هاست پرسرعت
ماهواره و فضا

کشف کهکشان عجیب «بی‌نهایت» با سیاهچاله‌ای تازه متولد شده

کشف کهکشان عجیب «بی‌نهایت» با سیاهچاله‌ای تازه متولد شده

گروهی از اخترشناسان دانشگاه ییل آمریکا، کهکشان خارق‌العاده‌ای را کشف کرده‌اند که به شکل نماد بی‌نهایت (∞) است.

به گزارش gsxr و به نقل از سای‌تک‌دیلی، این ساختار که «کهکشان بی‌نهایت» نام گرفته، در واقع حاصل برخورد دو کهکشان است که در مرکز آن ابرسیاهچاله‌ای جوان در حال شکل‌گیری مشاهده می‌شود. 
 
بر این اساس، این کشف می‌تواند دیدگاه ما را درباره نحوه تشکیل سیاهچاله‌ها در جهان اولیه دگرگون کند.

ون داکوم، استاد نجوم و فیزیک دانشگاه ییل و نویسنده اصلی این پژوهش، می‌گوید: «این نزدیک‌ترین مدرکی است که احتمالاً تاکنون به دست آورده‌ایم. نه تنها ظاهر این کهکشان بسیار غیرعادی است، بلکه سیاهچاله کلان‌جرم آن نیز در حال بلعیدن مقدار زیادی ماده است.» 
 
گفتنی است این تیم پژوهشی هنگام بررسی تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از بررسی کیهانی COSMOS-Web به این کشف نائل شدند.

 

کشف کهکشان عجیب «بی‌نهایت» با سیاهچاله‌ای تازه متولد شده
تصویر «کهکشان بی‌نهایت» ثبت‌شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

این پدیده کیهانی خارق‌العاده، حاصل برخورد و ادغام دو کهکشان است که ساختاری شبیه به نماد بی‌نهایت (∞) را پدید آورده است. در نتیجه این ادغام، یک سیاه‌چاله کلان‌جرم جدید متولد شده که در تصویر با خطی سفید مشخص گردیده است. جرم این سیاه‌چاله حدود یک میلیون برابر خورشید و تقریباً ۳۰۰ میلیارد برابر زمین برآورد می‌شود.

منبع: تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) و سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)
 

شگفت‌انگیزترین نکته این بود که سیاهچاله نه در هسته هیچ یک از دو کهکشان در حال ادغام، بلکه دقیقاً در مرکز برخورد قرار داشت. ون داکوم توضیح می‌دهد: «به نظر می‌رسد شاهد تولد یک سیاهچاله کلان‌جرم هستیم – پدیده‌ای که تاکنون هرگز مشاهده نشده بود.» 
 
این یافته می‌تواند به مناقشه دیرینه درباره نحوه تشکیل سیاهچاله‌ها در جهان اولیه پاسخ دهد. نظریه «دانه‌های سنگین» که توسط پریاموادا ناتاراجان، اخترفیزیکدان ییل و دیگران مطرح شده، پیشنهاد می‌کند که سیاهچاله‌های کلان‌جرم می‌توانند از فروپاشی ابرهای عظیم گازی تشکیل شوند.
 
پژوهشگران تأکید می‌کنند اگرچه چنین برخوردهایی رویدادهای نادری هستند، اما چگالی‌های شدید گازی مشابه در دوره‌های اولیه کیهان، زمانی که کهکشان‌ها تازه در حال شکل‌گیری بودند، بسیار رایج بوده است.

این کشف نه‌تنها پنجره‌ای جدید به سوی درک ما از تکامل کیهان می‌گشاید، بلکه ممکن است معمای وجود سیاهچاله‌های کلان‌جرم در جهان جوان را نیز حل کند. 

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا