هاست پرسرعت
خودرو

رهگیری کارت سوخت

رهگیری کارت سوخت

اگر تاکنون کارت سوخت خودروی تازه خریداری‌شده خود را دریافت نکرده‌اید، یا کارت سوخت خود را گم کرده یا در جایگاه سوخت جا گذاشته‌اید این مطلب را بخوانید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

کارت سوخت یک کارت هوشمند است که برای ثبت و رهگیری میزان مصرف سوخت خودروهای شخصی و عمومی و جلوگیری از قاچاق سوخت یا مصرف بی‌رویه در ایران استفاده می‌شود. این کارت‌ها توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران صادر می‌شوند و برای سوخت‌رسانی در جایگاه‌های عرضه سوخت اجباری هستند.

کارت سوخت‌ها دارای یک شماره سریال منحصربه‌فرد هستند که برای شناسایی و پیگیری آن‌ها استفاده می‌شود و یک رمز ۴ عددی که ۴ رقم آخر کد ملی مالک یا کسی که کارت سوخت به نام وی است دارد. شماره سریال در پشت کارت سوخت حک شده و همچنین می‌توان آن را از طریق سامانه رهگیری کارت سوخت مشاهده کرد.

جهت پی گیری ثبت‌نام کارت سوخت می‌توانید به سایت epolice.ir مراجعه کرده و با واردسازی شماره پلاک ماشین از شماره مرسوله و زمان تحویل به پست آن باخبر شوید. سپس می‌توانید به اداره پست منطقه خود رفته و کارت خود را تحویل بگیرید.

برای استفاده از سامانه رهگیری کارت سوخت، باید شماره سریال کارت سوخت خود را وارد کنید. پس از وارد کردن شماره سریال کارت سوخت، می‌توانید وضعیت کارت سوخت خود را مشاهده کنید. این وضعیت می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • کارت سوخت صادر شده است.
  • کارت سوخت در دست پست است.
  • کارت سوخت در جایگاه سوخت جا مانده است.
  • کارت سوخت مفقود شده است.
  • کارت سوخت مسروقه است.

در ادامه روش‌های استعلام و پیگیری کارت سوخت برای خودروهای نو و یا کارت‌های سوخت جا مانده در جایگاه‌ها آورده شده است:

استعلام کارت سوخت خودروهای نو

اگر خودروی جدیدی خریداری کرده‌اید، باید برای دریافت کارت سوخت برای آن اقدام کنید. برای این کار می‌توانید به یکی از روش‌های زیر اقدام کنید:

مالکان خودروهای صفر کیلومتر یا خودروهای تعویض پلاکی که هنوز کارت خودرو دریافت نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پیگیری مرسولات سازمانی پست جمهوری اسلامی ایران به آدرس http://najatracking.post.ir و وارد کردن کد ۱۶ رقمی شناسایی خودرو (VIN) مندرج در شناسنامه مالکیت خودرو، وضعیت کارت سوخت خود را استعلام کنند.

پس از رهگیری کارت سوخت، با همراه داشتن بارکد پستی، شناسنامه مالکیت خودرو یا کارت وسیله نقلیه به‌علاوه کارت شناسایی مالک می‌توانند به دفاتر پستی مراجعه نمایند. برای کارت سوخت خودروهای تازه پلاک شده یا کارت‌هایی که از طریق سامانه دولت همراه ثبت‌نام شده‌اند مبلغ ده هزار تومان (متعلق به شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی) به‌صورت نقدی دریافت می‌شود.
حضور شخص مالک جهت تحویل کارت سوخت ضروری نبوده و صرفاً به همراه داشتن کارت شناسایی مالک جهت دریافت مرسوله کافی است.

ثبت‌نام کارت سوخت خودرو

در حال حاضر تنها راه ثبت‌نام کارت سوخت مراجعه حضوری مالک خودرو با مدارک لازم به مراکز پلیس+ ۱۰ است.

مدارک لازم برای ثبت‌نام کارت سوخت خودروها

۱- حضور مالک وسیله (در صورت عدم حضور مالک، ارائه وکالت‌نامه‌ای که در آن کلمه کارت سوخت به‌صراحت ذکر شده باشد)
۲- اصل و کپی کارت یا سند یا بنچاق خودرو
۳- شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل ایشان جهت احراز هویت
۴- ارائه آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک در صورت تغییر آدرس مالک (کارت سوخت برای مالک صادر می‌گردد)
۵- همراه داشتن بیمه‌نامه ماشین الزامی است.
۶- پرداخت مبلغی که از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان موجود در دفاتر دریافت می‌شود.

ثبت‌نام کارت سوخت موتورسیکلت

فرآیند ثبت‌نام کارت سوخت موتور مشابه با خودرو بوده و بایستی به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنید. موتورسیکلت‌های با عمر بیش از ۱۰ سال فرسوده محسوب شده و امکان دریافت کارت سوخت ندارند.

درخواست کارت سوخت المثنی

اگر کارت سوخت شما گم یا سرقت شده است، باید در اسرع وقت درخواست صدور کارت سوخت المثنی کنید. برای درخواست کارت سوخت المثنی، باید مدارک زیر را به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ ارائه دهید:

  • اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
  • اصل و کپی کارت سوخت
  • اصل و کپی سند مالکیت خودرو
  • اصل و کپی بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو
  • تکمیل فرم درخواست کارت سوخت المثنی

پس از ارائه مدارک، کارت سوخت المثنی ظرف ۱۰ روز کاری صادر و به آدرس شما ارسال می‌شود.

همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، درخواست صدور کارت سوخت المثنی را به‌صورت اینترنتی ثبت کنید. برای ثبت درخواست اینترنتی، باید به سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران مراجعه کرده و پس از ورود به حساب کاربری خود، از طریق گزینه «درخواست صدور کارت سوخت المثنی» به‌صورت رایگان اقدام کنید.

رمز کارت سوخت

به‌صورت پیش‌فرض، رمز کارت سوخت خودرو، ۴ رقم آخر کد ملی مالک یا کسی که کارت سوخت به نام وی صادر شده است، تعیین شده اما با مراجعه حضوری به مراکز معرفی‌شده توسط شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای تغییر و بازیابی رمز عبور کارت سوخت می‌توان آن را عوض کرد. درصورتی‌که ۵ بار متوالی رمز کارت سوخت را اشتباهی وارد کنید، کارت سوخت شما قفل شده و نیاز است به مراکز بازیابی رمز عبور شرکت پخش فراورده‌های نفتی مراجعه نمایید.

پیگیری کارت سوخت

پیگیری کارت سوخت جا مانده در جایگاه پمپ بنزین

اگر کارت سوخت خود را در جایگاه سوخت جا گذاشته‌اید، می‌توانید برای پیگیری آن از طریق سامانه رهگیری کارت سوخت به آدرس https://scs.niopdc.ir/ اقدام کنید. برای این کار باید شماره VIN کارت خودروی خود یا سریال PAN کارت سوخت را وارد کنید. پس از وارد کردن شماره، می‌توانید وضعیت کارت سوخت خود را مشاهده کنید. اگر کارت سوخت شما در جایگاه سوخت جا مانده باشد، می‌توانید با مراجعه به جایگاه سوخت، کارت سوخت خود را دریافت کنید.

سامانه رهگیری کارت سوخت جا مانده در جایگاه پمپ بنزین

کارت‌های سوخت جامانده معمولاً تا ۱۰ روز بعد در سامانه فوق ثبت می‌شوند و می‌توانید تا سه ماه بعد نسبت به مراجعه حضوری، آن را از دفاتر منطقه‌ای شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران دریافت کنید.

سهمیه بنزین خودروها چقدر است؟

بسته به نوع خودرو و عمومی یا شخصی بودن آن، میزان متفاوتی سوخت توسط دولت تخصیص می‌یابد. آخرین سهمیه بنزین برای خودروها مطابق جدول ذیل است:

نوع کاربری وضعیت میزان سهمیه بنزین ماهیانه
سواری شخصی بنزینی ۶۰
سواری شخصی دوگانه ۳۰
تاکسی بنزینی ۴۰۰
تاکسی دوگانه ۲۰۰
موتورسیکلت ۲۵
وانت کم‌مصرف بنزینی ۲۰۰
وانت کم‌مصرف دوگانه ۱۰۰
وانت پرمصرف بنزینی ۴۰۰
وانت پرمصرف دوگانه ۳۰۰
آمبولانس ۵۰۰

درصورتی‌که از سهمیه کارت سوخت خود استفاده نکنید، موجودیان برای ماه‌های بعدی ذخیره می‌شود. درمجموع حداکثر معادل سهمیه ۵ ماه در کارت سوخت قابلیت ذخیره دارد.

 

استفاده از کارت بانکی به‌جای کارت سوخت

رهگیری کارت سوخت

در حال حاضر دولت به‌صورت پایلوت در حال آزمایش استفاده از کارت بانکی به‌جای کارت سوخت است. در این روش، مالک یکی از کارت‌های بانکی خود را به‌عنوان کارت سوخت معرفی می‌کند و برداشت وجه سوخت نیز از همان کارت انجام می‌شود. این طرح هنوز در مراحل آزمایشی است.

 

سؤالات متداول درباره کارت سوخت

نحوه ثبت‌نام برای کارت سوخت جدید چگونه است؟

در حال حاضر تنها از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ می‌توان درخواست کارت سوخت جدید را ثبت کرد.

چقدر طول می‌کشد تا کارت سوخت جدید به دست ما برسد؟

بعد از مرحله ثبت‌نام کارت سوخت، به‌طور میانگین ۴۰ روز تا دو ماه نیاز است تا کارت سوخت به آدرس شما ارسال شود. در غیر این صورت با مراجعه به دفاتر پستی منطقه خود می‌توانید آن را حضوراً تحویل بگیرید.

از چه زمانی سهمیه بنزین در کارت سوخت شارژ می‌شود؟

از زمان صدور کارت، سهمیه سوخت درونان به‌طور ماهانه شارژ می‌شود و حتی در صورت تأخیر در دریافت، سهمیه ذخیره‌شده در آن قابل استفاده خواهد بود.

برای رهگیری کارت سوخت از کدام سایت استفاده کنم؟

اگر هنوز وضعیت صدور کارت سوخت خود را نمی‌دانید باید به پنجره واحد خدمات پلیس به آدرس https://sakha.epolice.ir مراجعه و با ایجاد حساب کاربری و تأیید هویت به نان مالک خودرو، اقدام به رهگیری نمایید. در صورت صدور کارت با مراجعه به سایت http://najatracking.post.ir می‌توانید ببینید که کارت صادر شده در کجا قرار دارد.

توجه: برای ورود به سامانه‌های دولتی ازجمله رهگیری و پیگیری کارت سوخت، باید فیلترشکن یا VPN خود را خاموش نمایید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵

از مجموع ۷ رای

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا