از گوشیهای گوگل پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو چه میدانیم؟
از گوشیهای گوگل پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو چه میدانیم؟
گوگل این روزها در پشت صحنه مشغول کار بر روی نسل بعدی گوشیهای سری پیکسل است و تاکنون هیچ جزئیات رسمی در مورد آنها ارائه نکرده است. اما تجربه نشان داده که معمولاً این شرکت در مخفیکاری بسیار ضعیف عمل میکند و خیلی زود اطلاعات دستگاههای معرفی نشدهاش به بیرون درز میکنند! در مورد سری پیکسل 8 هم با اینکه این گوشیها تقریباً انتهای پاییز رونمایی خواهند شد، اما جزئیات زیادی از آنها به بیرون درز کرده است.
در حال حاضر میدانیم که سری پیکسل 8 دارای دو مدل پرچمدار خواهد بود که یکی مدل استاندارد و کوچکتر و دیگری مدل پرو و بزرگتر است. همانند نسلهای قبلی، مدل پرو دارای صفحه نمایش و دوربین بهتری خواهد بود. جالب اینجاست که مدل استاندارد حتی از مدل نسل قبلی خود هم کوچکتر خواهد بود. به هر حال، اگر دوست دارید در مورد پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو بیشتر بدانید، در ادامه این مقاله از دیجی رو با ما همراه باشید تا مروری بر تمام آنچه که از این دو گوشی میدانیم، داشته باشیم.
صفحه نمایش
صفحه نمایش پیکسل 8 در نهایت پس از چندین نسل ماندن در فرکانس 90 هرتز به نرخ تازهسازی 120 هرتز ارتقاء خواهد یافت. البته، گوگل همچنان قصد ندارد از پنل نمایشگر مدرن LTPO برای پرچمدار معمولی خود استفاده کند. با این حال، اطلاعات فاش شده حاکی از آن هستند که حالتهای تازهسازی جدیدی وجود خواهد داشت که به گوشی اجازه میدهد بین 10، 30 و 60 هرتز برای صرفهجویی در مصرف برق، سوییچ کند.
صفحه نمایش جدید پیکسل 8 کمی کوچکتر از مدل قبل خواهد بود و از یک نمایشگر 6.17 اینچی به جای 6.3 اینچ استفاده شده است. وضوح تصویر در همان شکل فول اچدی پلاس باقی مانده و نسبت تصویر هم کماکان به صورت 20 به 9 خواهد بود. از سوی دیگر، گوگل ظاهراً امسال پنل روشنتری را انتخاب کرده و روشنایی معمولی پیکسل 8 از 1000 نیت به 1400 نیت افزایش پیدا کرده است.
تغییرات در نمایشگر بزرگتر پیکسل 8 پرو تاحدودی کمتر خواهد بود. صفحه نمایش این مدل اساساً همان چیزی خواهد بود که در مدل 2022 دیده بودیم. با این حال، وضوح آن کمی کاهش یافته که باعث میشود تراکم پیکسلی از 512ppi به 490ppi کاهش یابد (البته، حتی با وجود اندازه کوچکتر صفحه نمایش در پیکسل 8 معمولی، تراکم پیکسلی مدل پرو هنوز هم بالاتر خواهد بود. حداقل نرخ تازهسازی در پیکسل 8 پرو از 10 هرتز در پیکسل 8 پرو به 5 هرتز کاهش یافته و در نهایت اینکه پنل نمایشگر این مدل هم روشنتر از نسل قبل خواهد بود.
طراحی
گوگل همچنان در این نسل هم به طراحی خاص سری پیکسل موسوم به “ویزور” پایبند مانده است. البته، در نسل جدید گوشههای نمایشگر بیشتر از سری 7 گرد شده است.
مهمتر از آن، ابعاد پیکسل 8 برابر 150.5 در 70.8 در 8.9 میلی متر خواهد بود که به طور قابل توجهی کوچکتر از بدنه 155.6 در 73.2 در 8.7 میلی متری پیکسل 7 است و از نظر اندازه به گلکسی اس 23 (7.6 در 70.9 در 146.3 میلی متر) و حتی مدل جمعوجور پیکسل 7a (152 در 72.9 در 9 میلیمتر) نزدیکتر شده است.
در سمت دیگر، گوگل پیکسل 8 پرو دارای ابعاد 162.6 در 76.5 در 8.7 میلی متری خواهد بود که در واقع همان اندازه پیکسل 7 پرو (162.9 در 76.6 در 8.9 میلی متر) است.
دوربینها
هر دو مدل پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو از یک سنسور جدید برای دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی خود استفاده میکنند. سنسور ایزوسل GN2 سامسونگ در این نسل جایگزین ایزوسل GN1 موجود در سری 7 شده است. این سنسور بزرگتر بوده (1/1.12 اینچ در مقابل 1/1.31 اینچ) و دارای پیکسلهای بزرگتری هم هست (1.4 میکرومتر در مقابل 1.2 میکرومتر). استفاده از فناوری ادغام پیکسلی 4 در 1 نیز باعث تولید تصاویر 12.5 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل موثر 2.8 میکرومتر خواهد شد.
این سنسور میتواند به نوعی دیگر نیز عمل کرده و تصاویر 100 مگاپیکسلی تولید کند! چرا که هر کدام از پیکسلها به جای یک فتودیود دارای دو فتودیود میباشد و اگر از هر یک از این فتودیودها به عنوان یک پیکسل مجزا استفاده شود، وضوح کلی به 100 مگاپیکسل میرسد. سنسور GN1 هم تقریباً تمام این ویژگیها را داشت، اما تفاوت اصلی اینجاست که GN2 از یک سیستم فوکوس خودکار بهبود یافته به نام «دوال پیکسل پرو» (Dual Pixel Pro) استفاده میکند. دو فتودیود موجود در GN1 به شکلی کنار هم قرار گرفته بودند که هر پیکسل را به صورت عمودی تقسیم میکردند، اما GN2 این تقسیم به صورت مورب انجام میشود و در نتیجه سیستم فوکوس میتواند تفاوتهای فاز را هم به صورت عمودی و هم افقی تشخیص دهد.
پیکسل 8 پرو همچنین از سنسور سونی IMX787 برای دوربین فوق عریض ارتقا یافته خود استفاده میکند. سنسوری که وضوح 64 مگاپیکسل و اندازه 1/1.37 اینچی با پیکسلهای 0.8 میکرومتری داشته و از ادغام پیکسلی 4 در 1 پشتیبانی میکند. برای مقایسه، بد نیست بدانید که پیکسل 7 پرو دارای یک سنسور کوچکتر 12 مگاپیکسلی 1/2.9 اینچی با پیکسلهای 1.25 میکرومتری است.
در مورد مدل استاندارد پیکسل 8 هم باید گفت که این مدل به همان سنسور کمکی 12 مگاپیکسلی سونی IMX386 که در نسل قبل استفاده شده بود، بسنده کرده است. تنها ارتقاء موجود در این بخش، استفاده از یک لنز عریضتر (0.55x در مقابل 0.67x) است که البته باعث وارد آمدن فشار بیشتر بر سنسور کم رزولوشن خواهد شد. این نکته را هم باید اشاره کنیم که در پیکسل 8 معمولی خبری از دوربین زوم اختصاصی نیست.
سنسور زوم تعبیه شده در پیکسل 8 پرو مجهز به سنسور 48 مگاپیکسلی GM5 بوده و لنز پریسکوپ 5 برابری را در جلوی خود خواهد داشت. سنسور تشخیص عمق 8×8 ToF جدید هم به فوکوس خودکار کمک خواهد کرد. جالب اینجاست که یک سنسور اضافی در مدل پرو وجود خواهد داشت. این سنسور در واقع یک دماسنج مادون قرمز است که درست در زیر فلاش LED قرار گرفته است. به کمک این سنسور میتوان دمای بدن را به راحتی اندازه گرفت که این روزها یک ویژگی کاربردی محسوب میشود.
در مورد دوربینهای سلفی پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو نکته خاصی وجود ندارد و هر دو مدل از همان سنسور 11 مگاپیکسلی سامسونگ 3J1 سال گذشته استفاده خواهند کرد.
پردازنده
روندی که گوگل در سالهای اخیر در پیش گرفته به این صورت است که پرچمدارهای پیکسل نسل جدید تراشه تنسور را معرفی میکنند و بعداً این پردازنده در سری a مورد استفاده مجدد قرار میگیرد. پرچمدارهای دوگانه پیکسل 8 نیز قرار است نسل سوم تراشه سفارشی تنسور را به ارمغان بیاورند که یک تراشه 4 نانومتری بوده و در کارخانههای سامسونگ تولید میشود.
مهمتر از همه اینکه، تراشه تنسور G3 به لحاظ سخت افزاری در واقع دو نسل جلوتر از G2 خواهد بود. این تراشه نسل جدید دارای یک هسته اصلی Cortex-X3 با فرکانس 3.0 گیگاهرتز، 4 هسته A715 با فرکانس 2.45 گیگاهرتز و 4 هسته A510 با فرکانس 2.15 گیگاهرتز خواهد بود. برای مقایسه، بد نیست بدانید که تنسور G2 دارای دو هسته اصلی Cortex-X1 (2.85 گیگاهرتزی)، دو هسته A78 (2.35 گیگاهرتزی) و چهار هسته A55 (1.80 گیگاهرتزی) بود.
با توجه به این مشخصات و پیشرفتها، ما باید شاهد یک جهش بزرگ در زمینه عملکرد و به ویژه بهرهوری انرژی باشیم. البته، هستههای A720 در دسترس هستند و Cortex-X4 هم به زودی وارد بازار خواهد شد. بنابراین تنسور G3 به سرعت از رقبا عقب خواهد ماند، اما نه به اندازه G2.
در مورد پردازش گرافیک، تنسور G3 به چیپ گرافیکی Immortalis-G715 با 10 هسته 890 مگاهرتزی مجهز شده است. این پردازشگر گرافیکی دارای به صورت سخت افزاری از رهگیری پرتو (Ray Tracing) پشتیبانی میکند و چند نسل جدیدتر از Mali-G710 MC10 است که در تنسور G2 استفاده شده بود. همچنین میتوان انتظار یک واحد پردازش عصبی سریعتر را برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی گوگل داشت.
همچنین، طبق برخی شایعات یکی از ارتقاهای احتمالی در مدل پیکسل 8 معمولی، افزایش حافظه رم به 12 گیگابایت است (در نسل قبل 8 گیگابایت بود). اگر این شایعه به واقعیت بدل شود، میزان رم این مدل به حد مدل پرو خواهد رسید. در مورد فضای ذخیرهسازی هم باید گفت تراشه جدید تنسور G3 از ذخیرهسازی سریعتر UFS 4.0 پشتیبانی میکند.
باتری و سرعت شارژ
در حال حاضر اطلاعات زیادی در مورد باتری سری پیکسل 8 وجود ندارد. با این حال، با اطمینان زیادی میتوان گفت باتری پیکسل 8 پرو همان ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعتی نسل فعلی را حفظ خواهد کرد. اما در مورد مدل پیکسل 8 با توجه به کوچکتر شدن ابعاد آن، احتمال کاهش ظرفیت باتری وجود دارد (پیکسل 7 معمولی دارای ظرفیت شارژ 4355 میلی آمپر ساعت بود.
یکی از نکات عجیب در مورد پیکسل 8 این است که در سایت WPC ظاهر شده و سرعت شارژ بیسیم آن تنها 12 وات درج شده است. این در حالی است که مدلهای دوگانه پیکسل 7 به ترتیب از شارژ بیسیم 20 و 23 وات پشتیبانی میکردند و معلوم نیست چرا سرعت شارژ بیسیم در نسل جدید کاهش یافته است. اما حدس میزنیم که مسئله اصلی این است که سری 8 از استاندارد جدید Qi2 پشتیبانی نمیکند.
قیمت
در مورد قیمت هم هنوز هیچ اطلاعات دقیقی به بیرون درز نکرده است، اما با این حال انتظار هیچ غافلگیری خاصی را نداریم. پیکسل 6 و پیکسل 7 قیمت پایه 600 دلاری داشتند و پیکسل 6 پرو و پیکسل 7 پرو هم در زمان عرضه 900 دلار قیمت داشتند. بنابراین، سری پیکسل 8 باید از همان استراتژی قیمتگذاری پیروی کند، به خصوص با توجه به اینکه مدل استاندارد هنوز هم بسیاری از ویژگیهای مدل پرو را ندارد و از همین رو شکاف قیمت 300 دلاری قابل توجیه است.