درخواست رسمی دولت ترکیه از ایلان ماسک برای تاسیس کارخانه تسلا
درخواست رسمی دولت ترکیه از ایلان ماسک برای تاسیس کارخانه تسلا
اردوغان به امریکا سفر کرده و به تازگی دیداری با ایلان ماسک داشته است. اخبار منتشر شده از این نشست، درخواست رسمی رئیس جمهور ترکیه برای میزبانی از کارخانههای تسلا را تایید کردهاند.
ترکیه به عنوان یکی از کشورهای فعال در صنعت خودرو شناخته میشود. هرچند که عامه مردم، برند خودروساز مختص ترکیه نمیشناسند اما صنعتگران این کشور، قطعهسازی برای شرکتهای معتبر جهان را با کیفیت مورد تایید اروپا انجام میدهند. فورد، فیات، تویوتا، رنو و بسیاری دیگر خودروسازان مطرح دنیا، نهتنها کارخانههای مونتاژ در ترکیه دارند؛ بلکه از قطعات ساخت این کشور استفاده میکنند. گروه فولکس واگن و استلانیتس هم، مشتری قطعهسازان ترکیه هستند.
دیگر موضوع جالب در صنعت ترکیه، به هوا فضا مربوط است. شرکتهای دانش بنیان این کشور همکاری در پروژههای ساخت هواپیما و صنایع فضایی امریکا را از سالها پیش آغاز کردهاند. همچنین ترکیه در صنعت الکترونیک و مخابرات نیز فعال است. مجموع مواردی که در بالا گفته شد، دیدار اردوغان و ایلان ماسک را مهم جلوه میدهد؛ چراکه شرکتهای تسلا، استارلینک و اسپیس ایکس، تحت مدیریت ثروتمندترین مرد امریکا هستند.
هماکنون ۶ کارخانه بزرگ تسلا در سه کشور وجود دارند. چهار گیگافکتوری در امریکا، یکی در آلمان و دیگری در چین فعال هستند. ایلان ماسک قبلا نیز اعلام کرده بود کارخانه هفتم خارج از امریکا تاسیس خواهد شد و حالا کشورهای مختلف از جمله ترکیه برای میزبانی از گیگافکتوری رقابت میکنند.
قبل از ترکیه، دولتمردان فرانسه و اسپانیا و ایتالیا نیز درخواست ساخت کارخانههای تسلا را به ایلان ماسک داده بودند. رئیس جمهور هند نیز به تازگی مذاکره با مدیران تسلا را تایید کرده است. البته وال استریت ژورنال، عربستان سعودی را جدیدترین گزینه برای رقابت با ترکیه اعلام کرده بود که این موضوع توسط تسلا رد شد . کارشناسان معتقدند چین و هند برای میزبانی از هفتمین گیگافکتوری، شانس بیشتری نسبت به دیگر کشورهای دنیا دارند.
مجله خبری gsxr