و iX3 خودروی برتر خواهد بود.
نکات مهم برای خرید بی ام و iX3 وارداتی
برای خرید خودرو در این طرح شرایط و ضوابطی وجود دارد که مهمترین آنها شامل داشتن کارت ایثارگری و جانبازی معتبر، درصد جانبازی بالای ۵۰ درصد، داشتن حداقل ۵ ساله سابقه پرداخت بیمه و عدم استفاده از تسهیلات خودرو در سالهای قبل است. به منظور خرید iX3 در طرح جانبازان میبایست به وبسایت www.ntsw.ir سامانه جامع تجارت ایران مراجعه نمایند و پس از ثبتنام در آن نسبت به انتخاب خودروی خود اقدام فرمایند. باید دقت داشت از زمان ثبتنام در سایت تا واریز مبلغ خودرو و سایر هزینههای قانونی، حدود ۶ ماه زمان میبرد تا خودرو به دست متقاضی برسد.
این خودرو فعلاً در بازار آزاد موجود نیست اما انتظار میرود قیمت iX3 وارداتی در بازار حدود ۲۰ میلیارد تومان باشد.
هزینه نگهداری و شارژ در ۱۴۰۴
هزینه هر کیلووات ساعت شارژ خودروهای شخصی در ایستگاههای شارژ حدود هزار تومان است و البته این رقم برای شارژ در خانه نیز به حدود ۷۵۰ تومان میرسد؛ بنابراین هزینه پیمایش ۱۶۰ کیلومتری iX3 برقی میتواند چیزی حدود ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان باشد؛ اما جدای از هزینه شارژ که مبلغ ناچیزی به نظر میرسد، هزینههای مربوط به قطعات الکترونیکی و به ویژه باتری این خودروست که میتواند بسیار بالا باشد. با اینکه باتری اکثر خودروهای برقی گارانتی ۸ ساله دارند اما در صورت نیاز به تعویض، مالکان میبایست هزینه قابلتوجهی را متحمل شوند. با توجه به محدودیت واردات این خودرو و بحث خدمات پس از فروش، iX3 وارداتی در این زمینه مشکلاتی خواهد داشت.
آیا بی ام و iX3 وارداتی ارزش خرید دارد؟
اگرچه خودروهای برقی در سراسر دنیا جا افتادهاند و روز به روز سهم بیشتری از بازارها را به خود اختصاص میدهند اما در کشور ما هنوز زیرساختهای مربوط به شارژ و نگهداری این خودروها فراهم نیست. از سوی دیگر قیمت این خودرو در بازار اختلاف قابلتوجهی با طرح جانبازان خواهد داشت و همانطور که در مورد دیگر خودروهای وارداتی دیدهایم، مالکان قیمتهای نجومی برای چنین خودروهایی تعیین خواهند کرد؛ بنابراین به نظر نمیرسد که پرداخت حدود ۲۰ میلیارد تومان برای یک خودروی برقی با توان پیمایش محدود منطقی باشد.
سؤالات متداول درباره بی ام و iX3 وارداتی
- قیمت بی ام و iX3 در بازار آزاد چقدر است؟
این خودرو هنوز وارد بازار نشده است اما انتظار میرود بهای آن حدود ۲۰ میلیارد تومان باشد.
- برد واقعی iX3 در ایران چقدر است؟
شرکت واردکننده توان پیمایش iX3 را حدود ۵۵۰ کیلومتر اعلام کرده است اما برد این خودرو در شرایط واقعی حدود ۴۵۰ کیلومتر خواهد بود.
- ایستگاه شارژ خودروهای برقی در ایران کجاست؟
هماکنون حدود ۱۱ ایستگاه شارژ خودروهای برقی در کشورمان وجود دارد که اکثر آنها در تهران و کرج قرار دارند.
- خدمات پرشیا خودرو چگونه است؟
شرکت پرشیا خودرو از سالهای گذشته مسئول واردات و ارائه خدمات به محصولات بی ام و در کشورمان بوده است و در اکثر شهرهای بزرگ دارای نمایندگی پس از فروش فعال است.
نتیجهگیری
بی ام و iX3 یک کراس اور برقی است که اولین بار در سال ۲۰۲۱ راهی بازارهای جهانی شده و در آینده نزدیک نیز نسل جدید آن با تحولاتی عظیم رونمایی خواهد شد. شرکتهای مهام خودرو و پرشیا خودرو به دنبال واردات این خودرو در طرح جانبازان هستند. iX3 نسخه برقی X3 محبوب به شمار میرود و از تکنولوژیهای ایمنی و رفاهی مدرن سود میبرد. البته این خودرو در کشورمان با چالشهای اساسی همچون محدودیتهای جدی زیرساخت شارژ مواجه خواهد بود و باید منتظر ماند و دید که بازار چه واکنشی نسبت به آن نشان میدهد.