فولد یا فلیپ؛ کدام سبک گوشی تاشو بهتر است؟
فولد یا فلیپ؛ کدام سبک گوشی تاشو بهتر است؟
گوشیهای تاشو یکی از نوظهورترین دستگاههای دیجیتال مصرفی هستند و به طور کلی دو نوع گوشی تاشو وجود دارد: یکی گوشیهای تاشو به سبک کتابی و دیگری گوشیهای تاشو صدفی که فرم سنتیتری دارند. این گوشیها شباهتهای زیادی هم از نظر مزایا و هم از نظر معایب دارند. اگر بخواهیم به موارد مثبت و مزایا اشاره کنیم، میتوانیم بگوییم که هر دو میتوانند نمایشگری بزرگ را در بدنهای بسیار کوچکتر از گوشیهای معمولی ارائه دهند، میتوان آنها را در حالت نیمه باز قرار داده و به راحتی روی یک سطح مورد استفاده قرار داد بدون اینکه نیاز به پایه نگهدارنده داشته باشد و با استفاده از دوربین اصلی در پشت بدنه میتوان عکسهای سلفی باکیفیتی گرفت.
با این حال، هر دو نوع گوشی تاشو دارای صفحه نمایش اصلی شکننده، چین خوردگی در روی خط تا، عمر باتری متوسط، عدم مقاومت در برابر گرد و غبار، ارزش فروش مجدد پایین و هزینه تعمیر گران هستند. با توجه به این شباهتها، چگونه تصمیم بگیریم که کدام فرم گوشی تاشو را انتخاب کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا این موضوع را به هم بررسی کنیم.
گوشیهای تاشوی “فولد” یا کتابی
ابتدا، اجازه دهید در مورد مزایا و معایب گوشیهای تاشو به سبک کتابی مانند گلکسی زد فولد 5 و گوگل پیکسل فولد صحبت کنیم. هدف این دستگاهها ترکیب گوشی هوشمند و تبلت است تا بتوان از مزایای نمایشگر بزرگ تبلت در یک فرم طراحی بسیار کوچکتر و جمعوجورتر بهرهمند شد.
با وجود دارا بودن صفحه نمایش بزرگ اصلی، در عمل، شما بیشتر زمان را روی نمایشگر بیرونی میگذرانید که ظاهر و عملکردی مشابه یک گوشی اندرویدی معمولی را دارد. دلیل هم این است که اکثر کارهایی که ما روی گوشی خود انجام میدهیم مانند برقراری تماس تلفنی، ارسال و دریافت پیامک، مرور شبکههای اجتماعی و موارد دیگر بر اساس این نسبت تصویر بهینه شدهاند.
با این حال، هنگامی که کارهای سختتری مانند بازی کردن، ایجاد آثار هنری، امضای اسناد، مرور رویدادهای تقویم، انجام تجزیه و تحلیل فنی یک سهام یا موارد مشابه را انجام میدهید، میتوانید دستگاه را باز کرده و از صفحه نمایش اصلی که انعطافپذیر است، استفاده کنید.
ایده اصلی در طراحی گوشیهای تاشوی کتابی این است که یک صفحه نمایش بزرگ مانند تبلت را در بدنهای شبیه یک گوشی هوشمند معمولی به شما ارائه کند. این امکان سه مزیت کلیدی را فراهم میکند: افزایش قابلیت چندوظیفهای (کار کردن همزمان با چند برنامه)، غرق شدن بیشتر در محتوا و آزادی حرکت بیشتر.
با این حال، از آنجایی که اساساً دو دستگاه در یک محصول واحد ادغام شده است، گوشیهای فولد حجیمتر از مدلهای معمولی هستند. درست است که سازندگان در نازکتر کردن آنها پیشرفت زیادی کرده و به عنوان مثال گوشیهای تاشوی ظریفی مانند مجیک وی 2 را عرضه کردهاند، اما این امر مستلزم فدا کردن برخی ویژگیهای دیگر مانند کاهش ظرفیت باتری، استفاده از لولای ضعیفتر یا ضعیفتر کردن برخی اجزای داخلی دیگر است.
مشکل دیگر گوشیهای تاشوی فولد یا کتابی این است که چون صفحه نمایش اصلی بسیار بزرگتر است، انرژی بیشتری نسبت به صفحه نمایش بیرونی با اندازه معمولی مصرف میکند که منجر به کاهش قابل توجه عمر باتری دستگاهی میشود که در حالت عادی هم چندان زیاد نیست.
این تأثیر زمانی بسیار بیشتر میشود که در نظر داشته باشید کارهایی که میخواهید روی صفحه نمایش بزرگتر انجام دهید پرفشارتر از کارهای معمول هستند، و بنابراین حتی انرژی بیشتری مصرف میکنند. به ویژه اگر صفحه نمایش داخلی از نوع 120 هرتز باشد.
و در آخر، و شاید مهمتر از همه، قیمت گوشیهای تاشوی کتابی است که در مقایسه با گوشیهای معمولی بسیار گران هستند. در ابتدا تصور میشد که با افزایش تقاضا و تبدیل شدن فناوری گوشیهای تاشو به جریان اصلی، هزینه هر سال کاهش مییابد، اما به دلیل تورم و عدم رقابت زیاد در این حوزه، واقعاً چنین اتفاقی نیفتاده است.
گوشیهای تاشوی “فلیپ” یا صدفی
اکنون، بیایید گوشیهای تاشویی مانند گلکسی زد فلیپ 5 یا موتورولا ریزر پلاس را در نظر بگیریم که یک گوشی با اندازه معمولی را از وسط تا میکنند. این دستگاهها دارای سه مزیت فروش اصلی هستند: قابل حمل بودن، جذابیت مد روز و کاهش استفاده از نمایشگر.
میتوانید استدلال کنید که قابل حمل بودن در گوشیهای معمولی هم مشکل خاصی نیست و میتوان آنها را در جیب یا کیف قرار داده و جابجا کرد. با این حال، گوشیهای تاشوی صدفی جمعوجورتر هستند و بسیار راحتتر در جیب جا میشوند و از همین رو نیازی نیست هر جا که میروید گوشی خود را در کیف قرار دهید.
گوشیهای تاشوی فلیپ بسیار شیکتر هستند و باز و بسته کردن آنها جذابیت بیشتری دارد. پس از سالها استفاده از گوشیهای هوشمندی که همگی آنها طراحی تقریباً یکسانی دارند، گوشیهای تاشوی صدفی ما را به یاد زمانی میاندازند که تلفن همراه وسیلهای سرگرم کننده و هیجان انگیز بود.
این کیفیت و جذابیت در کنار قیمت بسیار پایینتری که گوشیهای فلیپ دارند، یکی از دلایل متعددی است که باعث شده با استقبال بسیار بهتری روبرو شده و تعداد واحدهای بیشتری نسبت به گوشیهای تاشو به سبک کتابی بفروشند. در واقع، 70 درصد از تمام گوشیهای فروخته شده سامسونگ در سری گلکسی Z، گوشیهای فلیپ هستند و نه فولد.
یک نکته کاربردیتر دیگر اینکه گوشیهای تاشو نوعی مانع ذهنی بین شما و تلفن همراهتان ایجاد میکنند، زیرا دسترسی به صفحه نمایش اصلی نیاز به یک مرحله اضافی دارد که همان باز کردن دستگاه است. همین کار به ظاهر کوچک باعث می شود تا کسانی که تلاش برای کاهش زمان استفاده از گوشی و نگاه کردن به صفحه نمایش دارند و میخواهند عادت سر زدن زیاد به شبکههای اجتماعی، سایتهای خبری یا سایر منابع جذاب را ترک کنند، به هدف خود نزدیکتر شوند.
با این حال، اخیراً شاهد بودهایم که صفحه نمایش بیرونی در گوشیهای تاشوی فلیپ یا صدفی بزرگ و بزرگتر میشود و اگر به همین منوال پیش برود، مزیت کاهش زمان استفاده از گوشی از بین خواهد رفت. برای مثال، موتو ریزر اولترا (پلاس) به شما امکان میدهد تقریباً هر برنامهای را روی صفحه نمایش 3.6 اینچی بیرونی آن اجرا کنید و این سؤال را مطرح میکند که آیا واقعاً در چنین نوع گوشیهایی به نمایشگر بزرگ در قسمت بیرونی نیاز است یا نه؟!
نتیجهگیری: کدام فرم طراحی تاشو بهتر است؟
از دیدگاه کاملاً عملی، گوشیهای تاشوی کتابی بهتر هستند، زیرا صفحه نمایش بزرگتری را ارائه کرده و به شما امکان میدهند کارهای بیشتری را در گوشی خود انجام دهید؛ کارهایی که یا به طور کلی نمیتوانید آنها را در گوشیهای معمولی انجام دهید و یا امکان انجام ایدهآل آنها وجود ندارد.
به عنوان مثال، یک فعال بازار بورس و سرمایه که روزانه با نمودارهای فنی مختلفی سر و کار دارد، از صفحه نمایش بزرگتر تاشوهای فولد بسیار سود میبرد زیرا یک گوشی معمولی نمیتواند این نمودارها را به خوبی نمایش دهد. به طور مشابه، طراحی روی نمایشگر بزرگ برای یک هنرمند و طراح بسیار آسانتر است.
از سوی دیگر، گوشیهای تاشوی صدفی به عنوان نمادی از سبک زندگی مدرن، هماهنگ با مد روز و روشی برای کاهش زمان خیره شدن به نمایشگر، به بازار عرضه میشوند. البته، ممکن است برخی افراد اختلاف قیمتی را که این نوع گوشیها با مدلهای معمولی و استاندارد دارند، بسیار زیاد و غیرقابل توجیه بدانند.
با این حال، این بدان معنا نیست که گوشیهای تاشوی صدفی ارزش پولی را که بابت خریدشان پرداخت میشود، ندارند. قیمت این نوع گوشیها تقریباً به اندازه یک پرچمدار معمولی رده بالا است و میتواند انتخاب خوبی برای برخی افراد باشد که به دنبال محصولی متفاوت و مد روزتر هستند.
با این حال، گوشیهای تاشوی صدفی در ازای مزایایی که دارند، برخی از ویژگیهای اساسی را قربانی میکنند. این موضوع در مورد گوشیهای کتابی هم مصداق دارد، با این حال، برخی از مزایایی که این نوع گوشیها ارائه میدهند منحصر به طراحی خاص آنها بوده و در گوشیهای معمولی به هیچ وجه نمیتوان آنها را یافت. در عوض، حمل و نقل سختتر و شیک و جذاب نبودن نیز از معایب اصلی مدلهای تاشوی کتابی هستند.
فولد کاربردیتر است و فلیپ در دسترستر
با مرور مزایا و معایب گوشیهای فولد و فلیپ، به وضوح مشخی میشود که این نوع گوشیها هنوز جا برای کار دارند و میتوانند چیزهای بسیار بیشتر و بهتری را ارائه کنند. تولید کنندگان گوشیهای تاشوی کتابی در حال تلاش برای حل مشکلی هستند که در بین همه آنها عمومیت دارد و آن هم ارائه صفحه نمایش بزرگتر در یک بدنه جمعوجور و جیبی است. از سوی دیگر، گوشیهای تاشوی صدفی به دلیل قیمت بسیار پایینتر، در دسترستر هستند، اما نمیتوان را در مقایسه با گوشیهای معمولی، آنها را انقلابی دانست.
مهم)