هاست پرسرعت
خودرو

مقایسه نیسان سیلفی با بی وای دی چین وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران

مقایسه نیسان سیلفی با بی وای دی چین وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران

در کلاس قیمتی بالاتر از ۲/۵ میلیارد تومان، دو مدل سدان ساخت برندهای ژاپنی و چینی وارد ایران شده‌اند. نیسان سیلفی و بی‌وای‌دی چین هر دو از جهات مختلف، جذاب هستند.

اکستریم اکستریم

مقایسه نیسان سیلفی با بی وای دی چین وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران

خودروهای سدان کوچک و اندازه متوسط، باوجود افزایش تقاضا برای کراس‌اورها، هنوز گروه مهمی از بازار جهانی هستند. فروش بسیار خوب تویوتا کرولا، هوندا سیویک و مزدا ۳ این موضوع را ثابت می‌کند. همچنین، محصولات متنوع ساخت نیسان و بی‌وای‌دی نیز در این رقابت حضور دارند.

یبشتر بخوانید:

برند ژاپنی نیسان در سال ۱۹۳۳ تاسیس شد و حالا پس از ۹۲ سال، همچنان یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان دنیا است. هرچند که نیسان طی دهه‌های اخیر با مشکلات مالی روبرو شد و سال ۱۹۹۹ ادغام با رنو را پذیرفت؛ تا امروز تنوع محصولات خود با خطوط مونتاژ متعدد در سراسر جهان را حفظ کرد. در ایران، وانت زامیاد و شاسی‌بلندهای دو دیفرانسیل پاترول، مشهورترین خودروهای نیسان هستند.

اولین نیسان سیلفی (سنترا)، سال ۲۰۰۰ تقریبا هم‌زمان با معرفی نسل پنجم نیسان سنترا معرفی شد. سیلفی و سنترا در آن دوران، تفاوت‌های ظاهری داشتند اما از سال ۲۰۱۹، عملا خودروهای یکسا‌ن‌ بودند. حالا سدان اندازه کوچک نیسان برای چین و شرق آسیا به نام سیلفی عرضه می‌شود؛ اما برای بازار امریکا و بسیاری دیگر کشورهای غربی، سنترا نام دارد.

نیسان سیلفی سنترا نمای اصلی

نیسان سیلفی در چین تولید می‌شود و سه نوع پیشرانه ارایه می‌کند. دو مدل بنزینی ۱/۶ و ۲ لیتر تنفس طبیعی، همراه نسخه هیبرید برای سلیفی (سنترا) وجود دارد. ساختار چهاردر صندوق‌دار (سدان) و دیفرانسیل جلو نیز برای تمام نمونه‌ها ثابت است. فقط در چین سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه نیسان سلفی فروخته می‌شود. همچنین بازار امریکا و کانادا و مکزیک هم، مجموعا در سال ۲۰۲۲، تعداد ۱۰۰ هزار سنترا خریده‌اند. این آمار نشان می‌دهند سدان کامپکت نیسان در کشورهای مختلف، محوبیت دارد.

مقایسه نیسان سیلفی با بی وای دی چین وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران

گروه خودروسازی بی‌وای‌دی (BYD)، در مقایسه با دیگر شرکت‌های فعال در صنعت خودروی چین تازه وارد و کم‌سابقه به نظر می‌رسد؛ اما با گذشت ۲۱ سال از تأسیس، آنچنان رشد کرده است که ارزشمندترین برند خودروسازی چین محسوب می‌شود. در سراسر جهان، بی‌وای‌دی یک خودروساز صاحب فناوری و فعال در بحث انرژهای نو، محسوب می‌شود. گروه بی‌وای‌دی در زمینه‌ی تولید انواع خودروهای هیبرید و تمام الکتریکی، فعالیت گسترده‌ای دارد و حتی همکاری فنی با برندهای مشهور دنیا مثل تسلا را عملی کرده است.

حدود ۱۰ سال پیش، شرکت کارمانیا واردات  BYD F3 را آغاز کرد. این خودروی سدان، از نظر کیفیت ساخت در کابین، یکی از بدترین نمونه‌های بازار ایران بود و موفق به جلب مشتری با تعداد بالا نشد. حالا با گذشته چند سال از آن زمان، بی‌وای‌دی یکی از بزرگ‌ترین خودروساز جهان است و سدان بی وای دی چین یا BYD Qin که سال ۲۰۱۹ جای‌گزین F3 شد؛ گواهی استاندارد اروپا دارد.

مقایسه نیسان سیلفی با بی وای دی چین وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران

نسخه‌ی ۲۰۲۱ به نام چین پلاس (بی وای دی کین پلاس)، بزرگ‌تر از F3 است و ابعاد نزدیک به تویوتا کمری دارد. این خودروی چینی از نظر مصرف انرژی و فناوری هیبرید نیز، یکی از پیشرفته‌ترین مدل‌های PHEV جهان محسوب می‌شود. در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۵۰۰ هزار دستگاه انواع بی وای دی چین تولید شده است. ظاهرا برای ایران، نسل دوم انتخاب شده و نسل سوم به نام Qin L بعدا وارد می‌شود.

مقایسه طراحی نیسان سیلفی با بی وای دی چین

در بحث مقایسه‌ی ظاهری، طبیعتا سلیقه‌ی افراد نقش مهمی دارد. از سویی دیگر، نمای بیرونی سیلفی و چین، هر کدام دارای زیبایی خاصی است که استاندارد بالا در طراحی نیسان و بی‌وای‌دی را نشان می‌دهد.  از دیدگاه نگارنده، حس اسپرت و تهاجمی در سیلفی، جذابیت بیشتری نسبت به چین دارد و برتری ظاهری نیسان را ثابت می‌کند.

نیسان سیلفی سنترا نمای جلو

طرح کلی چراغ‌ها برای نیسان سیلفی (سنترا) الهام‌گرفته از دیگر سدان‌های نیسان، شامل آلتیما و ماکسیما به نظر می‌رسد. سلفی نسبت به رقبای ژاپنی مثل کرولا و سیویک، حس اسپرت بیشتری دارد. کشیدگی بدنه، سقف سیاه‌رنگ و چرخ‌های اسپرت آلومینیوم ۱۷ اینچ، نیسان سلفی را جذاب جلوه می‌دهد. حجم‌دهی بدنه نیز در نمای جانبی، کاملا واضح است. خطوط افقی در امتداد چراغ‌های جلو و عقب، دیده می‌شوند؛ ضمن اینکه خمیدگی سقف تا صندوق عقب، حالت اسپرت‌بک فراهم می‌کند.

نیسان سیلفی سنترا نمای پشت

در نمای پشت سیلفی، نوعی الگوبرداری از مرسدس بنز وجود دارد. برای عقب نیسان سیلفی نیز، خطوط عمیق با حجم‌دهی واضح استفاده شده که در مجموع، حس اسپرت خودرو را تقویت می‌کنند. طراحی چراغ‌ها، محل نصب پلاک و تزئینات پلاستیکی زیر سپر، قابل قبول است.

مقایسه‌ی BYD Qin با دیگر سدان‌های چینی مثل آریزو یا جک KMC J7 طراحی بسیار خوب محصول بی‌وای‌دی نسبت به رقبا را نشان می‌دهد. این مدل تحت سرپرستی ولفگانگ اگر (Wolfgang Egger) آلمانی ساخته شده که سابقه‌ی کار با لامبورگینی و آئودی دارد. چراغ‌های باریک، حس اسپرت و آیرودنیامیک برای بی‌وای‌دی چین فراهم می‌کنند. این خودرو عملا فاقد جلوپنجره بین چراغ‌ها است و حفره‌ی بسیار بزرگ داخل سپر دارد که برای مشتری ایرانی، هیوندای سوناتا LF فیس‌لیفت ۲۰۱۷ را یادآوری می‌کند.

بی وای دی چین پلاس

در نمای جانبی بی وای دی چین، حالت کوپه به وضوح وجود دارد و شیب سقف تا انتهای صندوق، شبیه سدان‌های فست‌بک مثل آئودی است. در پشت بی وای دی کین، پیوستگی چراغ‌ها با ترکیب ساده استفاده شده است. حجم‌دهی بدنه برای صندوق عقب، پیچیدگی خاصی ندارد و حتی برجستگی شبیه اسپویلر نیز دیده نمی‌شود. برخلاف انتظار، درپوش صندوق با شیشه بالا نمی‌رود و نسخه‌های وارداتی، سپر هم‌رنگ بدنه دارند.

بی وای دی چین پلاس

مقایسه‌ی ابعاد نیسان سیلفی با بی وای دی چین L از طریق جدول ذیل مطلب قابل مشاهده است. طبیعتا نسخه‌ی L از بی‌وای‌دی چین به دلیل فاصله محوری و طول بیشتر، بزرگ‌تر از سیلفی نیز دیده می‌شود.

خودرو طول (میلی‌متر) عرض (میلی‌متر) ارتفاع (میلی‌متر) فاصله محوری (میلی‌متر)
نیسان سیلفی ۴,۶۴۱ ۱,۸۱۵ ۱,۴۵۰ ۲,۷۱۲
بی‌وای‌دی چین L ۴,۸۳۰ ۱,۹۰۰ ۱,۴۹۵ ۲,۷۹۰

در نسخه‌های سفارشی ی‌وای‌دی چین که وارد ایران خواهند شد، نمایشگر ۱۵/۶ اینچ لمسی و پنل پشت فرمان ۱۰ اینچ استفاده می‌شود. صندلی‌های چرم با طراحی اسپرت، جذاب هستند و حالت دو رنگ دارند. مواد باکیفیت در تودری‌ها و استراحتگاه بازوی راننده نیز دیده می‌شوند. این خودرو برای ۴ سرنشین بلند قد مناسب است و ۵۰۰ لیتر فضای صندوق دارد.

پیشرانه و تجهیزات فنی نیسان سیلفی با بی وای دی چین

دو مدل نیسان سیلفی در ایران عرضه شده است که توسط نامی خودرو و آمیتیس خودرو فروخته می‌شوند. ارزان‌ترین مدل با پیشرانه تنفس طبیعی ۱/۶ لیتری، ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این نمونه از سیلفی، در چین با گیربکس دستی و اتوماتیک CVT تولید می‌شود. سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت حدود ۱۲ ثانیه و میانگین مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر است.

دیگر نمونه‌ی سیلفی با پسوند ای پاور /ePower خودرویی هیبریدی محسوب می‌شود که از موتور بنزینی ۱/۲ لیتر سه سیلندر فقط برای شارژ باتری‌ها بهره می‌برد. این مدل، ۱۳۶ اسب­‌بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۱۰ ثانیه و مصرف سوخت ۴ تا ۵  لیتر بنزین در صد کیلومتر، دیگر مشخصات نیسان سیلفی ای‌پاور هستند.

بی‌وای‌دی چین پلاس پلاگین هیبرید با کد DM-I در بازار جهانی خودرویی قدرتمند با امکانات بالا محسوب می‌شود. ترکیب پیشرانه‌های بنزینی و موتور برقی برای این سدان، ۲۸۶ اسب بخار قدرت و ۳۱۶ نیوتن‌متر گشتاور فراهم می‌کند. سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت چین پلاس DM-I حدود ۸  ثانیه است. این خودرو در حالت تمام برقی، ۵۵ کیلومتر مسافت را طی می‌کند و هنگام شارژ کامل با بنزین، ۱۲۰۰ کیلومتر بدون توقف، قابل استفاده خواهد بود.

بی‌وای‌دی چین پلاس DM-I نیسان سیلفی ای‌پاور
نوع خودرو: پلاگین هیبرید نوع خودرو: هیبرید
پیشرانه: بنزینی + موتور برقی پیشرانه: بنزینی ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر (فقط برای شارژ باتری)
قدرت: ۲۸۶ اسب بخار قدرت: ۱۳۶ اسب بخار
گشتاور: ۳۱۶ نیوتن‌متر گشتاور: ۳۰۰ نیوتن‌متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰: حدود ۸ ثانیه شتاب ۰ تا ۱۰۰: ۱۰ ثانیه
پیمایش تمام برقی: ۵۵ کیلومتر پیمایش تمام برقی: صفر
پیمایش (بنزین + شارژ کامل): ۱۲۰۰ کیلومتر پیمایش کلی: ۸۰۰ کیلومتر
مصرف بنزین: یک تا ۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف بنزین: ۵ تا ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

کاتالوگ نیسان سیلفی مکس ادیشن نامی خودرو و بی‌وای‌دی چین L تیگارد منتشر شده و قابل دانلود است.

مقایسه قیمت نیسان سیلفی با بی وای دی چین

در بازار ایران برای نیسان سیلفی هیبرید از سری ای‌پاور (ePower) حدود قیمت ۴ تا ۴/۵ میلیارد تومان وجود دارد. اندک نمونه‌های وارد شده با موتور ۱/۶ لیتر تنفس طبیعی، ۳ تا ۳/۵ میلیارد تومان هستند. از سویی دیگر، بی‌وای‌دی چین رونمایی شده توسط تیگارد، هنوز به فروش رسمی نرسیده اما با توجه به قیمت ۲۰ هزار دلاری در چین، احتمالا برای مشتری ایرانی، ۲/۵ تا ۲/۸ میلیارد تومان هزینه خرید خواهد داشت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۷ رای

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا