10 چیزی که هیچ وقت نباید در گوشی هوشمند خود ذخیره کنید!
10 چیزی که هیچ وقت نباید در گوشی هوشمند خود ذخیره
کنید!
اکثر مردم عادت دارند از گوشیهای هوشمند خود مانند کیف پول رفتار کنند! آنها کپیهای دیجیتالی کارتهای اعتباری، کارتهای عضویت، کارتهای شناسایی و سایر موارد ضروری را در گوشی خود ذخیره میکنند، چرا که این کار آسانتر از حمل چندین و چند کارت پلاستیکی و کاغذی در یک کیف پول حجیم است.
با اینکه نگهداری اطلاعات مهم در گوشی هوشمند راحت است و دسترسی به آنها را بسیار سادهتر میکند، اما ذخیره اینگونه اطلاعات شخصی در گوشی میتواند بسیار خطرناک باشد. کلاهبرداران میتوانند آنها را از طریق حملات سایبری مختلف، از هک NFC گرفته تا لینکهای فیشینگ، به دست آورده و مورد سوء استفاده قرار دهند. بنابراین، اگر این نوع اطلاعات را از دستگاه خود حذف نکنید، خود را در معرض کلاهبرداری و سرقت هویت قرار خواهید داد.
اگر میخواهید بدانید دقیقاً نگهداری چگونه اطلاعاتی در گوشی هوشمند خطرناک است، در ادامه این مقاله از دیجی رو حتماً با ما همراه باشید.
1- مجموعه رمزهای عبور
برخی افراد برای اینکه امنیت حسابهای خود را ارتقاء دهند، از رمزهای عبور پیچیده استفاده کرده و همه آنها را در یک جا ذخیره میکنند. اما نگه داشتن یک لیست کامل از رمزهای عبور در جایی مانند گوشی هوشمند، میتواند یک نقطه ضعف اساسی در بحث امنیت سایبری باشد. اگر به هر دلیلی گوشی شما به دست یک کلاهبردار بیفتد و یا مورد هک واقع شود، با زنجیرهای از افشای اطلاعات شخصی و سوء استفادههای مختلف روبرو خواهید شد. چرا که اگر گوشی شما هک یا دزدیده شود، شخص مجرم به عنوان مثال به حسابهای ایمیل، پروفایلهای رسانههای اجتماعی و برنامههای بانکی شما دسترسی پیدا خواهد کرد.
البته، چاره کار این نیست که استفاده از کلمات عبور پیچیده را کنار گذاشته و به سمت رمزهای کوتاهتر و آسانتر برای به خاطر سپردن بروید. رمز عبور قوی اولین خط دفاعی شما در برابر هکرها است و حتماً باید آن را جدی بگیرید. پس اگر مدام رمزهای عبور خود را فراموش میکنید، بهتر است یک برنامه مدیریت رمز عبور امن پیدا کرده و از آن استفاده کنید. این برنامهها تمام نامهای کاربری و رمزهای عبور شما را به صورت کاملاً ایمن و رمزگذاری شده ذخیره میکنند و تنها کافیست تا رمز ورود به برنامه را حفظ باشید.
2- آدرس منزل شما
توصیه میکنیم همین حالا از شر تمام فایلهایی که در گوشی ذخیره کردهاید و آدرس منزل شما را نشان میدهند، خلاص شوید. کلاهبرداران میتوانند با به دست آوردن آدرس محل زندگی شما مشکلات متعددی را برای شما و خانوادهتان ایجاد کنند. آنها ممکن است برای شما تهدیدهای کتبی ارسال کنند، شما را تعقیب کنند یا حتی سعی کنند با نفوذ به حریم خصوصی شما دردسرهایی ایجاد کنند.
همچنین، بهتر است خدمات موقعیت مکانی تلفن یا همان GPS را هم در زمانی که نیازی به آن ندارید، خاموش کنید. برنامههای رسانههای اجتماعی هنگام آپلود پست، اشتراکگذاری یک متن یا حتی آنلاین شدن ساده، موقعیت مکانی شما را لو میدهند. برای مثال، ویژگی People Nearby را در تلگرام در نظر بگیرید. این ویژگی موقعیت شما را برای کاربرانی که در فاصله دو کیلومتری قرار دارند، لو میدهد.
3- شماره تماس عزیزانتان را با نام واقعی ذخیره نکنید
بهتر است از ذخیره شمارههای تماس مهم خود با نامهایی واضح که رابطه شما را با او نشان میدهند، خودداری کنید. چرا که سارقان هویت میتوانند با دزدیدن گوشی شما و ارسال پیامهای هشداردهنده به همه بستگانتان، هویت شما را جعل کرده و از آنها سوء استفاده کنند.
پس به جای استفاده از نامهایی مانند مامان، بابا، شوهر یا غیره، سعی کنید از نام و نام خانوادگی افراد برای ذخیره شماره آنها استفاده کنید. انجام این کار باعث میشود که اگر حتی شخصی به گوشی شما دسترسی پیدا کرد، نتواند به رابطه شما با مخاطبینتان پی ببرد. حملات جعل هویت در چنین شرایطی معمولاً کمتر جواب میدهد و در نتیجه شما و اقوامتان ایمنتر خواهید بود.
4- تصاویر کارتهای شناسنایی
درست است که عکس گرفتن از کارتهای شناسایی میتواند در بسیاری از موارد کارگشا بوده و دسترسی به اطلاعات هویتی را آسانتر کند، اما با وجود این مزایا، ذخیره عکس از کارتهای شناسایی بسیار خطرناک بوده و به همان قدر میتواند برای هکرها و کلاهبردارها هم مفید باشد! مطمئن باشید سارقان هویت از سوء استفاده از اینگونه عکسها برای فعالیتهای کلاهبرداری دریغ نمیکنند. بسته به نوع اطلاعاتی که توسط این عکسها افشا میشود، آنها میتوانند اظهارنامه مالیاتی شما را بدزدند، به نام شما وام بگیرند یا برای پولشویی از هویت شما استفاده کنند.
5- اکانت باز رسانههای اجتماعی
باز نگه داشتن اکانت شبکههای اجتماعی در گوشی هوشمندتان یک خطر امنیتی اساسی است. درست است که با این کار مجبور نخواهید بود هر بار که قصد ورود به اکانت خود را دارید، رمز عبور وارد کنید، اما در عین حال باعث میشود تا پس از باز کردن قفل دستگاه شما، همه بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. حتی اگر گوشیتان دزیده نشود هم ممکن است دوستی گوشی شما را قرض بگیرد و از سر کنجکاوی سری به اکانت شما در شبکههای اجتماعی بیندازد.
سادهترین راه این است که هر بار پس از استفاده از شبکههای اجتماعی از اکانت خود خارج شوید. اما اگر کار یا امور شخصی شما مستلزم این است که دائماً آنلاین باشید، میتوانید دسترسی به برنامه مورد نظر را با یک لایه امنیتی دیگر محدود کنید. مثلاً میتوانید برنامههای آیفون را با Face ID یا Touch ID قفل کنید و یا در دستگاههای اندرویدی بر روی برنامههای شبکه اجتماعی خود رمز بگذارید.
6- شماره حساب بانکی و رمزهای عبور آنها
هرگز شماره حساب بانکی و رمزهای عبور آنها را در گوشی هوشمند خود ذخیره نکنید، به خصوص اگر از این اطلاعات برای بانکداری همراه استفاده میکنید. فهرست کردن این رمزها و شمارهها تمام برنامههای مالی شما را در معرض خطر قرار میدهند. مانند رمزهای عبور خود، یا باید آنها را حفظ کنید یا از یک برنامه مدیریت رمز عبور امن استفاده کنید.
اگر از برنامههای بانکداری تلفن همراه استفاده میکنید، باید بیشتر مراقب دستگاه خود باشید. کلاهبرداران همواره تلاش دارند با ارسال ایمیلها و پیامهای فیشینگ و جعل صفحات بانکهای صادر کننده کارت، کاربران را ترغیب به ارائه اطلاعات بانکی کرده و بتوانند آنها را به دست بیاورند. پس هیچ وقت رمزها و شماره حسابهای بانکی خود را در گوشی ذخیره نکرده و هنگام وارد کردن این اطلاعات در برنامهها و سایتها هم بسیار مراقب باشید.
7- اسکن اثر انگشت و تشخیص چهره
فناوریهای اسکن اثر انگشت و تشخیص چهره چندان هم بدون دردسر نیستند. اگرچه این فناوریهای نوین به شما امکان میدهند قفل دستگاه خود را سریعتر باز کنید، اما در برابر ترفندهای مختلف هک نیز آسیبپذیر هستند. به عنوان مثال، اگر کسی به شما حمله کند، میتواند به راحتی انگشت شما را روی گوشی هوشمند نگه داشته و قفل آن را باز کند.
پس پیشنهاد میکنیم برای حفظ امنیت خود از رمزهای عبور متنی و شمارهای استفاده کنید. بهتر است این رمزهای عبور را توسط چک کنندههای قدرت رمز عبور تست کرده و ببینید چه مدت طول میکشد تا هکرها بتوانند آن را بشکنند. اما به طور معمول، استفاده از ترکیب رشتههای الفبایی و کدهای عددی طولانی میتواند تاحدود زیادی ایمن باشد.
8- عکسها و فیلمهای خصوصی
توصیه میکنیم تا عکسهای شخصی خود را حذف کنید یا حداقل آنها را در پوشههای محافظت شده با رمز عبور قفل کنید. بیاحتیاطی در این مورد و ذخیره عکسهای شخصی در گالری تصاویر گوشی هوشمند میتواند شما را در معرض اخاذی و انواع تهدیدهای دیگر قرار دهد. در صورتی که گوشی شما به سرقت رفته و یا مورد هک واقع شود، مجرمان احتمالاً از این عکسها برای باجگیری و گرفتن پول استفاده خواهند کرد. با این حال، در صورتی که با چنین موردی برخورد کردید، حتماً پلیس فتا را در جریان اتفاق قرار دهید.
9- ایمیلها و پیامهای محرمانه
بیشتر مردم متوجه نیستند که پیامهایشان تا چه حد دادههای حساسی را در خود داشته باشد. مجرمان میتوانند اطلاعات مختلفی را از برنامههای پیامرسان، پیامکها و ایمیلهای شما جمعآوری کرده و از آنها برای پیشبرد اهداف شومشان استفاده کنند. آنها حتی میتوانند با سرقت هویت شما از بستگانتان کلاهبرداری کنند.
بنابراین، همیشه صندوق ورودی پیامهای خود را مرتب کرده و موارد غیرضروری را حذف کنید تا از سوء استفاده کلاهبرداران جلوگیری کنید. انباشتن چندین ساله پیامها در گوشی تلفن همراه میتواند یک خطر جدی باشد، پس عادت کنید پیامهایی را که به آنها نیاز ندارید حذف کنید.
10- اسناد و مدارک حساس
بسیاری از افراد اسناد مهمی را که شامل اطلاعات حساس شخصی و کاری هستند، در دستگاههای هوشمند خود از قبیل گوشی تلفن همراه ذخیره میکنند. به عنوان مثال اظهارنامه مالیاتی را در نظر بگیرید. مالیات دهندگانی که همیشه مالیات خود را به صورت آنلاین ثبت میکنند، ممکن است فرمها و رسیدهای مربوطه را در گوشی ذخیره کنند یا جزئیات کارفرمای خود را در این دستگاه نگه دارند. باز هم با وجود مفید بودن چنین اطلاعاتی، سارقان هویت میتوانند به شدت از آنها سوء استفاده کنند.
پس بهتر است از همین حالا شروع به پاکسازی و خلاص شدن از شر اسناد مختلف دیجیتالی کنید که ممکن است مدتها قبل در گوشی خود ذخیره کرده باشید. در صورتی که دیگر به چنین فایلهای محرمانهای نیاز ندارید، آنها را برای همیشه حذف کنید.
گوشی هوشمند خود را از اطلاعات و فایلهای حساس انباشته نکنید
مراقب دادههایی که در گوشی هوشمند خود ذخیره میکنید باشید. کپیهای غیر ضروری از اطلاعات شخصی و مالی میتوانند شما را به یک قربانی بالقوه برای هکرها و سارقان هویت تبدیل کنند. پس این فایلها و اطلاعات را حذف کرده و یا حداقل از برنامههای محافظت شده با رمز عبور استفاده کنید.
حتماً مراقب سایر عادات بد سایبری باشید که اغلب مردم مرتکب میشوند. خطاهای به ظاهر کوچک مانند اشتراکگذاری بیش از حد و بدون ملاحظه اطلاعات شخصی در چتهای آنلاین، اعتماد کورکورانه به برنامههای رایگان و انباشت فایلهای بیش از حد شما را در معرض خطر قرار میدهند.