محققان دانشگاه آلتو سیستم شارژ بیسیم از راه دور با راندمان 80 درصد را ارائه کردند
محققان دانشگاه آلتو سیستم شارژ بیسیم از راه دور با راندمان
80 درصد را ارائه کردند
شارژ بیسیم این روزها محبوبیت بیشتری پیدا کرده و میتوانیم این فناوری را در گوشیهای هوشمند و حتی ابزارهای جانبی مانند ایرپادز هم ببینیم. با این حال، وقتی به میزان استفاده و گرایش مردم به شارژ بیسیم نگاه میکنیم، همه چیز ناامید کننده به نظر میرسد! عدم استقبال کاربران بیشتر به این دلیل است که شارژ بیسیم واقعاً “بیسیم” نیست، بلکه دستگاه شما باید حتماً روی یک پد شارژ قرار گرفته و آن را لمس کند تا فرایند شارژ باتری آغاز شود.
از همین رو فرایند استفاده از شارژرهای بیسیم حتی میتواند سختتر از استفاده از یک کابل USB-C یا لایتنینگ باشد و در نتیجه در حال حاضر افراد ترجیح میدهند از همان شارژرهای دیواری سنتی استفاده کرده و هزینه اضافی برای خرید پد شارژ صرف نکنند. با این حال، مهندسان دانشگاه آلتو سیستم جدیدی را توسعه دادهاند که میتواند این مشکل را برطرف کند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا جزئیات خبر را بررسی کنیم.
محققان دانشگاه آلتو سیستم شارژ بیسیم از راه دور را توسعه دادند
همانطور که در بالا ذکر شد، در حال حاضر، شارژ بیسیم نیاز به قرار دادن دستگاه روی یک پد یا داک دارد که خیلی راحتتر از شارژ سیمی نیست. همین عامل باعث شده تا بسیاری از افرادی که گوشی آنها از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند و شاید حتی پد شارژ هم خریداری کردهاند، به ندرت از شارژ بیسیم استفاده کنند! محققان دانشگاه آلتو با آگاهی از این وضعیت، سعی کردند تا به یک فناوری شارژ بیسیم واقعی بدون نیاز به تماس با هیچ سطحی دست پیدا کنند.
فناوریهای شارژ بیسیم کنونی از القای مغناطیسی برای انتقال نیرو در فواصل کوتاه استفاده میکنند، اما این امر برد شارژر و مقدار توان قابل انتقال را محدود میکند. البته امکان افزایش این محدوده نیز وجود دارد. با این حال، با افزایش فاصله بین منبع تغذیه و گیرنده، کارایی شارژ بیسیم به سرعت کاهش مییابد. به همین دلیل است که محققان مدتی در تلاش بودهاند تا راهی برای افزایش برد بدون کاهش کارایی بیابند. اکنون مهندسان دانشگاه آلتو سیستم جدیدی توسعه دادهاند که میتواند انتقال انرژی بیسیم کارآمدتر را در فواصل طولانیتر امکانپذیر کند.
قبل از پرداختن به جزئیات بیشتر، شایان ذکر است که این دستاورد کار شرکتی مانند اپل یا شیائومی نیست. بنابراین، فعلاً هیچ محصولی وجود ندارد که بتوانید در آینده نزدیک آن را بخرید. در واقع، حتی یک نمونه هم از چنین شارژر بیسیمی تولید نشده است. تیم آلتو صرفاً یک نظریه دینامیکی جدید ارائه کرده است. در حالی که نتایج این تحقیق را میتوان یک گام مهم در زمینه شارژ بیسیم واقعی قلمداد کرد و برخی از آزمایشات آن نیز انجام شده است، اما هنوز هم در حد یک مطالعه تحقیقاتی است. با این حال، خوب است به یاد داشته باشید که چنین مطالعاتی پایه و اساس تمام فناوریهای مدرن هستند.
تیم دانشگاه آلتو این ایده را با استفاده از دو آنتن حلقهای که هر کدام 7.2 سانتی متر (2.8 اینچ) عرض داشتند، آزمایش کردند. با تغییر دادن جریان در آنتنها، آنها توانستند مقاومت تشعشعی در حلقهها را سرکوب کرده و بازده را افزایش دهند. حتی زمانی که با فاصله 18 سانتی متری از هم قرار میگیرند، راندمان انتقال نیرو در بالای 80 درصد باقی میماند. در ادامه بیانیه تیم تحقیقاتی آلتو در مورد این ایده جدید آورده شده است.
Nam Ha-Van، نویسنده اصلی مقاله میگوید:
ما میخواستیم به طور موثر انتقال قدرت را با اتلاف تشعشعی که همیشه در فواصل طولانی اتفاق میافتد، متعادل کنیم. معلوم میشود که وقتی جریان در آنتنهای حلقه دارای دامنههای برابر و فازهای مخالف باشند، میتوانیم از دست دادن تابش را خنثی کنیم و در نتیجه کارایی را افزایش دهیم.
احتمالاً شما هم به این فکر میکنید که 18 سانتی متر واقعاً فاصله زیادی نیست. اما همانطور که گفتیم، این تنها اولین قدم در توسعه فناوری شارژ از راه دور است و به احتمال زیاد در آینده به تکامل نزدیک خواهد شد. این میتواند تأثیر زیادی بر نحوه استفاده ما از ابزارهای دیجیتال داشته باشد. به خصوص وقتی در نظر بگیرید که شرکتهایی مانند اپل و سامسونگ شارژر را از جعبه برخی از محصولات خود مانند گوشیها حذف کردهاند و از همین رو داشتن یک شارژر بیسیم در خانه میتواند مشکل خرید شارژر جداگانه برای هر دستگاه را به طور کامل برطرف کند.
نظر شما در مورد این فناوری جدید چیست؟ آیا از فناوری شارژ بیسیم در زندگی روزمره خود استفاده میکنید؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.