هاست پرسرعت
فناوری

شخصیت افراد می‌تواند نوع ورزش مورد علاقه آن‌ها را تعیین کند

شخصیت افراد می‌تواند نوع ورزش مورد علاقه آن‌ها را تعیین کند

پژوهشی جدید از سوی دانشمندان دانشگاه کالج لندن (UCL) نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی افراد ممکن است بر انتخاب نوع ورزش تأثیرگذار باشد و در بلندمدت به تداوم فعالیت‌های بدنی کمک کند.

در این مطالعه، ۱۳۲ داوطلب در قالب برنامه‌ای هشت‌هفته‌ای شرکت داده شدند که شامل تمرینات دوچرخه‌سواری، فعالیت‌های قدرتی و یا دوره‌ای از استراحت بود. پیش از آغاز برنامه، سطح آمادگی جسمانی و میزان استرس شرکت‌کنندگان از طریق آزمون‌های تناسب اندام و مقیاس استرس از یک تا ده، مورد ارزیابی قرار گرفت.

محققان برای بررسی ویژگی‌های شخصیتی، از آزمون معروف «پنج عامل بزرگ» بهره گرفتند. این آزمون پنج بعد کلیدی شخصیت شامل برون‌گرایی، سازگاری، وظیفه‌شناسی، روان‌رنجوری و گشودگی را می‌سنجد. هدف اصلی پژوهش این بود که مشخص شود این ابعاد شخصیتی چگونه بر میزان لذت افراد از انواع مختلف فعالیت ورزشی تأثیر می‌گذارند.

نتایج نشان داد افرادی که ویژگی برون‌گرایی در آن‌ها برجسته‌تر بود، علاقه بیشتری به فعالیت‌های شدید مانند تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) داشتند؛ چراکه این نوع ورزش‌ها با طبیعت اجتماعی و پرتحرک آن‌ها سازگار است. در مقابل، افرادی با سطح بالای روان‌رنجوری—ویژگی‌ای که با ناپایداری عاطفی و اضطراب در ارتباط است—فعالیت‌های کوتاه‌مدت را به جلسات طولانی ترجیح می‌دهند. این افراد تمایل دارند بدون ابزارهای پایش، مانند دستگاه‌های سنجش ضربان قلب، ورزش کنند؛ موضوعی که بیانگر علاقه آنان به استقلال و کاهش تنش در زمان تمرین است.
 

شخصیت افراد می‌تواند نوع ورزش مورد علاقه آن‌ها را تعیین کند

از میان ۱۳۲ داوطلب، ۸۶ نفر موفق به تکمیل کامل برنامه شدند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند مبنایی برای طراحی برنامه‌های ورزشی متناسب با تیپ شخصیتی افراد فراهم آورد و به این ترتیب، حفظ سبک زندگی فعال و پایدار را تسهیل کند.

دکتر فلامینیا رونکا از مؤسسه جراحی و مؤسسه ورزش و سلامت دانشگاه UCL، بر اهمیت این یافته‌ها تأکید کرد و اظهار داشت که آگاهی از ترجیحات افراد بر اساس شخصیت‌شان می‌تواند در طراحی مداخلات سلامت‌محور شخصی‌سازی‌شده و مؤثرتر نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند.

پروفسور پل برگس از مؤسسه علوم اعصاب شناختی UCL نیز افزود، افرادی که در بُعد روان‌رنجوری نمرات بالاتری داشتند، پس از پایان برنامه ورزشی، کاهش چشمگیری در سطح استرس خود نشان دادند که می‌تواند گویای مزایای روانی بالقوه این تمرینات برای این گروه باشد.

با توجه به افزایش نرخ بی‌تحرکی جسمانی در جهان، این پژوهش رویکردی نویدبخش برای ارتقاء پایبندی به فعالیت‌های ورزشی از طریق تطبیق برنامه‌های تمرینی با ویژگی‌های شخصیتی افراد ارائه می‌دهد.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا